חפש בעלונים קודמים

עלון 37 (2014) (5983) כד אלול תשע"ד

יום הילד 2014:
10:00-12:00 פעילות במתקנים:
חליקות מהרמפה,
אומגה וגשר חבלים בין צמרות הפיקוס הגדול,
קרטינגים,
נסיעה בכרכרות-סוסים,
רכבות מים, פינות יצירה,
ערימת חול,
פינה לקטנטנים ועוד שלל מתקנים נוספים.
12:00-12:45ארוחת צהרים
משותפת בצל  עצי הפקאן ליד חדר האוכל, המבוססת על מעשה ידיכם.
12:45-13:30 מופע השף אנטוניו:
הלא הוא אורן אדר, מגיע ליום הילד, המופע מתאים לילדים ולמבוגרים.
13:30-15:30 המשך פעילות במתקנים וסיום האירוע.
אנו מבקשים להגיע לבושים בחולצות יום הילד

נשמח לראותכם, צוות יום הילד
אמיר תומר,  רנה גבע, תמנע דגאי, אוריין גנדלמן, לימור מלכה גרוסמן, חן שוורץ, ישראל עזר

הודעות ושונות

מזל טוב 
 לאפרת ואסף פולק
להולדת הבן - טל 
 לרותי ועודי דגאי להולדת הנכד
ברכות לכל המשפחה!!!

ראיון עם חוה כהן
המועמדת להיות מזכירת הקיבוץ הבאה // עינת תומר

מה ההכשרה המקצועית שלך?
בהכשרתי לימודי כלכלה ומנהל עסקים ברופין. כיום אני עובדת במענית ובגבעת חיים איחוד ככלכלנית עסקית ותמחירנית. הכנת דו"חות חודשיים, שנתיים, תקציבים וניתוחים כלכליים בתחומים שונים.
את תורמת הרבה מהידע והניסיון שלך גם אצלנו: 
בעין שמר אני שותפה במס' צוותים בעיקר מאז השינוי, אך גם לפני כן: הנהלה כלכלית  (נציגת "שמר"), דירקטוריון מיניפלסט, צוות השינוי, פנסיה, צוותים לבחירת תפקידים ועוד. אני עושה הכל בהתנדבות, חשוב לי מאד לתרום למקום ולקהילה שאני חיה בה. אני עובדת כבר די הרבה שנים בקיבוצים אחרים ונראה לי יותר נכון לעשות את זה בקיבוץ שלי.
תפקיד המזכיר הוא לא פשוט ובכל זאת החלטת לקחת אותו על עצמך:
 פנו אלי בשנה שעברה וביקשו שאהיה מזכירת קיבוץ ובשל התחייבויות קודמות לא יכולתי להיענות לבקשה, השנה פנו אלי שוב ונעניתי לפנייה. אין לי שום בעיה לעמוד מול ציבור. בנוסף, הגיל עושה את שלו ויחד עם זה באה יותר מתינות וראייה כוללת של התמונה.
מבחינתי אני לשירות הציבור ולא להיפך אני יודעת לעשות הפרדה בין התפקיד לבין עצמי. השאיפה שלי שבסוף הקדנציה אמשיך לשמור על קשרים טובים עם כל החברים. סה"כ אני מסתכלת על התפקיד כתרומה לעין שמר. אני באה עם הרבה אופטימיות וכוונה טובה.
הגדרת תפקיד המזכירה תשתנה כשתיכנסי לתפקיד: 
רקפת העבירה את השינוי ואנחנו נמצאים בשלב היישום, שהוא תהליך של הפנמה והטמעה ומכיל בתוכו גם התאמות על פי הצרכים המשתנים. הצטרפות של אוכלוסיות חדשות, לוחות זמנים ועוד. בנוסף, אני מתכוונת למלא את המשרה ב-50% ובמקביל להמשיך לעבוד באחד הקיבוצים בהם אני עובדת היום ב – 50% משרה.
וכן על פי הגדרת תפקיד המזכיר/ה בעין שמר:
 ייצוג הקיבוץ כלפי גורמי חוץ - רשויות המדינה, מועצות התנועה, מבואות עירון ועוד. 
כלפי פנים – הובלת תהליכים  אסטרטגיים, תיאום בין המגזרים, יחסי חבר קיבוץ, לכידות קהילתית  וכו'.
הדברים השוטפים צריכים להתנהל ע"י מנהלת הקהילה ורכז המשק וצוות גדול ומיומן שנותן מענה לבעיות השוטפות.
מה היית רוצה לשפר עם כניסתך לתפקיד?
ישנם מספר נושאים מרכזיים שהייתי רוצה להתמקד בהם:
* עיצוב הדמוקרטיה הפנימית שלנו: חשוב לשים גבולות ומסגרות שבתוכם אפשר יהיה לקיים חיים משותפים. בעין שמר מגוון אוכלוסייה גדול, הפרשנות של הדברים שונה. לי חשוב לשמור על הדמוקרטיה אך צריך לעצב אותה כך שתאפשר קבלת החלטות.
* הסדרה ועדכון המבנה הארגוני: התאמה הנדרשת מתהליכי השינוי.
*התפרנסות בכבוד: הקטנת נטל המיסים. בשביל שחבר ייקח על עצמו אחריות הוא צריך שיישארו לו יותר מקורות למימון.
* נושאים נוספים, שיעלו על ידי החברים, או בשיחות הקיבוץ.

איך לדעתך האווירה בקיבוץ אחרי השינוי?
יש לי תחושה שאנשים לא מספיק מרוצים. כלכלית אנשים כן נהנים מהשינוי. אך עדיין לא משדרים מרוצות.
תפקיד המזכיר/ה גוזל זמן יקר, את ערוכה לכך?
אני בת  63.5 ואני בהחלט פנויה. כמה פרטים לתזכורת:  יש לי 3 ילדים בוגרים.
טלי - נשואה + 2, פרופסורית לביו-אינפורמטיקה וגנטיקה.
רפי - נשוי + 2, בעל חברה לניתוח ביטוחים פנסיונים.
יונתן - פסנתרן וסטודנט לניצוח, בברלין.
ביתר הזמן הפנוי, אני קוראת ספרות ועיתונות, מאזינה למוסיקה קלאסית ורוכבת באופני הרים למרחקים ארוכים.



ראיון עם מורן בן-דור 
מורן בן-דור, בת 30, נשואה לעידו ואמא לשתי בנות 
שני (5.5) וליאור (3), עובדת כמורה ובמקביל לומדת לתואר שני,
עולה בשבוע הבא להצבעה לחברות. שוחחתי עם בחורה מקסימה שהספיקה לעשות כ"כ הרבה בגילה הצעיר.  // עינת תומר
איך הגעת אלינו? 
נולדתי וגדלתי בחיפה. את עידו הכרתי דרך אתר הכרויות כשהייתי סטודנטית ועברתי לגור בעין שמר לפני 7 שנים לאחר החתונה.
ספרי קצת על משפחתך: 
משפחתי גרה עד היום בחיפה, ברחוב קטן ושקט. יש לי אחות שצעירה ממני בשבע שנים. אמי מנהלת חשבונות ואבי טכנאי מחשבים בבי"ס עירוני ה'.
את בעלת ידע נרחב בתחומים רבים: 
בתיכון למדתי 5 יחידות ערבית ומחשבים, תחומים שאני אוהבת וחזקה בהם. קיבלתי פטור משירות צבאי בשל סיבה בריאותית, ולכן, עם סיום התיכון התחלתי ללמוד לתואר ראשון בשפה וספרות ערבית והיסטוריה של המזרח התיכון, באוניברסיטת חיפה. לאחר סיום התואר, המשכתי שנה נוספת, בה עשיתי תעודת הוראה בהיסטוריה. יש לי קליטה טובה לשפות ואני יודעת מספר שפות ברמות שונות: עברית, ערבית, אנגלית, ספרדית וצרפתית. בנוסף, למדתי עריכה לשונית באוניברסיטת חיפה. עבדתי 3 שנים כמתרגמת מאנגלית לעברית, בנושאים שונים, לדוגמא מאמרים ברפואה, אומנות, הוראה ועוד.
מה את אוהבת בעין שמר?  
אני אוהבת את הקיבוץ, זהו מקום שכיף לחיות בו, מקום שקט, בלי כבישים עמוסים, מוקף דשאים, מקום שבו בולטת תחושת הדאגה לאחר, האכפתיות מהסביבה ומהשכנים. בעיר, למשל, גרים בבניין ולא בהכרח מכירים את השכנים, וכאן כולם מכירים את כולם, ואני רואה זאת לטובה. לדוגמא,  כשעידו ואני עברנו לגור בבית בו אנו גרים כיום, דפקה על דלתנו ניצה חופי והביאה לנו עוגה, ופעם כשליאור הייתה חולה, עלית מגן התקשרה אלינו כדי לשאול מה שלומה ואף הגיעה לביקור, יום אחרי. המחוות האלו מאוד ריגשו אותנו. זה מאוד נחמד, כיף לדעת שלאחרים אכפת ממך. פה כולם מכירים את כולם. אין ספק שאחרי שאני מכירהאת ה חיים בקיבוץ, לא הייתי חוזרת לעיר בשום אופן. דבר נוסף שאני מתחברת אליו מאוד בקיבוץ הוא חגיגת החגים בקרב הקהילה. החג אליו אני מתחברת במיוחד הוא חג השבועות, שבעיניי מייצג את הקיבוץ, בעיניי זהו חגו של הקיבוץ. חשוב לקחת חלק ולסייע בארגון החגים, ככל האפשר, במיוחד בחג זה, שאף הצטרפתי לצוות הקבוע שלו. אני מאמינה שעם כל עניין הקיבוץ המתחדש, חשוב מאוד שנשמור על הקהילה והחגים, הדבר שמייחד את הקיבוץ מבחינתי.
עידו הוא חבר קיבוץ, עובד ב"נטפים", במגל, בתור חשמלאי במפעל. אני מועמדת כבר שנתיים. אנחנו פה כי אנחנו רוצים להיות פה ולגדל את הבנות שלנו כאן. משפחתו של עידו גרה כדקה הליכה מאתנו ואנחנו מאוד קרובים אליהם. ארוחות ערב שישי אנחנו אוכלים אצל משפחתי בחיפה או בקרב משפחתו של עידו. בנוסף, אנחנו בתהליך של תכנון בית בשכונת הדרום, קיבלנו 2 בתי צעירים ואנחנו בשלביי תכנון מוקדמים.
את עובדת ובמקביל לומדת לתואר שני: 
ב-3 השנים האחרונות אני עובדת כמורה בהוסטל שיקומי ב"שער מנשה". מדובר בהוסטל לאנשים בעלי הפרעות אישיות והפרעות התנהגות קשות. אני מלמדת את כל דיירי ההוסטל, וכן את דיירי האבחונית (יחידה שצמודה להוסטל, ואשר מיועדת לאבחון בעיות שונות אצל אנשים שונים), בקבוצות של כ 15 דיירים בכיתה. אני מלמדת מקצועות שונים ומגוונים: לשון, חשבון, קריאה, אנגלית ועוד, ולמעשה מתפקדת כסוג של מחנכת. נוצרת תחושת סיפוק גבוהה, כאשר דיירים שקודם לכן לא ידעו קרוא וכתוב או חשבון, כעת יודעים לקרוא, לכתוב ועוד. אני מאוד אוהבת את עבודתי, מתחברת לאוכלוסייה ורואה בכך הרבה מעבר ללימוד עצמו. אני רואה עצמי כמובילה את האוכלוסייה הזו לעבר חיים טובים יותר, כמנחילה ערכים וכמעצבת התנהגות במידה זו או אחרת. במקביל לעבודתי אני לומדת לתואר שני באוניברסיטה הפתוחה, במסלול "מנהל, מדיניות ומנהיגות בחינוך", כאשר השאיפה שלי היא להתקדם לתפקיד ניהולי בתחום החינוך.
מה את עושה בזמנך הפנוי? 
אני אשת משפחה, אמא לשתי בנות מקסימות, שני בגן אורן וליאור בגן תלתן, עובדת ולומדת. בנוסף, מיד אחרי שהתחתנו, ועוד לפני שהפכנו להורים, צירפנו למשפחתנו כלבה מדהימה, את סאני, שגרה בתוך הבית ואהובה על כולנו.
בזמני הפנוי אני אוהבת לקרוא, לכתוב ולטייל בחיק המשפחה.

מנו אלון נזכר ביום הילד הראשון
כבר 58 שנים נחגג בעין שמר יום הילד.
הוא עבר שינויים ותהפוכות במשך השנים
מיום שרובו ככולו עבודת יד של ותיקי הקיבוץ,
למתנפחים בבריכה 
וחזרה ליום הילד שמזכיר במשהו
את הנוסטלגיה של פעם// עינת תומר

יום הילד הראשון היה בשנת 1956, הייתי אז בכיתה ו', אני בן קבוצת ערבה.
 יום הילד נחגג בחורשה לפני כן החורשה הייתה ריקה, היינו משחקים בה הרבה אבל בלי מתקנים. אחד המשחקים האהובים עלינו היה "גניבות דגל" זה היה האזור העיקרי למשחק.
הוותיקים היו אז המובילים בקיבוץ, הם הקימו את המתקנים לכבוד יום הילד בחורשת המשחקים. המתקנים האלו החזיקו מעמד עשרות שנים, חלקם עד שנות ה-90'.
האיש שהוביל את הבנייה היה יהודה ויינשטיין (אבא של מירי אדליסט) היו לו ידי זהב.
אני זוכר שבנו קרוסלה גדולה, כמה נדנדות בכל מיני צורות, עמוד לטיפוס. באותם ימים מתקנים כמו: נדנדות ומחלקות היו אז רק בחצרות הגנים ולכן המתקנים שנבנו בחורשה היו משהו מיוחד עבורנו.
האירוע התרחש במשך יומיים, שישי שבת. ביום שישי בבוקר חיכתה לכל הילדים בחינוך עד כיתה ו' שקית ממתקים ליד המיטה. לפנות ערב הייתה פתיחת גן המשחקים עם כיבוד שהשיא שלו היה ארטיק שהיה סוג של אירוע בפני עצמו.
בערב היה מופע לכל הקיבוץ "הקוסם הארי" הביאו קוסם מבחוץ שעשה מופע בלתי רגיל, שהשיא שלו היה שהקוסם הוציא לג'קי רומנו מיץ מהאוזניים, כל פעם הוא הוציא מיץ בטעם שונה, ג'קי שתה ואישר את טעם המיץ.
בשבת היה המשך משחקים במתקנים ובערב הייתה הצגה של חברי הקיבוץ "מלכת השלג", שההורים המחיזו והציגו. אני זוכר מתוך ההצגה את המשפט: "שודדים אנחנו, איומים אנחנו על עוברי האורח אנחנו מתנפלים". אני זוכר בעיקר את עלית מגן כשחקנית.
יום הילד אז לא נחגג כל שנה. הוא נחגג כל מספר שנים וכל פעם שיפרו את המתקנים והפכו אותם למשוכללים יותר והכיבוד בכל שנה היה יותר בשפע.
בשנים מאוחרות יותר בהובלת גדעון מגן נבנה המטוס המפורסם והרכבות.
 היו בחורשה מתקנים שברמה של היום היו נחשבים פליליים. כמו המטוס שהדלת שלו כל הזמן נפתחה והילדים היו נופלים ממנו. הייתה מחלקה ממתקן גבוה והייתה ממנה סכנת נפילה, היו ילדים שנפלו אבל לא קרה שום אסון. אז לא היו מבטחים שום דבר. היה מתקן שהיו יורים מרובה כדורי אוויר וכל הילדים היו עומדים ומסתכלים. נעמה אלון, הבת של יורם אלון קיבלה כדור אוויר בכתף. זה היה פצע שטוח ללא נזק רציני.
זה היה יום חג בכל קנה מידה, הושקעה בו המון יצירתיות.

דרוש מנהל/ת מש"א
מטרה:
טיפול בנושאי העבודה של החברים בגיל העבודה, שכירים העובדים בקיבוץ, עובדי חוץ, עבודת פנסיונרים, יזמים, השמת עובדים, הגדרות תפקידים, קיום תקנון עבודה, איוש משרות.
דרישות התפקיד :
-אחריות על הנהלת מש"א, כולל קביעת סדר היום, והוצאה לפועל של החלטות ההנהלה.
אחריות ליווי ופיקוח על חשב/ת השכר.    
עזרה לחברים במציאת עבודה 
ליווי פנסיונרים למציאת עבודה מתאימה.  
ריכוז צוות רשת ביטחון (השלמת הכנסה). 
מנהל צוות יזמויות.                                                                                                          
 -מקשר לעובדי החוץ והנחייתם לגבי זכויותיהם.
-החתמה על חוזים לעובדים שכירים.  
הנחיית מנהלי הענפים בכל הקשור לחוקי העבודה, קבלה לעבודה ופיטורים. 
כתיבה ועדכון של הגדרות תפקידים.    
מעקב על  קדנציות ובחירת בעלי תפקידים.    
אחריות על איוש משרות בקהילה, משק, ועדות.      
אחריות לקיום סדנאות לימוד והעשרה לבעלי תפקידים.                                                                                          -עובדים זרים.
כישורים נדרשים לתפקיד :         
 -ניסיון בניהול קיבוצי ריכוז ועדות / ענפים  (יתרון) 
יחסי אנוש טובים, יכולת לשיתוף פעולה בצוות ההנהלה.
-ניסיון בניהול משאבי אנוש (יתרון). 
 -ידע בחוקי העבודה ויחסי עבודה. 
-חוסן אישי ויכולת עמידה בלחצים. 
אמינות ויושרה. 
נאמנות ואכפתיות לקיבוץ עין שמר.
יכולת ניסוח בעל פה ובכתב.       
ייצוגיות ויכולת הופעה בציבור.    
שליטה במחשב.
היקף משרה : 50% משרה.
קדנציה : 4 שנים, תחילת חפיפה בדצמבר 2014 . להצגת מועמדות לתפקיד ניתן לפנות
לעידן יגודה או לאחד מחברי הנהלת מש"א. עד סוף ספטמבר.

לכנס קבוצת הדס
בברכה, הדסה רוטמן

ילד בוסר, הוא כמו פרי בוסר
ילד בוסר הוא כמו פרי בוסר,
עדיין מתהווה, לא אכיל, לא הבשיל,
אך טמונה בו עוצמה, ויכולת חבויה,
להפגין טעם, צבע וריח שובה לב,
לגדול ולצמוח, להתרהב ולהתהדר,
זו, דרכו של פרי בוסר בטרם הבשיל.

וכששירו של הפרי יוצא למרחב,
ויש לו פגם, אולי לא נחשב,
תאמצו בחיבה ותאמר לעצמך,
שירו של ילד, ערב ללשוני
פורט הוא על מיתרי ליבי,
מה נעימים הם צליליו,
למקרא שורותיו.
הדסה רוטמן

מוסף תרבות
אנחנו מזמינים את
 החיילים, הצעירים והחברים
לצחוק וליהנות יחד משעה של סטנד-אפ משובח,
עם יונתן ברק
בשבת 27.9.14 בשעה 13:30 בגוס פאב
משקה ראשון עלינו
אל תחמיצו
הכניסה מגיל 18 בלבד
מומלץ לכל מי שאוהב לצחוק
ועדת צעירים וועדת תרבות
ערב ראש השנה תשע"ה

יום רביעי 24.9.14
•           בשעה 18:30 ארוחת ערב
חגיגית בחדר האוכל
•           בשעה 20:30 תחילת החג
בדשא הגדול
בשיר של אחרי מלחמה

עלון 36 (2014) (5982) יז אלול תשע"ד

ים של פעם
לקראת סוף עונת הרחצה מובאת קצת נוסטלגיה מצליחים לזהות



הודעות ושונות
זמני ארוחות בחדר האוכל בחגי תשרי –                                      
נא לרשום ביומנים

יום רביעי 24.9.14 - ארוחת צהריים בשרית 12:30-11:30
יום רביעי, ערב ראש השנה, ארוחת ערב חגיגית 20:00-18:30
יום חמישי 25.9.14 - חג ראש השנה, חדר האוכל סגור
יום שישי 26.9.14 -  אין ארוחת צהריים
יום שישי 26.9.14 - ארוחת ערב 20:00-18:15
יום שישי 3.10.14 - ערב יום כיפור, ארוחת צהריים וערב, כרגיל
יום רביעי, 8.10.14- ארוחת צהריים בשרית 12:30-11:30
יום רביעי 8.10.14 - ערב חג סוכות, ארוחת ערב חגיגית 18:30-20:00
ימים חמישי 9.10.14 ושישי 10.10.14 - חדר האוכל סגור

חג שמח ובתיאבון,
צוות המטבח

בית-הלל או בית-שמאי (ב)
         כתב: עלי אלון
לפני זמן מה קראתי מאמר ב"הארץ" מאת אורלי אזולי בשם
"בלי רשת ביטחון". אביא את עיקרי המאמר. אינני משווה את המצב המתואר במאמר למצב בעין-שמר - רחוק מזה - ובכל זאת אני מגיש אותו כחומר למחשבה ולבחינה עצמית למקבלי ההחלטות, שבטח מזהים גם אצלנו את ההקשרים והסימפטומים בהם מדובר.

"אנשים עושים פשעים בכוונה תחילה, מרמים, גונבים, מרצים עונש ויוצאים לחופשי. אבל אנחנו לא נצא לחופשי אף פעם. אנחנו שנקלענו למציאות הזאת בתום לב, שלא פגענו באיש, לא זכאים לזה שיום אחד תהיה לנו תקווה לחיים מחדש".
הדבר הזה שעוצר את חייהם מלכת הוא חוב לבנק, חוב שאנשים חרוצים כמוהם לא אמורים היו להיקלע אליו אבל הנסיבות גרמו לו. חוב שלפני שנים ספורות היה 200 אלף שקל והאמיר ל-600 אלף כיום - אך אף על פי שהם משלמים בעבורו להוצאה לפועל סכום ניכר בכל חודש לא יקטן לעולם כי הם משלמים רק את הריבית."
והרי בקיצור הסיפור:
הם בני קיבוץ בעמק יזרעאל. בנוסף לארבעת ילדיהם אימצו עוד שני ילדים ממוצא אתיופי. עבדו במשׂרות מלאות בקיבוץ וכלכלו בכבוד את משפחתם, השקיעו בחינוך הילדים. הוא אקדמאי בעל ניסיון, היא אחות מוסמכת.
ואז קרה ה"אסון": הקיבוץ הופרט. פתאום מצאו עצמם מפרנסים עם משכורות נמוכות שמונה נפשות. לפתע נאלצו לממן בתי-ספר אזוריים לששת ילדיהם.
רצה הגורל והאב עבר תאונת עבודה במפעל הקיבוצי ואיבד את היכולת לעבוד תקופה ממושכת. לאחר שהחלים לא התקבל בחזרה לעבודה במפעל. לאחר ההפרטה הכל היה כרוך במכרזים שאותם לא עבר. גם במפעלי הקיבוצים השכנים ובאזור לא הצליח למצוא עבודה בגלל גילו ומצב בריאותו.
עכשיו חיו רק ממשכורתה של אשתו - 4.500 ש"ח בחודש. קיבלו 2.800 שח רשת הביטחון. בכספים האלה לא הצליחו להחזיק בית ובית-ספר. ואז פתאום יש מינוס בבנק והבנק אמר להם לקחת הלוואה - וכך הגיעו עד ל"הוצאה לפועל".
מכאן התחילו עוד ועוד סנקציות של הבנק. בית המשפט קבע שעליהם להחזיר לבנק 4000 בחודש - אבל הם לא הצליחו לעמוד בסכום.
עוד ועוד סנקציות הוטלו עליהם. גם על זכויותיהם העתידיות בקיבוץ [!!!! וותק, שיוכים וכו'] וכל אותו זמן הם מתמודדים עם ילד בחינוך מיוחד ואחר חולה סוכרת קשה.
החוב גדל וגדל - והם לבד מול עולם קשה, מסובך ונטול רחמים...
"אין מישהו שיקום ויגיד: 'חברים, כל כך הרבה שנים אתם סוחבים את זה לבד, בואו ניתן לכם צ'אנס. לא פגענו באיש. הסתבכנו עם הבנק. אנחנו לא מהשוליים של החברה. נותנים חינוך טוב לילדים. צבא, שנת שירות... אז אולי מגיע לנו שמישהו יגיד לנו: 'מספיק לענות אתכם'".

הרהורים בשולי המאמר
גם הקיבוץ ההומני ביותר יש לו נטייה להיכנע ללחצי האוליגרכיה המתהווה בו. עוד אריסטו זיהה את חוק הברזל של האוליגרכיה, לפיו כל חברה דמוקרטית בסופו של דבר תוליד אוליגרכיה. "כל משטר מכיל בתוכו את הסיאוב וההשחתה שיובילו להריסתו" - כתב. "ואז קמה האוליגרכיה שעוסקת בחלוקת השלל והמנעמים". וכבר אמרו חז"ל: "תכונתו של הרע שבתחילה הוא אורח ואחר-כך הוא מתאזרח ונהפך לבעל-הבית." כלומר בתחילה הוא חריג ובמשך הזמן הופך לנורמה, לנורמאלי, ל"מנהג המקום". "כך עושים כולם".  כך הופכת חברה טובה - לסדום.
איפה היה הקיבוץ בכל הסיפור הזה???? שימו לב: הקיבוץ עוד הגדיל לעשות: "הטיל סנקציות גם על זכויותיהם העתידיות בקיבוץ". איפה היו החברים???? שתיקת הכבשים. כל אחד עסוק בענייני כספיו...
ומי היו ה"אשמים" האלה? מה הייתה אשמתם הנוראה שבעטיה נידונו לחיי גיהינום (תדמיינו שאתם הייתם במצבם?) הם היו צדיקים שאימצו שני ילדים אתיופים (בנוסף ל"אשמה" האיומה שהעזו להוליד ארבעה ילדים בקיבוץ השיתופי וכנראה לא דאגו בזמן לתפוס לעצמם משׂרות מתגמלות). 
אם הקיבוץ ההוא (לא קיבוצנו, חלילה!) איננו סדום - סדום מהי?
לפנינו תמרור אזהרה: א ו ר  א ד ו ם!!!!!!


תודה מיוחדת
ללהקת החלטורה ונועם גבע בראשה
ששימחו אותנו בחתונת גילי ולוטם. 
 הייתם בזמן הנכון ובמקום הנכון,
עם הצלילים הנפלאים שלכם.
ממליצה בחום לכל המתחתנים הבאים.                                                                                           כיף של להקה.
שרה אבל וכל המשפחה המורחבת

כל ילדי, חברי, בני ובנות
עין שמר לדורותיהם
מוזמנים בשבת 20.9.14
בדשא הגדול וברחבת חדר האוכל
ל"יום הילד של פעם"

בתכנית:
10:00-12:00 – פעילות במתקנים.
12:00-12:45 – ארוחת צהרים משותפת בצל עצי הפקאן ליד חדר האוכל, המבוססת על מעשה ידיכם.
12:45-13:30 – מופע,  השף אנטוניו מגיע ליום הילד,  המופע מתאים לילדים ולמבוגרים.
13:30-15:30 – המשך פעילות במתקנים וסיום האירוע.
מה יהיה לנו?
חליקות מהרמפה, אומגה וגשר חבלים בין צמרות הפיקוס הגדול, קרטינגים, נסיעה בכרכרות-סוסים, רכבות מים, פינות יצירה, ערמת חול ופינה לקטנטנים ועוד שלל מתקנים נוספים. (בבקשה להגיע רק החל מ- 10:00 ולא לפני, כדי לאפשר את הכנת השטח). 
       
נא להתלבש בהתאם
אנו מבקשים להלביש את הילדים בבוקר בחולצות החדשות שחולקו לרגל יום הילד בנוסף – הצטיידו בבגדי ים ובבגדים להחלפה.
ארוחת צהריים                                                                                                    מסעדת "יום הילד" תגיש את כל תבשילכם, מעשה ידכם שתביאו מהבית. אנא הכינו סלטים, פשטידות, מאפים מלוחים, פסטות, בשרים, תוספות חמות כמו אורז או תפוחי אדמה וכל מה שאתם יודעים להכין טוב.                                                                                                              את המאכלים שתכינו, יש להביא ללובי עם בואכם ליום הילד ולמסור לחברי הצוות במקום
                  תזכורת
יום הילד מיועד לילדים שגרים בעין שמר ולילדים של בני / בנות עין שמר שגרים מחוץ לקיבוץ.
על מנת להבטיח אירוע מוצלח ומהנה אנו מבקשים להימנע מהזמנת אורחים נוספים!
                  תורנים 
הפעלת המתקנים באחריות צוותי התורנים כפי שימסרו בהודעות בתאי הדואר.           מי שאינו זוכר את הסידור שלו או נתקל בבעיה אחרת מוזמן ליצור קשר, בתודה מראש,                  עם תמנע דגאי או רנה גבע.
כל מי שיכול –אנא הישארו עוד קצת לעזור לנו בסוף היום בפירוק.
               מבצע סבתא
לפינת הקפה והקינוחים אנחנו מזמינים את הסבתות לדורותיהן לפנק אותנו במיטב המאפים והעוגות מעשה ידיכן. רשימה למתנדבות תתלה בחדר האוכל.
נשמח לראותכם, צוות יום הילד
אמיר תומר,  רנה גבע, תמנע דגאי, אוריין גנדלמן, לימור מלכה גרוסמן, חן שוורץ, ישראל עזר

התרמה לרכישת מזון

לחברים שלום
ביום שישי 12.9.14 תיערך התרמה לרכישת מזון
למשפחות נזקקות עבור ראש השנה
ההתרמה תתבצע ביום שישי בשעות הצהריים ליד הכולבו
וכן בחדר אוכל בארוחת צהריים ובארוחת ערב בשישי
לקחנו על עצמנו את היוזמה הברוכה ונשמח ונודה לכל מי שמוכן ויכול לתרום.
כמו כן, בכולבו תהיה עגלת קניות אשר מיועדת לתרומת מצרכים יבשים עד יום רביעי בצהריים 17.09.14
אנא עזרו לנו להעניק אוכל וחיוך על פניהן של המשפחות
בברכת שנה טובה ותודה רבה
נעורים עין שמר

לח"צניקים היקרים

פעם בזמן המלחמה תכננו מפגשי ח"צ שנדחו. אז הנה הם חוזרים:
צעירות וצעירים יקרים. שוב אנחנו מבקשים להיפגש אתכם כדי לשמוע על מה שמעסיק, מטריד, משמח, טוב, רע, מעניין...
הפעם בכוונתנו לשים דגש מיוחד על נושאי עבודה ולימודים
(בניסיון ליצור שיתופי פעולה בין הצרכים שלכם לאלו של ענפי הקיבוץ(
ועל מעורבות צעירים בוועדות ובהנהלות הקיבוץ.
הכי חשוב שתבואו ותדברו.
המפגשים יתקיימו במרפסת הסגורה של הפאב, על בירה צוננת וחטיפים משובחים, במועדים הבאים:
יום ראשון 14/9 משעה 20:00 - גילאי 26-30
יום שלישי 16/9 משעה 20:00 - גילאי 22-25
יום שישי 19/9 משעה 13:00 - גילאי 18-21
 בחייאת תבואו. להתראות.
ועדת צעירים

מוסף תרבות
אחרי קיץ קשה ועצוב,
ובתקווה לשנה חדשה וטובה יותר
אנחנו מזמינים את החיילים, הצעירים והחברים,

לצחוק וליהנות יחד משעה של סטנד-אפ משובח,
עם יונתן ברק
בשבת 27.9.14 בשעה 13:30 בגוס פאב
משקה ראשון עלינו
אל תחמיצו
הכניסה מגיל 18 בלבד
מומלץ לכל מי שאוהב לצחוק
ועדת צעירים וועדת תרבות

חשבתם ששכחנו?
חשבתם שנגמר?
טעיתם!

"דואר ברכות"
חוזר ובגדול!
בואו לכתוב ברכות אישיות לכוווולם
בני משפחה ושכנים, ממלאי תפקידים ושותפים לעבודה.
מיום ראשון  14.9.14עד חמישי 18.9.14 במזכירות הטכנית
בשבת יום הילד 20.9.14
וביום ראשון 21.9.14 ושני 22.9.14 במזכירות הטכנית
תיבה לברכות תוצב בחדר הדואר
חייכו וברכו!
שלכם, חג שמח צוות החג
שנה שחלפה צאתך לשלום
השנה הבאה בואך לשלום

ראש השנה תשע"ה
יום רביעי
כ"ט אלול 24.9.14
בשיר של אחרי המלחמה...
על הדשא הגדול
בשעה 20:30
שנה טובה