חפש בעלונים קודמים

עלון 10 (12) (5872) ז' ניסן תשע"ב


חורף בין הדקלים
בערב סיום משעשע

של מי הסוד הזה?

נפגשים בערב שישי  30/3/12
בשעה 20:00 במועדון

בתום פיצוח הסודות יוקרן הסרט
מבצע סבתא
סרט קומי ישראלי משנת 1999                  בוים ונכתב על ידי דרור שאול.    

שחקו שחקו // מירי אדליסט   

קראתי בעניין רב את הכתבות הגדולות עם סיפורי ההיסטוריה ב"הזמן הירוק" (מ- כא' אדר התשע"ב 15.3.12) לציון 80 שנים לענף הכדורעף בארץ.
חשבתי כמה יפה ההמשכיות שיש כאן וליבי התמלא מצד אחד בזיכרונות, ומצד שני בהערכה, אהבה, ברכה ותודה לממשיכים ולמתמידים. 

אשתפכם בזיכרון יפה ומיוחד: בשנת 1963 התקיימה ביפו אליפות צה"ל בכדורעף . הייתי אז חיילת בנח"ל לקראת סיום שירותי הצבאי. והנה, הוזמנתי להצטרף לנבחרת הנשים של הנח"ל.
מאמן נבחרת הנח"ל היה מיכה שמבן, שהביא אותנו עד לגמר, בו התמודדנו נגד נבחרת בה"ד 12 שמאמנה היה רלף קליין ז"ל.
הפרט המעניין היה הרכב שתי הקבוצות. חמש חיילות מאותו קיבוץ, קיבוצנו עין שמר, מתוכן ארבע  מאותה קבוצה – קבוצת "ערבה" – שיחקו באותו הגמר.
בנבחרת בה"ד 12 שיחקו רותי בן-פורת (היום בצר) וחגית זמיר (היום לוריא – אחותה של חלי זוהר).
בנבחרת הנח"ל שיחקו ריקה שדה ועדה גבע .

באותה שנה זכתה באליפות נבחרת בה"ד 12 (מי יכול על רותי? ...), אך לכולנו נשארו זיכרונות טובים ומהנים מהחוויה ומ"החיים" שעשינו בתל אביב בימי האליפות.
ריקה שדה, שכנתי, אומרת שבשנה שלאחר מכן היה ממש אותו דבר.

קרדיט רב מגיע לאורי אפק (פינצ'וק) שהיה מורנו לספורט ב"מבואות עירון" והכניס את כולנו לעולם הכדורעף.
זו הזדמנות להודות לו ולכל מי שטיפח את ספורט הכדורעף בקיבוצנו, מכל הלב, ולברך את שחקנינו היקרים שתצליחו במשחקים הבאים ושתזכו, בע"ה, באליפויות וגביעים רבים. אהבתנו איתכם.
באהבה וברכת פסח שמח ומהנה לכל ביתנו ולכל עם ישראל.     
    מירי                             


עניין לציבור

      חג שמח ב"חפצ-חן"
      מתנות יפות לחג
       זמני פתיחה מיוחדים לחג:
בימים:  א' 1.4.12  עד ה' 5.4.12
בבוקר: 09:00-13:30
אחה"צ: 16:30-18:00
בערב החג יום ו' 6.4.12
08:00 - 13:30


       התפריט לפסח כבר מוכן?   
     חסר רק הקינוח שיעשה את הסדר מושלם?

          התקשרו עכשיו ל"טעימא"
             והזמינו עוגה כשרה וטעימה לחג
                                        קרן משיח – 052-3796622



מועדת צעירים                                                                                                       בימים ג'-ד', לאחר שיחת הקיבוץ בנושא תקנון הצעירים, התקיימה הצבעת צעירים  על התקנון באמצעות SMS ופייסבוק.
רצינו שעמדת הצעירים בנושא, תהיה לנגד עיני החברים בבואם להצביע על התקנון בקלפי.
לצערנו ההשתתפות לצערנו ההשתתפות היתה דלה מאוד והתוצאה אינה מייצגת (סה"כ בעין שמר - 70 צעירים), ואולי גם זהו מסר שחשוב שיהיה לנגד עיני החברים בקלפי ובכלל:
בעד – 7
נגד - 3

ועדת צעירים
היתה דלה מאוד והתוצאה אינה מייצגת (בעין שמר יש 70 צעירים בעצמאות כלכלית הגרים בקיבוץ), ואולי גם זהו מסר שחשוב שיהיה לנגד עיני החברים בהצבעת הקלפי ובכלל: 7 – בעד; 3 – נגד.
 

קוסמטיקה עדה  
הקיבוץ עבר שינוי והצריכה הפרטית אינה מסובסדת יותר על ידי הקהילה. כמו כל יזמות גם אני צריכה לנהל את המכון ללא הפסדים. אני אוהבת את עבודתי וחשוב לי לתת שרות טוב והרגשה טובה ללקוחותיי, הן לחברות, הן לצעירים בתקופת ההתבגרות  והן ללקוחות מבחוץ.

כדי לתת  את השרות הטוב ביותר אני חייבת להעלות את מחירי הטיפול.
העלות כוללת חומרים, עבודה ועלויות כלליות שאני משלמת לקהילה. מחירי החומרים עולים מידי פעם. עד עתה לא העליתי את המחירים בהתאם. ואילו עתה עלי להעלות את מחיר הטיפול כדי לכסות את העלויות.

החל מאחד באפריל יהיה מחיר טיפול לחברי וילדי הקיבוץ 130 ₪.
לשם השוואה – מחיר טיפול באזור הוא 230 ₪. 
אני ממשיכה לשלוח הזמנות כרגיל. מי שלא מתאים לו, שיודיע לי בבקשה.

אשמח לראות כל אחד מלקוחותיי ולשרתו נאמנה ולא אפגע אם מישהו יחליט שזה יקר מדי עבורו. אמשיך לשמור על יחסים טובים עם כולם.



פריצות למחסן רהיטים
לאחרונה בוצעו 3 פריצות למחסן הריהוט. הפורצים שברו את המנעול ולקחו פריטים שחברים איחסנו. חברים מוזמנים להגיע לבדוק האם נגנבו חפצים שאוחסנו על ידיהם.
לצערי, בגלל תכיפות הפריצות והגניבות ואי יכולתנו להתמודד איתן – אני מבקש בזאת לידע את החברים שלא אוכל להיות אחראי לפריטים שאוחסנו.
קחו זאת לתשומת לבכם.                                                                                                מיכאל יריב


נר זיכרון ל:
רפי שפירא
1.4.08
יפתח מור
1.4.87
אמא ז'נבה
3.4.84
תרצה ספקטור
9.4.85
אשר שנפלד
10.4.95
יצחק עצמון
11.4.07
רבקה גורפיין
12.4.83
מיכקה מצקין
12.4.99
עמי לוריא
13.4.90
אמא דנון
15.4.86
רחלקה גור
15.4.03
פירה הררי
16.4.08
איילה טל
17.4.94
יוסף אשכולי
18.4.91
סוניה כץ
18.4.05
חנוך וילן
21.4.90
רחל סגולי
21.4.02
זהבה אלפרוביץ
25.4.44
חיים דז'יואן
25.4.61
מלכה שנפלד
27.4.76
רגינקה חדוותי
27.4.92
פרומה ז'ורנה
30.4.98






















לידיעת החברים
בין התאריכים 1.4.12-20.4.12 יגאל קצנלנבוגן לא יהיה זמין. יחליפו אותו:
בגזברות - נוגה זינגר ומשה רונן
בסלקום (רק במקרי חירום כמו אובדן טלפון או גניבה) - עמי גלעד                                        בישראכרט – חיה חרודי
חג שמח – יגאל
   

מדיוני ועדת רכב (2)

פרוטוקול ישיבה. נוכחים: יוסי בוריס, אדווה אברג'יל-בראון' חיה חרודי ודני שורר
חסר: גיורא ריפתין
מוזמן: גיל עמל (חשב הנה"ח)

צי הרכב:  
אדווה מסרה דו"ח לפיו אין מצב בו חברים נשארים ללא רכב בימות השבוע. לפעמים בשבתות יש חסר ברכבים גדולים למשפחות.

גיל הציג שני נתונים:
א. ירידה דרסטית בנסיעות חברים.
ב. עלייה חדה במחירי הדלק עד כדי  30%.
עובדות אלה גורמות לגרעון בעלויות/הוצאות הרכב לקהילה.

לכן, סוכם על מכירת שני רכבים פרטיים מסוג טויוטה קורולה לאחר חג הפסח.
לא נרכוש, כרגע, רכבים חדשים במקום אלה שימכרו.
לאחר תום רבעון ראשון יבוצע מעקב מחודש ויעודכן המחיר לק"מ וזמן שימוש לפי       מפתח העלויות הבא:
א.      ק"מ יעלה 1.30 ₪ (במקום 1.15 ₪) 
ב.      שעת שימוש תעלה 2.80 ₪ (במקום 2.50 ₪)


נהיגת צעירים:
        כדי להגדיל את השימוש של נהגים צעירים ברכבי הקיבוץ וכדי להתייעל יפתחו      
        עוד 5 רכבים נוספים לשימושם של נהגים צעירים.
רכבי מאזדה 6 – 59 - 61
סיריון – 62 
יונדאי גדול – 69

רשימת הרכבים תעודכן בסידור הרכב.

עדיפות חברים בהזמנת רכב על פני צעירים – כרגע ללא שינוי.

סוכם: הנושאים יובאו להנהלת קהילה לצורך עידכון מחירים וסיכום ההחלטות.
רשם: דני שורר



שתי שאלות:
האסימונים מתחילים ליפול ויש לי שתי שאלות:
1.מדוע בעלי המניות לא מקבלים דו"ח כספי פעם ב- 3 חודשים (בערך...). הכוונה לדו”ח שקוף בו ניתן להבין ש"מה שאני רואה זה מה שיש לי".
2.למה מה שמוגדר אצלנו "עמותות" משלמות 1$ למ"מ – למרות שהעלות הריאלית היא    3-4$ למ"מ. כוונתי, למה אנחנו בעלי המניות והיום גם משלמי המיסים הגבוהים, תורמים לקיום העמותות מבלי שנשאלנו על כך?

משיבים– יוסי בוריס ועודי דגאי:
שלום לחבר/ה האנונימי/ת, תודה על השאלות.
1. לגבי השאלה הראשונה: אנו מגישים לציבור דוחות חצי שנתיים ושנתיים. הדוח השנתי מובא לאישור השיחה והקלפי, בדרך כלל בחודש מאי או יוני. לצערנו בהשתתפות דלה עד מביכה של "בעלי המניות". דוח חצי שנתי נערך במתכונת תמחירית בלבד, והוא נדון במועצת המנהלים ובמקביל בהנהלת קהילה. נזכיר כי בשני הגופים יושבים נציגים נבחרים של "בעלי המניות", ותוכן הישיבות מדווח  בעלון ובדפי מידע. מעבר לכך, חברים המתעניינים יכולים תמיד להגיע ולקבל מידע ישירות מממלאי התפקידים.
עוד נציין כי לגבי ענפי החקלאות רוב ההכנסות הן בחצי השני של השנה וההוצאות במחצית הראשונה, כך שהדוחות באמצע השנה משקפים תמונה חלקית ביותר אם בכלל. למותר לציין שהכנת ארבעה דוחות פיננסיים בשנה היא מבצע מסובך ויקר.
2. לגבי תשלום דמי שימוש על ידי העמותות. ראשית נציין כי המושג "עלות ריאלית" איננו מדויק. לכל פעילות יש דמי שימוש שונים. חנות אינה משלמת כמו מטבח ולא כמו בית ילדים. אנו פועלים לפי תב"ע מאושרת שמגדירה שימושי קרקע, כך שלא צריך לטעות ולחשוב שאם רק היינו מוציאים את המוזיאון או החממה ממקומם – היינו יכולים להקים שם מפעל שמשלם דמי שימוש גבוהים.

לגבי חצר ראשונים – היא יושבת על קרקע שהייעוד שלה בתב"ע הוא מוזיאון ותיירות ולכן לא ניתן להשתמש בה לשימושי תעשיה או מסחר. דמי השימוש נמוכים במיוחד כיוון שבשלושים השנים האחרונות החצר השקיעה ממקורותיה מיליוני שקלים, ללא כל השתתפות של קיבוץ עין שמר. יחד עם זאת סברנו שלא ניתן להמשיך במצב בו החצר אינה משלמת כלל. לאחר מו"מ נקבע בשנה שעברה הליך מדורג של העלאת שכ"ד על פני כמה שנים.

לגבי החממה – שוב, לא ניתן להשתמש בקרקע לתעשייה או מגורים. לגבי דמי שימוש - בשנת 2008 סוכם על התחלת תשלום ובסוף 2012 יעודכנו דמי השימוש. בחממה, כל תחזוקת המבנה והפעילות היא על חשבון העמותה ולא על חשבון הקיבוץ.
לגבי החלטות ופיקוח ציבורי - פעילות העמותות והתשלום שלהן לקהילה מופיעים בדוחות המשק (חצר) והקהילה (חממה), וניתן להגיב ולהתייחס במוסדות אלה. מעבר להתחשבנות הכספית נציין כי שתי העמותות מקיימות מפעלים ערכיים שיש להם תרומה ייחודית גם לקיבוץ עין שמר (חינוך הילדים, אירועים חברתיים ותרבותיים, שימור המורשת) וגם לחברה הישראלית בכלל.


לא להחמיץ את הפסח // רקפת זהר

נהוג בעדות ישראל, שלקראת חג הפסח מבערים את החמץ מן הבית. החג לא מתחיל ביום החג, אלא בהכנות לקראתו: התוכניות המשפחתיות, סיוד הקירות, הניקיונות, קניית בגדים או כלים חדשים, החלפת מתכונים, חזרות של המקהלה או של ילדי החד-גדיא... כל אותם צעדים המקרבים אותנו אל ערב החג, ויוצרים את האוירה המיוחדת שלו.
בשבועות האחרונים הרגשתי שבמקום לבער את החמץ, אנחנו מתמלאים בו. זה התחיל עם חג הקיבוץ והמשיך עם העיסוק האובססיבי במחירה של מנת אוכל בסדר פסח, ועם ביטויי הניכור וכמעט עוינות כלפי בנים ובני משפחה, המכונים בעוינות "אורחים".
וכל זה תחת הסיסמה החוזרת בדבר כיסו של משלם המסים... מדהים איך המילה הזאת "מס" מהלכת עלינו אימים. כאילו לא היה מאז ומעולם תקציב הקהילה מבוסס על הכנסותינו שלנו כחברי קיבוץ. בסך הכל מדובר פה על תקציב הקהילה, המבטא שנה אחר שנה את סדרי העדיפויות שלנו.           חלק מהשינוי באורחות החיים היה חיזוק השיקול הכלכלי בהחלטות הקיבוציות והאישיות. זה היה מהלך חשוב ורציונלי, שתמכתי ואני עדיין תומכת בו

אבל כדאי להיזהר ולא להפוך את החור שבגרוש לזווית היחידה ממנה מסתכלים על המציאות.
כאשר החלטנו על שינוי אורחות חיים, דווקא את התרבות החלטנו לא לשנות. יכולנו להפריט את תקציב התרבות (תוספת של 50 ₪ לחבר לחודש!) ושכל אחד יעשה עם הכסף כרצונו. אבל החלטנו שלא... החלטנו שהחגים המשותפים, קבלות השבת, הטיולים, חוגי הלימוד בחורף חכם – הם אלה שמגדירים ובונים את השותפות בינינו לא פחות משעושות זאת רשת הביטחון והקרן לעזרה הדדית. נכון, לא כל הפעילויות התרבותיות זוכות לנוכחות גורפת של החברים. נכון שמחלקן נהנים גם, רחמנא ליצלן, אנשים שאינם חברי קיבוץ (בנים, אורחים, חברים ושכנים)... האם אלה סיבות להפסיק להיות קהילה תרבותית ומכניסת אורחים?
אני מבינה שההפרטה גורמת לכל אחד מאיתנו להפנות את המבט פנימה, לחשבן הוצאות ולהתארגן עם התקציב המשפחתי. אבל פעם בכמה זמן כדאי להרים את המבט ולהפנות אותו החוצה. אנחנו עדיין חיים כאן ביחד, בואו נשמור על היחד הזה ולא נשפוך את התינוק עם המים. הנילוס סוער גם ככה. 




חופשה מאורגנת בחג הפסח

ברצוננו להודיעכם על חופשה מאורגנת של עובדי המועצה בחג הפסח הקרוב.
משרדי המועצה יהיו סגורים החל מיום א' 8.4.
המשרדים יחזרו לעבודה כרגיל ביום א' 15.4.




עלון 9 (12) (5871) כט' אדר תשע"ב 23.3.12


        ברכות לצוות
        הפלחה – גד"ש
חתני פרס "קרן סם המבורג"
לשנת 2011


אדמה

כבר כמעט 20 שנים, בהתקרב התאריך של הכנס השנתי הארצי של מגדלי הכותנה, מרימים טלפון. מדי שנה מציעים בזהירות. וכבר כמעט 20 שנים אותה תשובה "עזבו את זה, אולי בשנה הבאה ... נראה". שנאמר, חקלאים הם גזע עקשן.
גם השנה התקשרו וציפו לאותה תשובה.
אבל - הפתעה! אהרון הסכים! ובבורסות הכותנה בעולם מיד  נרשמו עליות חדות ... 

מישהו, מן הסתם, חייך חיוך של סיפוק ואולי אפילו סימן גדול. היו מרוצים שאחד המגדלים המוערכים ביותר בענף, מרכז הגד"ש בעין שמר אהרון חדוותי, התרצה והסכים להתכבד בפרס החשוב והנחשב בענף ע"ש סם המבורג (האיש שהביא את הכותנה לישראל).
ואהרון לא לבד. יחד איתו קיבלו את הפרס אנשי צוות הפלחה – חן חדוותי ורז דקל שכל אחד מהם נושם שדות ומכונות מהבוקר אל תוך השעות הקטנות של הלילה.

שנת שיא
פעם אירוע כמו זכיית צוות הגד"ש בפרס החשוב, היה תופס כותרת ותמונה ב"על המשמר" וב"דבר"; החברים היו מתכנסים במועדון או בחדר האוכל – ומרימים כוסית מיץ וטובלים עוגיות פתיבר בתה.
אך בימינו נלחש הדבר בצנעה, ליד הקופה בכלבו. חבר "שנחשף למידע" בירך את אהרון והקופאית זקפה אוזן והחליטה ללכת לחקור
ומצאה שיש דברים שלא צריך לחפור לעומק.


סוד גלוי וידוע הוא, בין אנשי הפלחה וגידולי השדה, שאהרון חדוותי הוא אחד מהמומחים המובילים בארץ בגידולי שדה בכלל ובגידול
כותנה בפרט, ויחד עם חן ורז, צוות הגד"ש של עין שמר, הוא מהטובים בארץ.
בכנס, הצנוע והמכובד, אמר לי אחד מותיקי הענף "את מעין שמר? חבל על הזמן הצוות שלכם – הלוואי על כל קיבוץ".                  ככה זה כשאדם "מנהל מגעים קרובים עם האדמה" עשרות שנים.  

נכון, הרבה השתנה מאז החלו לגדל כותנה בישראל לפני 60 שנים. הג'ון דירים נעשים כל פעם יותר גדולים ויותר ירוקים, יותר מרשימים ויותר מודרניים. הקבינה – ממוזגת ויש מערכת סאונד. ואפילו גיוסי עישוב, תודה לאל, נעלמו מהעולם בזכות חוכמת הגידול והריסוס הנכון. אבל שום דבר לא מחליף ניסיון מצטבר. שום דבר לא בא במקום יכולת אישית מקצועית גבוהה ויכולת ללמוד וליישם מעונה לעונה.

בכנס השנתי בשדות ים, עלו בזה אחר זה ראשי הענף וסיפרו על תנאי שוק משתנים, על מזג אוויר הפכפך, על כניסת גורמים "קטנטנים" כמו סין והודו ועל השפעת המדיניות של ממשלת סין על מחירי הכותנה.
אפילו דיברו שם על השפעת קרני השמש בקליפורניה – על אורך סיב הכותנה בישראל... ואיך, למרות כל הקשיים והמתחרים, מצליח הענף בארץ לשמור על מקומו המוביל בעולם ועל הישגים חסרי תקדים.

ציינו הישג יוצא דופן של חקלאי ישראל המצליחים להוציא 250 ק"ג סיבי כותנה מכל דונם. דיברו בגאווה אך גם בזהירות, כי בתקופה של אי וודאות לגבי עתיד החקלאות וגידולי השדה בישראל - הם רק מקווים "שיהיו לנו חקלאים לתת להם פרסים".
אמרו, שלמרות הכלכלה העולמית, 2011 היתה שנה מדהימה בגידולי שדה ושנת שיא לענף הכותנה שזרע וקטף על פני 90,000 דונם!

מהשקפים והשקופיות שהוקרנו ניתן היה ללמוד, שבמשמר העמק הולכים לעשות קופה גם מהכותנה: "בלות" הכותנה הענקיות, שסימנו תמיד באוקטובר את סיומה של עוד עונה – הולכות להעלם משדותינו. מחליפים אותן גלילי כותנה גדולים מהודקים היטב באותן רשתות שהפכו את "הקיבוץ של חזן" לאימפריה כלכלית.  

ואחרי כל זה, בסופו של יום, מי שקובע את המחיר ואת עתיד הענף – אלו אנחנו הצרכנים, שקופצים ל- Bגוד לקנות את החולצה והמכנסיים מ... כותנה.

על כל אלה
בכתב ההמלצה, שנלווה לתעודה שקיבל צוות הגד"ש נכתב בין השאר:
"אהרון חדוותי, מגדל ותיק מקיבוץ עין שמר, מרכז שנים רבות את ענף גידולי השדה במשקו. זאת, בסיוע צוות מיומן  הכולל את חברי עין  שמר בטווח גילים  רחב. ענף הגד"ש מהווה במשך שנים אחד הענפים המרכזיים בעין שמר, בזכות אהרון והצוות היציב.
צוות הגד"ש מגדל שדות גם  מחוץ למשבצת עין שמר ובכך מסייע לשמירה על שדות חקלאיים. […] בגד"ש עין שמר מסורת של ניצולת קרקע גבוהה.
בשנים האחרונות, מתמיד הצוות להגיע להישגים מקצועיים וכלכליים מרשימים וליבולים גבוהים.
גד"ש עין שמר מקפיד לשמר את גידול הכותנה, וגם בשנים הקשות המשיכו אהרון וצוותו לגדל כותנה בהיקפים גדולים, ובכך תרמו תרומה משמעותית להישרדות ענף הכותנה בארץ.
על כל אלה נמצאו אהרון חדוותי וצוות גד"ש עין שמר ראויים לקבלת פרס מקרן סם המבורג לשנת 2011".

ונדמה שאין הרבה להוסיף, רק להביא כמה  נתונים מקומיים: ענף גידולי השדה שלנו משתרע על פני 4500 דונם, מתוכם אדמות משבצת 2500 דונם (אדמות משבצת הן "אדמות שלנו"). שאר השטח המעובד הן אדמות משרד הביטחון וחקלאים פרטיים. 

הגידול העיקרי הוא הכותנה. כ- 2000-2500 דונם. 400 דונם תירס מתוק, 400 דונם תחמיצי קיץ (תירס וסורגום). בחורף מגדלים כ- 1800 דונם חיטה (חלקה לתחמיץ וחלקה לחציר).
השנה, לראשונה, מגדלים חומוס ואפונה ("הצועדים" יכולים לראות את האפונה בחלקה שבין גדר הקיבוץ המזרחית לוואדי).

בשנת 2010 היה הרווח הנקי של הענף – 2.366.00 ₪. עדיין אין נתונים סופיים לגבי 2011 ובימים אלו נזרעת הכותנה של 2012. 1800 ד' – פימה (כותנת סיב ארוך); 600 ד' אקלפי (זן מכלוא שבין פימה ואקלה).
בשנה שעברה, יבול הכותנה התקרב ל-200 ק"ג סיבים לד' ובשורת הפדיון אנחנו עומדים על כ- 1000 ₪  נטו לדונם.

בתקופת הקטיף מצטרפים לאהרון, חן ורז  שמוליק בראון וצוק חרודי. ובמשך כל השנה כשצריך - שלמה שחר נענה ועוזר.   משלימים את הצוות שני תאילנדים ובמב"ח.

ועל כל זה נותרה מרחפת שאלת השאלות: מה קרה השנה שאהרון הסכים סוף-סוף לקבל את הפרס?
"הבנתי שעד שלא אתן תשובה חיובית – לא יעזבו אותי לנפשי. אז הסכמתי. זה הרי מוכרח להיחתך איפשהו".
עכשיו אפשר לחזור אל השקט של השדות ואל שירת התלמים הבלתי נגמרת ...


פסח מתקרב ...

הזמנת רכב לערב החג
כל המעוניינים ברכב לערב הסדר – בבקשה הכניסו הזמנה במחשב עד שבוע לפני החג (1.4.12), כדי שנוכל להתארגן ולספק את כל הבקשות.
בתודה, אדווה בראון-אברג'יל (סידור רכב)

הבטיחו מקומכם בסדר פסח
אם עדיין לא נרשמתם לליל הסדר עשו זאת במהרה... ההרשמה נסגרת ביום א' 25.3.12.                                                בברכת חג שמח! צוות פסח


לכל לקוחותיי   
אני עובדת במספרה בשעות אחה"צ בימות השבוע.
אפשר להתקשר אלי לתאם תור. 
אשמח לשמוע מכם – אורנה בורלס


ממשיכים להחליף ממירים
עשרות חברים כבר יצרו קשר עם חברת "הוט" – והכניסו ממירים דיגיטאליים לבתיהם.

פרויקט ההחלפה ממשיך ומי שלא יצר קשר עם "הוט" מוזמן לעשות זאת בהקדם.
אני מזכיר:
א. יש להגיד לטכנאי שישאיר לנו תחנות אנלוגיות כדי שנוכל לצפות בערוצים  
    הפנימיים.
ב. למי שאין כרטיס אשראי – שיתקשר אלי כדי שאטפל עבורו בהחלפת
     הממיר בביתו.

להלן שוב מספרי הטלפון:
-  לבעלי ממירים שצריכים להוסיף ממיר בבית: 1-800-106-106
-  לאלה שעדיין אין ממיר להתקשר ל: 077-7075027               יגאל
"טעימא" 
לאנשים שבאמת אוהבים עוגות

אני פותחת יזמות חדשה לאפיית עוגות שתיקרא "טעימא"  
עוגות טעימות בטעם של אימא.
עוגות ביתיות עם חומרים מובחרים בטעם של בית.
אקבל הזמנות לאירועים בכל סדר גודל, לחגים,לימי הולדת
וגם סתם לקפה.
ניתן להזמין עוגות גדולות ועוגות קטנות.


להזמנות ניתן להתקשר לקרן משיח 052-3796622


מענף הבגד
מאז ינואר אנחנו מרגישים שחלה ירידה בכמות הכביסה. ידוע לנו שברוב הקיבוצים שעברו שינוי, יש ירידה הנובעת מקניית מכונות כביסה ביתיות. זה הביא אותנו לבצע כמה מהלכים של התייעלות ובתום הרבעון הראשון נבדוק מחדש את נושא העלויות, במגמה לנסות ולהוריד את מחיר הכביסה לחברים.

בין הצעדים שנקטנו עד עכשיו כדי להוריד עלויות:
1.      החלפנו ספק דטרגנטים.
2.      צמצמנו בכוח אדם. 
3.      החל מ - 1.4.12 תבוטל שעת הפתיחה בערב יום ג' בגלל ירידה משמעותית  במספר החברים המגיעים בשעה זו.
4.      נעשים מאמצים לאיתור לקוחות חיצוניים (כמו המטבח של מגל שהחל לכבס אצלנו בפברואר).

בהזדמנות זו אנו מזכירות שוב, שהצטברו פריטים רבים שאינם מסומנים. בואו לזהות.

לקראת החג חברים מוזמנים לתאם כביסת וילונות, שטיחים וכריות ספות.
תמיד לשרותכם – חג שמח
צוות ענף הבגד

אני רק שאלה

מה דינה של דירת חבר/ת קיבוץ שנפטר או להבדיל עבר לבית דורות?   
מתי מועברת הדירה לרשות ועדת דירות? (כל זה בהינתן שעדיין לא החלטנו על תקנון  שיוך דירות)
תשובה:
 הנושא נדון בימים אלה בצוות השיוך, במטרה להביא הצעת החלטה לתקופת הביניים. בינתיים תקפות החלטותינו הקודמות:
1.      דירת חברים שנפטרו תחזור לרשות הקיבוץ תוך חודש עד חודשיים.
2.      דירת חברים שעברו באורח קבע לבית דורות תחזור לרשות הקיבוץ ששה חודשים לאחר המעבר לבית דורות.


שאילתות ותשובתות

שאילתא: בשנים האחרונות הולך ועולה מספר החברים והמשפחות החוגגים את הפסח בחיק המשפחה. בהתאם - הולך ומשתנה המאזן בין מספר החברים המשתתפים בסדר המקומי  ובין מספר האורחים. בהמשך לדיון על עלויות חג הקיבוץ, אני מבקש לדעת:
- מה העלות האמיתית לצוות המטבח למנה בפסח?                                                                - מה הסכום שנקבע לתשלום עבור כל אורח?                       
- בסופו של חשבון - כמה עולה לקהילה באמת (הכל כולל הכל) לקיים "סדר" מקומי?                                                                                   
                                                                                                           (השם שמור במערכת)

תשובתא - יוסי בוריס:
1.      עלות המנה לפסח היא 75 ₪, חיוב סועד בליל החג הוא 35 ₪ (תוספת של 10 ₪ מלפני שנה).
2.      סבסוד הקהילה כ- 20,000 ₪ (בהנחה שישתתפו כ- 500 סועדים)
3.      המקור לסבסוד: מהבצ"מ (הבלתי צפוי מראש בתקציב הקהילה).
4.      סבסוד ארוחת החג, מסתמכת על החלטת הקיבוץ בחוברת שינוי (שחוזקה גם בהנהלת קהילה) לשמר את האירועים התרבותיים והמלכדים של הקיבוץ, שחג הפסח הוא מהחשובים שבהם.
ומרתה מור מוסיפה: בשלב זה ניתן לדעת כמה תעלה מנה אך שקלול עלויות נוספות הוא מורכב יותר וקשה מאוד להגיע לעלויות מדויקות. אולי ניתן יהיה לבדוק זאת רק לאחר החג, כשיהיו בידינו נתונים כמו ס"ה שעות עבודה, תשלום משכורות, שעות נוספות וכד'. 
שאילתא // שמעון בן פורת
לפני מספר שבועות התפרסם מידע בעלון המשק ובעיתונות הקיבוצית על פוליסת ביטוח "משלים לקיבוץ", שעל-פניו נשמע מבטיח וכדאי.
מה התרחש מאז ועד הלום?

תשובתא:
לשמעון ולחברים נוספים, להלן המידע המצוי בידינו ביחס לפוליסה המוצעת.
חשוב להדגיש שמדובר במה שקרוי "ביטוח קטסטרופות" (להבדיל מהביטוח המושלם של הכללית) :

שדרוג פוליסת משלים לקיבוץ

לאחר מו"מ ארוך של צוות תנועתי יחד עם נציגי סוכנות הביטוח והיועץ ד"ר אודי פרישמן מול חברת דקלה, לצורך שדרוג מהפכני של פוליסת הבריאות "משלים לקיבוץ" (קטסטרופות). הפוליסה המשופרת היא בעלת יחס עלות - תועלת הטוב ביותר הקיים היום בשוק ביטוחי הבריאות ועונה על צורכי השוק הקיימים באופן מלא.

עיקרי השיפור בכיסויים לחברי הקיבוץ:
1.       כל המוחרגים והנדחים מטעמי בריאות שלא התקבלו לביטוח הקודם או התקבלו עם החרגות רפואיות כל שהם, יקבלו כיסוי מלא במסגרת הנוכחית, והצהרות הבריאות שמולאו על ידם יבוטלו.
2.       לא יבוצע חיתום רפואי למצטרפים חדשים וכל חבר קיבוץ יוכל להצטרף לביטוח ללא קשר למצבו הרפואי.
3.       תהיה פרמיה מופחתת לילדים עד גיל 25 במקום עד גיל 19 היום.
4.       הורחבה הגדרת מבוטח- כולל גם תושב קבע, בני חברים, הורי חברים.
5.       הקרן לתביעות ל.מ.ה. (לפנים משורת הדין) לחברים שתביעתם אינה כלולה בכיסויים של הפוליסה הורחבה לכדי 5% מסך הפרמיה הכוללת המשולמת לחברת הביטוח.
6.       הגדרות שתל, השתלה וניתוח או טיפול מיוחד בחו"ל - הורחבו מאוד ביחס לפוליסה הקודמת וביחס למקובל בשוק.
7.       החל ממועד הפוליסה החדש לא יוחרגו חולים באיידס.
8.       תופסק ההחרגה של בעלי צרכים מיוחדים.
9.       יינתן כיסוי למום/מחלה לילודים מלידתם כתוצאה מסיבוכי לידה או הריון.    
10.   הורחבה הגדרת "ניסיון מספיק"- בכיסוי לניתוחים וטיפולים מיוחדים בחו"ל.
11.   יינתן כיסוי לחיפוש תורם מח עצם להשתלה לאחר מיצוי הזכאות בסל עד 300,000 ₪.
12.   השתלה עצמית של מח עצם תחשב כהשתלה רגילה לרבות תרופות ופיצוי חד פעמי.
13.   תינתן השתתפות בהוצאות הטסה ושהייה של שני מלווים לסירוגין בבוגר, ושל שני מלווים בו זמנית במקרה של השתלה בחו"ל עבור קטין. הוצאות מגורים והוצאות מחייה שופרו.
14.   הורחב הכיסוי לתרופות ויינתן כיסוי גם לתרופת יתום.
15.   בוטלה השתתפות עצמית לתרופות שעלותן החודשית מעל 5,000 ₪.
16.   התווסף כיסוי לחוות דעת רפואית נוספת בישראל או בחו"ל.
17.   התווסף פרק שירותים רפואיים נוספים לחולים במחלה קשה, הכולל בדיקת MRI, ובדיקות נוספות לרבות בדיקת רגישות לתרופות סרטן.
18.   הוספו טיפולים משפרי איכות חיים שאינם בסל הבריאות כגון טיפול בתא לחץ שלא בהתוויה ו- MRI  בישראל- לאחר מיצוי שב"ן או בתנאי שנדחה ע"י הקופה, גרידות והפלות שלא במסגרת הקופה, ע"פ הקריטריונים בפוליסה.
19.   התווסף פיצוי חד פעמי עבור מבוטח שנפטר ממחלת הסרטן ולא הספיק למצות את הביטוח ופיצוי חד פעמי עבור מבוטח שנפטר ומיצה את הביטוח.
20.   התווסף כיסוי להשתלת  קרנית, מעי והשתלת אברים מלאכותיים.
21.   שופר סעיף  הפיצוי במקרה של השתלה ללא מעורבות המבטח.
22.   יינתן כיסוי בן שלושה חודשים לדיאליזה בחו"ל לפני ביצוע השתלה למי שנידרש לכך.
23.   הזכאות לניתוח מיוחד בחו"ל לא תחייב את קיומם של כל התנאים המצטברים.
24.   המשך טיפול בחו"ל ימומן אם יש צורך רפואי בכך ולא רק אם הטיפול אינו ניתן לביצוע בארץ.
25.   התווסף פרק פיצוי בעת פטירה מרשימה של מחלות קשות.
26.   חבר/בן שעוזב את הקיבוץ יימשכו אותם תנאי כיסוי למשך 5 שנים. תתאפשר חזרה ללא חיתום רפואי אם החבר/בן חזרו ובוטחו ברשימת הקיבוץ.
_____________
עד כאן – דברים  שנמסרו בכנס שהתקיים בנושא לנציגי הקיבוצים. כדי לתת מענה הולם לכיסוי הביטוחי הנרחב היה צורך להעלות את הפרמיה ממחיר של כ – 12 ₪ לחבר ל- 15 ש"ח לחבר (ילדים עד גיל 19 מבוטחים ללא תשלום ומגיל 19 עד 25- 7.5 שקלים).
לאור השדרוג ולאחר התייעצות, החלטנו להצטרף לביטוח המורחב. שנותן פתרונות רחבים יותר מהפוליסה הקודמת. היתרון המשמעותי הוא שאין החרגות וכולם יכולים להיכלל בביטוח.
                                                                     בתקווה שלא נזדקק,                                                                                            קרן משיח, אוריין גנדלמן, יוסי בוריס


משתתפים בצערה של
מרלן אלבז
על מות אחותה

תנחומים למשפחה
חברים משתתפים בצערה של
דלית אייזנברג (חברתו של דודי)
על מות בתה
תנחומים למשפחה


הפרדת פסולת אורגנית בעין-שמר
זה כארבעה חודשים שאתם שותפים לפיילוט המועצתי להפרדת הפסולת האורגנית ביישובכם.
בשבוע הבא, החל ביום ג' 27.3.12 ועד יום ג' 3.4.12 בשעות:  16:00-21:00, יעברו בכל בית צוותי הדרכה של חברת RE3, שנשכרה ע"י המועצה, לשמוע ולהתרשם על התקדמות התהליך בביתכם. חשוב לנו לשמוע אתכם כדי ללמוד ולהפיק לקחים.
תודה לכם שאתם פותחים את ביתכם למדריכים, נענים ומשתפים פעולה. בזכותכם נחייה בסביבה יותר טובה!
בברכה, מחלקת תברואה ומחלקת קיימות וסביבה מועצה אזורית מנשה

לפרטים נוספים:
נציגי היישוב: נוה תומר:  054-5627502
טל מלוכנא, חינוך לקיימות- הפחתת פסולת ומיחזור, מועצה אזורית מנשה.
דוא"ל: mtal@gan.org.il, נייד: 054-4973856


תוך כדי תנועה // מידע מהתנועה הקיבוצית

1. התנועה ממליצה: במאמר שהתפרסם בעיתונים, יוצא מזכיר התנועה הקיבוצית, זאב (ולוולה) שור בשורת המלצות לקיבוצים, בנושאים המרכזיים: קליטת המצטרפים (לחברות מלאה), יישום מנגנוני ערבות הדדית, שיוך דירות ("פנימי"), ושמירת הבעלות על הנכסים, אמצעי הייצור והקרקע בידי האגודה השיתופית. המאמר- "עידן הצמיחה"- באתר התנועה www.kibbutz.org.il.

2. זכאות הורים שכולים מקיבוץ לזכויות סיעוד מהמדינה: הסניף הקיבוצי של "יד לבנים" מתחיל בדיקה של זכויות הסיעוד להורים שכולים בקיבוץ, וזאת לאור פניות של הורים שכולים מכמה קיבוצים. את הבדיקה, שתיעשה בהשוואה להורים שכולים בעיר או בצורת התיישבות אחרת, תבצע מנהלת הסניף הקיבוצי, ד"ר אירית בר נתן (מעגן מיכאל). מוזמנים לפנות אליה בטלפון 052-2339503

3. במרחק שיחת טלפון: מי בתנועה מטפל בנושאי שיכון, קרקעות ומכסות ייצור? אל מי פונים לייעוץ משפטי? מי רשאי לצאת לשנת השרות? במי מתייעצים בענייני רווחה ובריאות? מהן זכויות גמלאי בקיבוץ?
דף קשר חדש, המפרט שמות ממלאי התפקידים במטה התנועה, ופרטי התקשרות אליהם, ישלח למזכירויות. דובר התנועה ישמח לשלוח לחברים מעוניינים. פנו אליו בכתובת דוא"ל:  dover@tkz.co.il  או בטלפון 03-6925326
"שני דקלים למטבע" – "סדר" צריך להיות
בעלון הקודם התפרסמה הודעת צוות הפסח ובה, בין השאר, נמסר שעלות מנה לחברים ואורחים  בסדר פסח תהיה 35 ₪. לאחר שנקבע המחיר ופורסם, ובהמשך לפניית חברים – עלה הנושא גם בהנהלת קהילה. המדור השבוע מוקדש לשתי עמדות בנושא זה.  

ענת מילשטיין
מה השאלה?
שלומית דקל

לא. כבר הרבה שנים שאני חוגגת בחוג המשפחה, כי זהו  רצון הרוב אצלנו. למרות, שנדי ואני אוהבים  את החג בקיבוץ.
האם חגגת בשנים האחרונות פסח בחדר האוכל?

כן. משפחתי ואני  חוגגים תמיד בבית. ובשנים האחרונות אני גם בצוות החג.

כעסתי על המחיר הנמוך כל כך.
לחברים זהו מחיר סביר.
מה הייתה תגובתך הראשונה כשקראת את הפרסום, שעלות מנה בפסח תהיה
35 ש"ח?

קראתי, וזהו סכום סביר ולא יקר.

בהחלט שכן. המיסים שאנו משלמים – הם המקור למימון פעילויות שונות. לכן, אני מקווה, שעם הזמן נתרגל לנהוג יותר בזהירות בכספי ציבור וזה נכון גם בקביעת עלויות אירוח בחגים.

האם כיום, שהרבה מפעולות הקהילה תלויות במיסים - צריך להתנהל אחרת 
בקביעת מחיר המנה לאורחים  בפסח?

אני חושבת שאורחים צריכים לשלם כמו החברים כי זה בעצם החברים משלמים עבורם כאשר הם  מארחים אותם.
ולמרות שעברנו להתנהל בצורה אחרת – צריך להמשיך ולתמחר כפי שנהגנו בעבר.
ידוע לי שיש משפחות שמשתפות את אורחיהן בעלות הארוחה.

בשום פנים אינני  מוכנה לסבסד 250-300 אורחים.
האם חברי עין שמר  והקהילה צריכים  לסבסד את סדר לאורחים?

כפי שציינתי לעיל – אני אכן חושבת ככה.

אני מעריכה שכן (למרות שבפורים גבו 60 ₪ בכניסה – ובכל זאת באו אורחים רבים). אבל כמו בכל דבר -  שכל אחד יעשה את החשבון  שלו.
להערכתך, אם יעלו את מחיר המנה לאורחים לסכום ריאלי - זה יגרום לכך שחברים יזמינו פחות אורחים?

לדעתי אם המנות יהיו יותר יקרות – פחות חברים ואורחים יגיעו לחוג כאן.
או שהם ילכו אל האורחים ...
אני מצפה לניהול נכון ואחראי, כדי שנוכל לקיים חיי קהילה בריאים ויציבים יותר – גם כלכלית וגם חברתית.
מה את מצפה שיעשה בשנים הבאות? 

אני בעד זה שכמה שיותר חברים ואורחים יחגגו כאן. אחרת זה ייפול. לכן, אני חושבת שגם בשנים הבאות צריך לסבסד את מחירי המנות לכולם בחג.



קנסות חניה // שביט שפירא
אני חוזר ומבקש מבעלי הרכב והנהגים – אנא, הקפידו לחנות במקומות מוסדרים. גם אם זה קצת רחוק מדלת הבית.                                                    לצערי הרב נאלצנו, לאחר מספר פניות ובקשות, לקנוס מספר חברים ותושבים בעלי מכוניות, "המתמידים" לחנות במקומות שאינם מיועדים לחניה.
על פי ההחלטה, קנס על חניה במקום אסור, הוא 50 ₪. (הסכום מנוקה מתקציב החבר/ה או התושב).
אנחנו לחלוטין לא שמחים להגיע למצב של קנס ועושים כל מאמץ להימנע מכך.
עם זאת, לאחר שמיצינו את כל הפניות והבקשות, אין לנו ברירה.
                                          
אחרי פורים - חוזרים למציאות
לפני חודש היה לי מפגש קצר בשבילי הקיבוץ עם לילך מלומן- גרנדיר  שבסה"כ שאלה "מה, הדס יכול להיות שלא יהיה פורים"? זו שאלה רטורית שאני שואלת  את עצמי כבר כמה ימים. הרי ברור לי שמסיבה תתקיים אין מצב שלא. אבל איזו מסיבה ומי יעשה - לא ממש ידעתי.  נושא הצוות עמד על הפרק אך לא התקדם. שם, בפגישה עם לילך "על הדרך", היה הרגע שהצוות הראשוני של החג נולד.
לילך צירפה את עצמה בראש גדול והביאה את הצעירים לדלת התרבות. בנוסף פנינו לועדת צעירים ענת גרוסמן וסיגל דקל ששיתפו פעולה ורתמו את הצעירים למשימה וכך נוצרה פגישה רשמית של פורים 2012, שהובילה לעוד מפגשים שיצרו מסיבה מוצלחת עם הופעות מצוינות, עם רקדניות ורקדנים, צוות סקצ'ים ותיק שממציא את עצמו כל פורים מחדש, סרטים פיצוץ מעשה אומנותו של דור מרקם שהיו ברמה גבוהה ביותר, ברים עם אלכוהול חופשי וצוות ברמנים נאמן שעובד בבר שנה אחר שנה – תומר גורן ,עטר שנפלד, אלעד יגודה, שאול אברגיל, יוחאי יגודה, הראל יגודה. תודה,תודה!

תודה מיוחדת ליגאל כץ על מערכת ההגברה שספגה לא מעט קיא ובירה במהלך הערב. תודה לעידו בן דור על התאורה הססגונית. זה המקום לציין, שיגאל ועידו עבדו מיום חמישי בצהריים ועד לשבת בבוקר!
תודה לדנה על ההתמודדות במהלך הערב עם מצבים מורכבים . אין כמוך!
תודה מיוחדת ללילך על האנרגיה החיובית, הרעיונות והדחף ליצור.
תודה לשני זהר הנהדרת שנכנסה לעניינים ונרתמה בנאמנות לצוות החג.
תודה לצוות שבא ביום למחרת לנקות ולפרק את הפוגרום של אחריי.
תודה לכל החברה הצעירים שלקחו חלק גדול השנה במסיבה
(זה שהצלחתם לבוא לחיסול אחרי כמות האלכוהול ששתיתם הפתיעה) כל הכבוד.
תודה ולהתראות בפורים הבא.... הדס זרטל


נסיעה למוזיאון תל אביב בהדרכת צילה ליס
ביום ה' 29.3.12 בשעה 16:00  - יציאה מחדר האוכל
יש להגיע עם תעודת ותיק/ה או תעודת זהות
מומלץ להצטייד בכסא
ספרים שהגיעו לאחרונה לספריה

הזקן בן המאה שיצא מהחלון ונעלם  //יונס יונסון  
עד שיום אחד // שמי זרחין
אבישג // אברהם בורג
שוב עומדים בטור//  יאיר לפיד          
הכי רחוק שאפשר // אלון חילו
נפש הומיה // רם אורן
מתי תבוא אלי//  יהודית רותם
קר כקרח // דיוויד בלדאצ'י
שבוע באמצע החיים // ליעד שהם
משפט חוזר // ליעד שהם
הביקור // הילה בלום
פרח חממה ותשעת צמחי התשוקה // מרגוט ברווין
לישון בלי לבכות // אליזבט פנטלי
בגובה העיניים, לדבר עם ילדים// חלי ברק, שירה שושן-גלנץ

בנוסף, מגיעים כל העת ספרים מהספרייה האזורית. הנכם מוזמנים!

ושלוש בקשות:
א. אנא בדקו במדפים וליד המיטה והחזירו ספרים שנשכחו אצלכם.
ב. מי שמביא תרומת ספרים לספריה – יבורך, אבל מתבקש לבוא איתי בדברים.
ג. נעלמו/ נלקחו מהספרייה ספרי ילדים מקרטון מיועדים למכירה. הלוקח - נא דווח!

                                                                                           שלומית תומר


ביום ב' 26.3.12 – שיחת קיבוץ
באותו מקום ובאותה השעה


ביום ג' 27.3.12 – דר' נגב לא מקבל  קהל


תם ונשלם "חורף חכם"
מה נשתנה בשנה הזו מעשר קודמותיה? שבמקום שני מחזורים של חוגי בחירה בני שש פגישות כל אחד, התקיימו השנה שבעה ערבי הרצאות. שצוות ה"חורף" הצטמצם ומצא לנכון לשנות קצת כיוון. שהחורף  שינה את שמו בעקבות כך ל"חורף בין הדקלים".
מה שלא השתנה, ועל כך גאוותנו, הוא השלד המוצק של כל המפעל הזה, שהם המנחים היקרים שלנו, שכולם חברי הקבוץ וכולם נענים בנפש חפצה לפניותינו, ובכך מביאים למעוניינים-המתעניינים שבינינו, מהידע שלהם – עיסוקם – כישוריהם. וגם שבעה ערבים  נעימים מתחומי חיים שונים.

ואלה הפגישות ומנחיהן:
צילה ליס – "מה בין אומנות בזבל לפוסט מודרניזם". סרט מעניין ומרגש, עם הקדמה ממקדת של צילה, הדגים מה ביכולתו של אמן בעל חזון ומודעות חברתית לעשות כדי ליצור אמנות מיוחדת וחד-פעמית, תוך עבודה מצמיחה בקרב פועלי זבל במזבלת ריו דה ז'נרו.
פיט אברהמי – "יצירותיו של הכוראוגרף ההולנדי הנס ואן מאנו". תולדות חייו ובעיקר קטעי המחול מיצירותיו המוסיקליות בסגנון קלאסי-מודרני היו מרשימות ומרגשות את הרבים שצפו בהן.
יוסי בן-מיור הגיש לנו, בשיתוף עם ו. תרבות, ערב ט"ו בשבט בסגנונו השוטף והמיוחד. הוצגו ספרים, אלבומים ופלקטים לא מוכרים שקישטו את האולם והוקרנו קטעי סרטים שהמרגש בינהם הראה איך ילדה קטנה ביפן הביאה להחזרת החסידות לעירה.
בערב הוצגו גם תמונות הציפורים היפות פרי מכחולה של חנה דנון.
אדם זרטל – "ורדן" במלחמת העולם הראשונה, 1914-1918. הקרב על העיר בצפון צרפת הוא אחד מסמלי המלחמה בשל אורכו וכמות קרבנותיו, ואדם שביקר בה בעבר ונשאר תחת רושם רב, ריתק את מאזיניו בניתוח הקרב וברשמיו במלל ובמצגת.
גדעון אברהמי  - פילאטיס, האיש והשיטה. איש אחד מוזר ומיוחד, ממשפחת מהגרים אוסטרית,
פיתח שיטה שכבשה את העולם. היה מענין לעקוב אחר התפתחותו ופיתוח המכשירים שלו (בעיקר המיטה...) באמצעות קטעי וידאו. יפה לציין שלאחר תשעים שנה גם גדעון הוא בין מפיציה בעולם.
אביטל גבע הביא לאולמנו ועולמנו שני חוקרים שעובדים עם החממה ועוסקים בחקלאות-העתיד: ד"ר נאוה כרמל שחוקרת, בין השאר, האם אפשר לנצל לטובה את מי גלעם ולגדל בהם אצות, ואיתי עברי מנהל חברת סימביוטיק, החברה הגדולה ביותר בישראל לייצור אצות, שבנה עכשיו בסין חוה גדולה. נושא הערב היה האצות כמזון וכתרופות, שאולי מהן תבוא הישועה לעולם ההולך ומזדהם על ידי האדם.
בערב נוסף, בשיתוף עם ועדת רווחה, נפגשנו עם ד"ר שאול פז שחקר במסגרת הדוקטורט שלו את תנועות הנוער בארץ מאז ועד היום, את המיוחדות שלהן על רקע המדינה בדרך, את פרופיל חניכי התנועות והשפעתם על הקמת המדינה. ספרו עב הכרס עומד לצאת לאור בקרוב.
המעטים שהגיעו מאד התחברו לנושא והוסיפו משלהם לשיחה.

את ה"חורף" נסיים בערב חגיגי, שבו ניפרד גם מהדס זרטל רכזת התרבות המסיימת.  הערב יתקיים ביום ו', 30.3.12 . פרטים יבואו.
                                                                      שלומית תומר, בשם צוות "חורף בין הדקלים"


משולחנה של ועדת צעירים - (4)

עדכון הסדר (תקנון+הסכם הרשאה למגורים) צעירים –

בתקופה האחרונה עסקנו בעיקר ב"שיפוץ" ההצעה לעדכון תקנון הצעירים, לקראת הבאתו לשיחת קיבוץ ולקלפי. התקיימה פגישה פתוחה (27/2 במועדון) עם עו"ד יוני אייזן שניסחה את ההסדר מבחינה משפטית; אחריה התקיימה ישיבה של ועדת צעירים (28/2) על ההערות שהועלו בפגישה; אחריה התקיימה פגישה פתוחה נוספת (2/3 בחממה) בה נמסרו החלטות ועדת צעירים לגבי ההערות השונות, ועלו הערות נוספות; ואחריה התקיימה ישיבה נוספת של ועדת צעירים (12/3). בישיבה אחרונה זו, בחנה ועדת צעירים עוד תקנונים מקיבוצים אחרים, בדקה שוב את הצעתה לעדכון הקריטריונים של תור מעבר לדירות, אשררה את ההחלטה לגבי תשלום חיילים על חשמל (אחרי שיותקנו מונים לכולם), דחתה פניות להנחות במס קהילה למגזרים אחדים, וסיכמה על שני תיקונים נוספים (סגירת חוב בתקציב תוך 3 חודשים במקום תוך חודש, ופטור של ארבעה חודשים ממס קהילה למסיימי יב').
נדמה כי עיקר הקושי לגבי ההסדר, הוא בהקשר לניסוחו המשפטי, שאכן יוצר תחושה של חוסר אמון וניכור. ועדת צעירים רואה מתפקידה להבטיח כי ההתנהלות בפועל תהיה בעלת אופי שונה, ותתבסס על אמון, הקשבה והסכמה. ההסכם המשפטי נועד לשמש במקרי קיצון שאיש אינו מעוניין וצופה שיקרו.

לוח זמנים –

בכך תמו הדיונים המקדימים בנושא התקנון, והוא עובר לדיון בשיחת קיבוץ ולקלפי (שנדחו מספר פעמים). בתקווה שלא יהיו עוד שינויים מבלבלים, הרי לוח הזמנים:
שיחת קיבוץ – יום שני 26/3.
עותקי הנוסח הסופי של התקנון נמצאים בחדר תאי הדואר.
קלפי צעירים – ימים ג'-ד' 27-28/3 דרך סמס ופייסבוק.
ביום ה' 29/3 יפורסמו תוצאות הצבעת הצעירים לידיעת חברי הקיבוץ.
קלפי חברים – ימים ו'+א', 30/3 + 1/4.
עותקי הנוסח הסופי של התקנון יחולקו לתאי הדואר של הצעירים לאחר ההצבעה (במידה והתקנון יאושר).
מסיבת תקנון – יום ו' 6/4 בשעה 14:00 בגוס פאב.
אירוע זה יכלול תקרובת עשירה בחמץ (רגע לפני ליל הסדר וההקפדה למהדרין בדיני הכשרות. סתאאאם); מסירת ספחי התקנון (והסכם ההרשאה למגורים, הנלווה לו) חתומים ע"י הצעירים והוריהם; וקבלת שי יוקרתי לפסח מתנת הקיבוץ.

פגישות אישיות –

במקביל לעיסוק בהסדר, המשכנו להיפגש עם צעירים לפגישות אישיות, לא על רקע של בעיה או עניין שעל הפרק, אלא על מנת לשמוע את הרגשותיהם ומחשבותיהם ולהציע את עצמנו ככתובת לשיחה ועזרה. שיחות אלו הן בעלות חשיבות רבה עבורנו, ובכוונתנו להמשיך בהן כעניין שבשגרה.

"צעירוניות" –

התקיימה פגישה ראשונה (בהשתתפות רקפת זהר, יוסי בוריס, הראל יגודה ושני יועצים אורחים בהתנדבות – יואב ארד ושוש פנקס) בנושא בניית דירוניות להשכרה זולה – להלן: "צעירוניות". עלו כיוונים ורעיונות ראשונים גם מבחינת המימון, ואלו הועברו לנוגה תירוש, יובל בן מיור, עודד ויזל ועודי דגאי לקראת פגישת המשך.

עדכון שכר דירה –

צוות מצומצם (הכולל נציגים מועדת דירות וצוות יישום) נפגש לדון בעדכון שכר הדירה בדירות הצעירים, כדי לפרטו ולהתאימו למצבה של כל דירה. בפגישה הוחלט להוריד 10% משכר הדירה בדירות עם תריסול בשכונות הדרום והמרכז, ובדירות שמצבן קשה באופן חריג (נמצאה רק דירה אחת במצב כזה).

אמנת שירות –

בשיחות עם הצעירים וגם לאורך הדיונים על עדכון הסדר הצעירים, חזרה הדרישה המוצדקת להסדיר את הטיפול באחזקת דירות הצעירים וסביבותיהן, בהתאם להסכם ההרשאה למגורים על פיו הצעירים משלמים דמי שכירות חודשיים. ועדת צעירים חזרה והשיבה, כי הסדרים אלו צריכים להיעשות וייעשו במסגרת אמנת שירות, ולא במסגרת התקנון שאופיו המשפטי חושף את הקיבוץ לתביעות. לאור האמור לעיל, נפגשנו על מנת לקדם הסדרים אלו, שחסרונם מורגש מאוד בהתנהלות בשטח והשלמתם תתרום לשיפור שביעות רצונם הכללית של הצעירים בעין שמר. בפגישה סוכמו סדר הפעולות, לוח הזמנים, תקציבים, התנהלות התור, דרכי התקשרות, נהלי פנייה ותגובה ועוד. סוכם גם כי עידן יגודה יוביל תהליך כולל של בניית אמנת שירות בנושא הדירות תחילה, יוסי בוריס ילווה את צוות הנוי בפיתוח שכונת הדרום תחילה, ואנו יחד עם יובל בן מיור נמפה ונתמחר את תיקוני המדרכות ותאורת הרחוב הנחוצים בשכונות הצעירים. נדווח לכם על ההתקדמות בהמשך.

ברגע האחרון –
עם חלוקת התקציב לתאי החברים, התברר שלא תוקנה הטעות בחיובי הארנונה לצעירים בעצמאות כלכלית. בבקשה, אצל צעירים שיש טעות בחיוב, הכניסו פתק לצביה ויסברג בהנהלת חשבונות והעניין יטופל בתקציב הבא.

עד כאן בינתיים, להתראות בשיחת קיבוץ ובקלפי.
ועדת צעירים

                                                                                                    

והיה מי שהאיר את עינינו, שבסעיף "אמנת שירות" בולט בחסרונו חלקם של הצעירים בשימור ופיתוח סביבת מגוריהם.
שהרי, דשא ופרחים עדיין "לא בעצמאות קיומית"  ולכן לא מגיעים בעצמם. צריך להשקיע (קצת) ולשמור בשוטף על עבודת צוות הנוי.
הנה אתגר לוועדה ולצעירים: הניפו את דגל הטיפוח הסביבתי!

פסח בכלבו

נתחיל בתזכורת כללית:  חברי הקיבוץ נהנים בכלבו מהנחות. לכן, תזכרו שכאשר עומדים מול הסחורה במדפים – המחיר איננו המחיר שתשלמו בזמן הקנייה.

רק במספר מוצרים המחיר שאתם רואים יהיה המחיר הסופי. כמו למשל במחלקת ירקות ופירות, סיגריות וחלק קטן ממוצרי החלב של המחלבות הגדולות.

ספק חדש
לאחרונה התקשרנו עם ירקן חדש, שמציע לנו מחירים נוחים יותר ומספק תוצרת טובה. 
אנחנו מזמינים את ציבור הלקוחות שלנו לבוא, לבדוק, להתרשם ולקנות.

מבצעים לקראת החג
כל מוצרי היסוד כמו סוכר, קמח, שמן אורז (אורזיל), שתייה קלה (קולה וספרייט) ודומיהם –נמכרים במחיר הקניה + מע"מ בלבד. ללא רווח לכלבו ולכן כדאי מאוד לקנות אצלנו.

במקרר הקפואים מחכים לכם מבצעים "שווים" כמו:
מבצע סנפרוסט – שעועית עדינה  ואפונה עדינה, תחתיות ארטישוק – במחיר מצוין.
נמשך המבצע על ברוקולי קפוא במשקל.
נמשך המבצע על גושי בשר.

הכנות לחג
לקראת החג חידשנו את מלאי הבונבוניירות, השוקולדים והיין.

במקרר המקפיא מחכה לכם מיץ רימונים טבעי לגמרי סחוט,בשיטה מיוחדת, ישר מהרימון. הכי טעים בעולם! (באחריות).
הרימון מאוד מומלץ מבחינה בריאותית – וכדאי לכם להצטייד.

ולסיום
לצרכני הקוטג' – אל דאגה! בשטראוס וטרה מאוד מרוצים מהשביתה בתנובה.
לא חסר קוטג'.

בחג וכל השנה אתם מוזמנים לערוך אצלנו את הקניות.
נשמח לעמוד לשירותכם

מדיוני הנהלת קהילה - 27/02/12


1.      מפגש עם הנהלת מבואות עירון. משתתפים: רונן דורי, מנהל מבואות עירון ואיתמר שוויקה – יו"ר. הדיון פתוח לציבור. לא הגיעו חברים נוספים מעין שמר.

רונן הציג את מטרת המפגש שנעשה ביוזמת הנהלת הבעלות, במטרה לחזק את הקשר בין המוסד לקיבוצי הבעלות ולאפשר דיאלוג בין הנהלת המוסד לבין הגופים המובילים במשקים. רונן הציג את ערכי הליבה של המוסד וכן את התוצאות הלימודיות הטובות בקנה מידה ארצי. כמו כן ציין את המצב הכלכלי היציב (ביה"ס אינו בגירעון). הסביר בהרחבה על פעילות הפנימייה ותאר את הביקוש הרב שיש לה, הן בקיבוצים והן ביישובי הסביבה. התייחס גם ליחסים עם המועצה, שהם קורקטיים, אולם אין למעשה תמיכה של המועצה במוסד, מה שיוצר בפועל אפליה של תלמידי המועצה במוסד ביחס לתלמידי המועצה בגוונים. רונן מנה את האתגרים העומדים בפני הנהלת מבואות, ביניהם שיפור היחסים בין חניכי הפנימייה לתלמידי החוץ, וברמת הבעלות – פתרון סוגיית הקרקעות.
הנהלת הקהילה מברכת את הנהלת המוסד על העשייה החינוכית והתוצאות המרשימות, רואה חשיבות רבה בכך שהמוסד ימשיך לבטא את ערכינו הקיבוציים ומאחלת הצלחה בהתמודדות עם האתגרים. כמו כן אנו מבקשים לקדם את הטיפול בסוגיית הקרקעות.

2.      מפגש עם אילן מאייר. משתתפים: חברי צוות קליטה ושיוך

אילן הציג את עצמו ואת חברת "אנשי דרך" ודיבר בהרחבה על אופן עבודתו - מתן פתרונות שונים המתאימים לכל קיבוץ. תאר את מומחיות החברה באבחון קהילות ובהשגת הסכמות רחבות באמצעות התאמת הפתרונות והקפדה על תהליכים חברתיים. אילן תיאר  את תהליך עבודתו:
1). הכרת הקיבוץ.
2). הובלת צוותי העבודה – למידה וגיבוש הצעות לשיחה.
3). שיתוף הציבור והנחייה.
החברים שאלו והתייחסו לאופן עבודתו של אילן. כמו כן עלתה שאלת המימון ורקפת ענתה שצירופו של אילן יביא להקטנת חלקם של עורכי הדין, אולם בכל מקרה תהיה פה הוצאה ונצטרך למצוא לה מקור. כרגע אנחנו עדיין במשא ומתן.                                    מינויו של אילן לתפקיד אושר פה אחד.

3.      עדכונים

חוק חינוך חינם – עידית מסרה על השינויים הארציים לשנת הלימודים תשע"ג.     לאחר בדיקה של מערכת החינוך ובגיבויה של  המועצה, אנו לא יכולים ולא חייבים לפתוח גנים לפי החוק החדש, כי אין לנו מספיק ילדים כדי לעמוד בתקן משרד החינוך.

מש"א – עידן עידכן שאנחנו מחפשים: רכז תרבות, חשמלאי, רב"ש ויו"ר ועדת קלפי.


רשם: יוסי בוריס