חפש בעלונים קודמים

עלון 7 (2017) (6070) כח שבט תשע"ז



הודעות ושונות

ברכות
לנופר ברכה
שסיימה שירות צבאי
במסלול נח"ל כלוחמת בגדוד קרקל
ומדריכה  במועדון לנוער בסיכון בירושלים.
בהצלחה בחיי האזרחות!!!




מחפשים אחראי/ת מזנון לפורים חברים
ביום שישי 10.3.17
התפקיד כולל:
הוצאה והגשת האוכל לפני ובזמן המסיבה, סידור האוכל לפני, בזמן ובחיסול
עדיין אפשר לרקוד תוך כדי העבודה...
בתשלום כמובן! מי שמעוניין/נת בבקשה לפנות בהקדם לגלי יגודה

קונפוציוס, הפילוסופ הסיני אמר:
"חברה נאורה, היא זו שדואגת לזקנים ונותנת השכלה לילדים"
ג'ינט בורלס


מענף הבגד
בואו לזהות את הפריטים הלא מסומנים. מגבות ומצעים חדשים, בגדי "רעות" ופוטרים. שטיחים וג'ינסים ושמיכות ועוד פריטים רבים. הכל שלכם, כדאי לכם. העובדות
אתר עין שמר המחודש
חברים יקרים שלום,
אחרי עבודה של מספר חודשים, השקנו  לאחרונה בהצלחה את אתר עין שמר בגרסתו החדשה.
להתרשמותכם: www.ein-shemer.com
האתר פותח בעזרה כלים של חברת "מגוון".
בחברת המיחשוב "מגוון", פיתחו בהצלחה מערכת גנרית המתאימה את עצמה למודל של הקיבוצים המתחדשים, המערכת בהרצה ומחדשת את עצמה.

מעט מידע על חברת "מגוון":
מדובר על חברת מיחשוב קהילתית מן הוותיקות ומנוסות, הממוקמת בקיבוץ הקהילתי בשדרות.
חברת "מגוון" היא יוזמה של חברי הקיבוץ הקהילתי "מגוון" בשדרות.
קהילת "מגוון" הנה סיפור של מפעל חיים, הצלחה והישרדות של קהילה, המורכבת בחלקה מחברים יוצאי קיבוץ איכותיים ביותר, ששמו להם כמטרה בניית חברה מתחדשת המבוססת על תרומה לסביבה וערכים על פיהם גודלו בחברה הקיבוצית (כדוגמא רוני ארבל שלנו שתרמה תקופה מחייה בקהילה זו).
על אף השנים הקשות והמשברים שעברו, שבאו בחלקם/רובם בעקבות מיקום קהילתם באחת מפינות ה"שוליים" הנשכחות של ארצנו, הם עדיין שם, ממשיכים לצמוח, להתפתח ולחלום.  בעניין מסירות ותודעת שירות, גם בתקופות של ההפגזות הבלתי פוסקות במהלך המלחמות בעזה, הם חיפשו כל דרך להמשיך לתת שרות ללקוחות הרבים שלהם, כלומר...לא לקטוע את החיים סביב ההרס סביבם.
זכור לי מקרה שבעקבות ההפגזות התקשרתי אליהם ובדקתי לשלומם....נדמה לי שאז שוחחתי עם בטו שסיפר לי על האנדרלמוסיה סביבם ושהם מעבירים את השרתים שלהם למרכז על מנת להמשיך לספק שרות ללקוחות שלהם.
חשוב לי לשבח את השרות האדיב והמקצועי שלהם ולציין שתמיד מצאתי אוזן מקצועית וחברית להתייעץ.

ובקשר לאתר שלנו...
כאמור נמצא כרגע בתהליך הרצה ופתוח לכל.
במהלך השבועות הבאים המזכירות תעביר את התקנונים המעודכנים וחומרים נוספים שינעלו בתוך האתר.
הגישה לתקנונים תהיה דרך סיסמא (אעדכן בהמשך). כמו-כן ניתן יהיה לבצע קריאות שירות דרך האתר.
לגבי עדכונים לתפוצה, כל ההודעות (מרפאה, תרבות, תן וקח ותן, מועצה, אבדות ועוד) מרוכזות מהאתר ונשלחות לתפוצה הכללית במייל מרוכז אחד ביום.
מי שאינו מקבל את העדכון היומי במייל מהאתר, מוזמן לפנות אלי לכתובת maralist@hotmail.com עם ציון שם + מייל מעודכן + טלפון נייד

שבת שלום, מרה אבנר

מדף ספרים קהילתי
הספרים שקראתם ואהבתם
מעלים אבק על מדפי הספרים
נגמר המקום לספרים חדשים?
פתרנו את הבעיה!
חדש!!!
מדף ספרים קהילתי בו ניתן להשאיר ולקחת ספרים, נמצא בנישה בין תאי הדואר לכיורים בלובי של חדר האוכל.
תודה לשגיא זוהר על היוזמה והביצוע ולאסנת לוטן על העיצוב.
בברכת קריאה נעימה! ועדת תרבות


 מהספרייה
בספריה נמצאת חוברת מושקעת, מעניינת ויפה שהפיקה עירית לזכרו של רפי שפירא.מסכת חייו העשירים ודמותו הייחודית באים לידי ביטוי בחוברת זו.ניתן לקבלה לקריאה. המעוניינים בחוברת פרטית מוזמנים לפנות לעירית שפירא.

ספרים שאבדו לנו עקבותיהם:
נא בדקו על המדפים האם נמצא ברשותכם ספר מהרשימה המצורפת:
1.         מויס, ג'וג'ו: ללכת בדרכך
2.         טווין, מארק: האיש שהשחית את העיירה
3.         איי, מיי: אהבה בצל העוזרד
4.         הרמל קריסטין: החיים שנועדו לי
5.         הררי יובל נח: ההיסטוריה של המחר
נשמח לקבלם בחזרה
בתודה מראש, שלומית תומר
מהחינוך לגיל הרך  אנו זקוקים למיטות תינוק.מי שמעוניין למכור או לתרום שיפנה אלי.
פסח קרב ובא - משפחות שיכולות לתרוםחפצים לגרוטאות נשמח - לעזור בפינוי.
עלי וורבוף – מנהלת החינוך לגיל הרך

חוויות מאתיופיה
מיכל לרר חזרה לאחרונה מאתיופיה מתקופה ארוכה  של התנדבות וטיול // עינת תומר

"לאדם שרגיל לשפע ולכל מה שה"מערביות" מציעה,אתיופיה תהיה הלם גדול. חזרה אחורה בזמן. גם הספירה השנתית שלהם שונה וכרגע שם 2009!"

חזרת מאתיופיה. איפה התנדבת שם?
התנדבתי בפרויקט חקלאי של עמותת "fair planet", עמותה ישראלית ללא מטרות רווח, הפועלת כבר 5 שנים באתיופיה, ששמה לעצמה מטרה לשפר את רמת החיים באתיופיה בעזרת הדרכות חקלאים בנושא גידולי ירקות, בעיקר עגבניות ופלפל חריף. את העמותה הקימה ד"ר שושן הרן מקיבוץ בארי. גרתי בעיירה שנקראת BUTAJIRA, כשעתיים וחצי דרומה מעיר הבירה אדיס אבבה.

איך הגעת להתנדב שם?
רציתי לטייל באתיופיה וחשבתי להתחיל או לסיים את הטיול בהתנדבות כלשהי. העמותה הופיעה בדף "קיבוצניקים למען החברה" כיוון שהמקימה היא קיבוצניקית. ככה יצרתי את הקשר הראשוני, כי זה היה נשמע מאוד מעניין ושונה מהתנדבויות אחרות שיש באתיופיה.נסעתי לראיון ויום מיון ובראש השנה טסתי. התנדבתי 3 חודשים, אוקטובר-דצמבר.

מה עשית במהלך ההתנדבות?
במהלך השבוע נסענו לכפרים מסביב לעיר שם ביקרנו את השדות של החקלאים שנרשמו מראש לפרויקט. כל יום נסענו לשני כפרים, הנסיעה בעזרת "בז'אז'" כמו טוקטוק הודי. היינו עוברים 5-10 שדות לכפר יחד עם מדריך ממשרד החקלאות המקומי שגם יודע אנגלית ומשמש כמתרגם וכאיש המקצוע המקומי. עברנו על השדה, דונם לחקלאי, ביצענו בקרת מזיקים ומחלות, בדקנו השקיה ודישון ובעצם הרעיון הוא לעזור לחקלאים לטפל בצורה יעילה יותר בגידולים ולהגדיל את הרווח. ההוצאות על השטח הן של החקלאי אך גם הרווח מהמכירה בסוף. העמותה מספקת את השתילים הראשונים והדרכה שבועית בהתנדבות. אנחנו נעזרים במנהלי העמותה שעובדים בתחומי החקלאות כבר שנים. הם שוהים בישראל ומדריכים אותנו טלפונית.


היו עוד מתנדבים ישראלים או מארצות אחרות?
בעיקרון העמותה הינה ישראלית אך נעזרת בתרומות בעיקר ממקורות בהולנד. איתי בפרויקט הייתה עוד ישראלית, רכז ישראלי ולראשונה גם מתנדבת מהולנד, סטודנטית לתזונה שהגיעה כחלק מהתזה שלה להתנדב ולראיין את החקלאים. גרנו בדירה באחת השכונות בעיר ובעצם יכולנו להתערבב בחיי המקום כמעט לחלוטין (בכל זאת בלטנו קצת יותר).

לאחר ההתנדבות טיילת באתיופיה:
במהלך ההתנדבות יצא לנו לטייל בסופי שבוע באזור העיר שגרנו בה אך טיילתי בערך חודש בסוף ההתנדבות. טיילתי שבוע בדרום אתיופיה, בשבטים, אל טיול זה הצטרפו גם אימא שלי, אסתר, ואחותי דקלה. לאחר שהן חזרו לארץ המשכתי צפונה עם עצירה של כמה ימים  באדיס אבבה שם פגשתי ערב אחד את אורי זוהר סל שסיים טיול עם משלחת ה"שומר הצעיר". נסעתי עם חברה שהכרתי בהתנדבות, עם אימא שלה ושתי חברות של האימא. נסענו בוואן לאורך כל הצפון. היינו בעיר גונדר, ממנה ומהאזור שלה עלו יהודי אתיופיה, ושם עדיין יש קהילה יהודית אך לא פגשתי אותם. בזמן שהותי בעיר התקיימו חגיגות ה"טימקאט" בהן מציינים את הטבלת ישו. כולם מתלבשים בשמלות וחליפות לבנות ויש תהלוכות וריקודים לאורך 3 ימים כששיא האירוע הוא תפילה שנערכת סביב בריכה קדושה ובסיומה כולם קופצים למים. לאחר גונדר היינו כמעט כל יום בעיר אחרת, הצפון הררי והנסיעות, למרות אורכן,  היו יפיפיות. ביקרתי גם במדבר הדנאקיל הידוע כמדבר מלח צבעוני מאוד וטיפסנו בלילהלהר געש לראות את הלבה. מאוד מומלץ!

תספרי על התרבות האתיופית ממה שאת חווית:
בעיר שגרנו בה מוסלמים ונוצרים חיים יחד בשלווה. ברוב אתיופיה אפשר לראות את הערבוב הזה. התרבות מאוד צבעונית, הלבוש, המוסיקה, הריקודים. אך חיי היומיום מאוד צנועים. לדוגמא, בשביל להגיע לבאר מים הם יכולים ללכת יום שלם עם ג'ריקן וחמור, ההליכה לשוק אורכת יומיים בחלק מהמקומות והתחבורה הציבורית לא מאוד מפותחת. לאדם שרגיל לשפע ולכל מה שה"מערביות" מציעה בעצם, אתיופיה תהיה הלם גדול. חזרה אחורה בזמן.  גם הספירה השנתית שלהם שונה וכרגע שם 2009! יש שם תמימות או אפילו כניעות מסוימת למצב. ההתייחסות שלהם לאדם הלבן (בעיקר בכפרים) היא שאנחנו ארנק מהלך ומתנשאים.הם מאוד פטריוטים וקשה להם לדבר על המדינה שלהם באופן ביקורתי. מאוד התלהבתי מהנופים ומהאנשים, כולם מקסימים ומאוד מנסים לעזור. אני מאוד אוהבת את המטבח האתיופי שנחשב גם לבריא מאוד, בעיקר האינג'רה שעשויה מקמח טף.

מה התכניות שלך להמשך?
אני בת 25, חזרתי מהטיול ישר לקיבוץ. הצטרפתי ממש עכשיו לצוות המרכז הבוגר.
כרגע אין תכניות מוגדרות..




מפגשים חינוכיים

שלום לכם הורים וקהילה יקרה!
ברצוננו לקיים סדרת מפגשים במהלך שנת הלימודים.הרצאות אשר מעשירות אותנו הן מההתבוננות על צרכי הילדים כהורים והן כמחנכים או אנשים החיים בתוך קהילה רגישה לזולת.
הרצאה ראשונה בנושא "במעמד חריג" תתקיים בשני סבבים האחד לצוותים והשני להורים והקהילה.
16.3.17 נקיים הרצאה לצוות החינוך הרחב(הרצאה סגורה רק לחינוך)
17.3.17 נקיים הרצאה זהה לכלל ההורים והקהילה.

הנכם מוזמנים
ביום שישי בתאריך 17.3.17
להרצאתה של חן מילר
בנושא: "במעמד חריג"
בשעה 8:30 ניפגש לקפה ועוגה
באולם של פיצה קראסט (לשעבר גוס פאב)
ההרצאה תתקיים בשעות 9:00 עד 11:00

•           נשמח להורים (אימהות ואבות) שביכולתם להביא מעשה ביתי לכבד את כולנו.
מצפים לראותכם!!!!
המשך יום טוב
עלי וורבוף ועידית יוקר קמינר – הנהלת חינוך עין שמר
פותחים שבת
  השבוע, ברית בשירים, על פרשת "משפטים" עלי אלון,
בפינת ה-90 סיפורי חברים על דיוני סמלי הבוגרים.
  -------------------------------------------------------------------------------------
לפני שבוע דרשה מירב חופי את פרשת "יתרו". הפרשה, אמרה, עוסקת במעמד החשוב ביותר בתולדות עמנו: מעמד הר סיני. במעמד זה קיבלנו אנו והעולם כולו את עשרת הדיברות.
עשרת הדיברות הם התמצית של הרעיון המכונן של עם ישראל שקיבל על עצמו להעביר לאנושות את רעיון האחדות. זהו רעיון מאוד מהפכני בעולם שכל דבר בו נחווה כנפרד.  אם האנושות תצליח להבין שהאלוהים הוא אחד (אותו האל לכולם, למרות שהוא לא נראה אותו דבר), אז גם כל השאר הוא אחד, ובמצב זה איך נוכל לפגוע אחד בשני אם אנחנו אחד?
האחדות היא כל מה שטוב: כבוד הדדי, אהבה, שלום, הרמוניה, נתינה, תמיכה, חופש, יצירה וכד'... היא תביא לשיתוף פעולה ולהבנה בין עמים ודתות, כי האל הוא אותו אל.
בספרו האחרון של עלי אלון - קהלת, הוא מגיע לאותה המסקנה, למרות שהחיפוש שלו הוא חיפוש חילוני, מסקנתו היא שהמשמעות של החיים זה אהבה, ואהבה היא מילה נרדפת לאחדות.
 אם נתבונן בעשרת הדברות נראה שהן עוסקות או באחדות האל (אלוהים אחד), או בהתנהלות מוסרית: "אָנֹכִי ה' אֱלֹהֶיךָ אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם... לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים עַל פָּנָי...", את הציווי הזה, אמרה מירב, קִייֵם עם ישראל יפה מאוד למרות כל הקשיים. כיום רבים האנשים המבינים ומרגישים שהכל אחד.
התפיסה החילונית - רוחנית היא שאלוהים (המקור) הוא אנרגיה בוראת והוא נמצא בכל מקום, כולנו חלקיק – שְבַב אלוהי. כולנו אחד
"זָכוֹר אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ" יש כאן רעיון מוסרי- יום שכולם שובתים ונחים בו, זהו שיפור סוציאלי שבו בנוסף למנוחה יש גם זמן לקרוא, ללמוד להיות ביחד וכד'... השבת מאפשרת לנו להתקדם...
"כַּבֵּד אֶת-אָבִיךָ וְאֶת-אִמֶּךָ... לְמַעַן יַאֲרִיכֻן יָמֶיךָ..." זו הדיברה היחידה שמציינת כתמורה למילויה - הארכת חיים, כי כאן מצווה האדם לכבד את המקור שלו - את הוריו ואת מקור המקור שלו את אלוהיו...
הכבוד זה דבר בסיסי, אם לא מכבדים את היצורים על פני כדור הארץ, את האנשים, את הטבע, אין אפשרות לאהוב דבר.
לֹא תִרְצָח,לֹא תִנְאָף, לֹא תִגְנֹב, לֹא תַחְמֹד כולם קשורים ללקיחה בכוח הזרוע, לאלימות. זהו הבסיס המוסרי של עם ישראל ושל העולם כולו.
המשטר הכי מתקדם בעולם (עם כל הבעיות שלו) הוא המשטר הדמוקרטי המושתת על העיקרון של הגעה להסכמות ללא אלימות. וזה גם עומד בבסיס הרעיון המכונן של עשרת הדיברות.
תודה למירב על דבריה הייחודיים מעוררי המחשבה והעניין.
-----------------------------------------------------------------------------------------
בפינת ה-90 , בהקשר לעשרת הדברות, עסקנו בעשרת הדיברות של ה"שומר הצעיר" עליהם גדלנו. ההשוואה נערכה עם שני הנוסחים הראשונים של הדברות, הנוסח הראשון משנת 1916, והשני משנת 1928. (במשך השנים נוצרו מספר נוסחים של דברות השומר).  בנוסף, חזינו בציורי עשרת הדברות של שרגא וויל שצוירו לאחר מלחמת העולם השנייה בהונגריה, והוצאו לאור כחוברת
דברות ה"שומר הצעיר" שימשו כמורה דרך למוּסר השומרי, ונבנו בהשראת הדיברות מפרשת "יתרו", אך היו כמובן שונות לגמרי בתוכנן. מטרתן הייתה לחנך את הנוער ליצור חברה איכותית המעלה על נס ערכים כמו אמת, צדק ושוויון ערך האדם. ענה

סיכום פעילות ט"ו בשבט בקיבוץ
תודה לעטר שנפלד ולגלי יגודה
על פעילות מקסימה שכללה:
         מזג אוויר מצוין
         סיור עצים בקיבוץ וקביעת 10 שלטים עם שמות העצים (המשך מהשנה שעברה).
         נטיעת עצי אגס קלריאני מורכב (אגס נוי, פרותיו קטנים במיוחד ואינם אכילים. האגס הינו ממשפחת הוורדיים ועל כן הוא מתהדר בפריחה לבנה מרשימה וריחנית, האגס מפורסם בעיקר בשל מופעי השלכת המרשימים שלו הנעים בין צהוב-ורוד ועד אדום וסגול בוהק.) – לאורך הכביש מהחממה לכיוון הרפת.
         ארוחת צהריים בחממה.
תודה לצפי גנדלמן על החמין הטעים, לאביטל גבע על המרק המחמם והאירוח מחמם הלב בחממה
ולכל מי שהגיע והשתתף בפעילות הקהילתית(היינו שמחים אם היו מגיעים יותר משתתפים מכל שכבות הגיל)
 שום דבר בימינו לא מובן מאליו, גם להגיע לפעילות וארוחה בחינם.. .
תודה על פעילות מקסימה, עינת תומר









הקרנת הסרט על נשות ליבריה במקום של יוגה
תנועת נשים עושות שלום שמחה להזמין אתכן (ואתכם) להקרנה של הסרט"גרשו את השטן בחזרה לגיהינום"  סרט המתעד את מאבקן הנחוש והאמיץ של נשות ליבריה שהביאו להפסקת מלחמת האזרחים ולהפלתו של הרודן צ'ארלס טיילור.
ההקרנה תתקיים במוצ"ש 25.2.17 בשעה 20:00 ב"מקום של יוגה"בסוף ההקרנה ייערך דיון בהשתתפות הקהל בהנחיית יעל טריידל, נציגת נשים עושות שלום.
פורים בכל החזיתות!

פורים חברים(וצעירים, תושבים, בני קיבוץ בעבר) – בנושא "שנות ה-90" ביום שישי 10.3.17 בחדר האוכל משעה 22:00. בני/בנות זוג נכנסים ללא תשלום כניסה. אורח/ת אחד נוסף לכל אחד בהרשמה מראש (אפשר גם דרך סמס לגלי 0523795049) בחיוב בתקציב (70 ₪).צמידים יחולקו יום לפני לתאי הדואר.תחרות תחפושות, הופעות, אלכוהול חופשיומסיבה עם הפתעה!

פורים במבואות עירון – בנושא "ג'ונגל" ביום חמישי 9.3.17. הפנינג חגיגי אליו מוזמנים כווולללם! בין השעות 17:30 – 19:30 בדשא הגדול במוסד. הכניסה חופשית!

פורים ילדים – הפנינג פורים ילדים יתקיים ביום שני 13.3.17 (שושן פורים) בכל רחבי הדשאים מסביב לחדר האוכל. תהלוכת התחפושות תצא מגן אורן בשעה 16:15.בשעה 18:15 ההצגה "אלאדין" בביצוע ילדי חברת הילדים!!!

  
  בואי אמא
  מילים: לאה נאור
 לחן: אדוארד קולמנובסקי

כל האור מזמן הלך לו,
אל תלכי פתאום גם את.
בואי אמא, בואי אמא,
בואי שבי איתי מעט.

בעצים מכה הרוח,
וידייך כה חמות.
אל תלכי, ספרי לי אמא
איך באים החלומות.

אם פתאום מלאך יופיע,
אל חדרי יבוא בלאט,
בואי אמא, בואי אמא,
ותיראי אותו גם את.

לא, איני פוחד בחושך,
ואיני רועד בכלל.
בואי אמא, בואי אמא
שבי איתי עד שאגדל.

על השיר: לאה נאור תרגמה את השיר מרוסית, והמילים עוררו עצב בלב האימהות והילדים.
לאה נאור: "כאשר כתבתי את השיר אמי עדיין הייתה במלוא כוחה, ואני לא ידעתי עד כמה יתמזל מזלי: אמא שלי אכן ישבה אתי עד שגדלתי.
ורק אחרי שאיבדתי אותה הבנתי עד כמה אהבתי אותה. כי הרי: "אהבה היא כמו מעיל. לפעמים מכוער, ישן מחורר, אבל בחורף כשקר, בלי מעיל איך אפשר?"

עלון 6 (2017) (6096) כא שבט תשע"ז



הודעות ושונות

קלפי - הצבעה ותוצאה
לחברים שלום
בימים שישי 17.2.17 וראשון 19.2.17 נצביע על
תיקונים בתקנון "שמר"
את ההצבעה על תיקון תקנון הקליטה נקיים בשבוע הבא. פרטים יפורסמו בשבוע הבא.
חברים שמעוניינים להציע חלופות להצעת הנהלת קהילה, מתבקשים לשלוח את החלופות למרב או אוריין עד יום חמישי הקרוב 16.2.17.

בהצבעת הקלפי  שהסתיימה ביום ראשון 12.2.17
אושר תקציב עין שמר לשנת 2017

בברכה, מרב הדר-פרומר ואוריין גנדלמן


מהנהלת חשבונות
לחברים שלום,
תזכורת: חברים שמשנים את חשבונות הבנק שלהם
(עוברים מבנק לבנק או לסניף אחר)
חשוב לזכור להודיע על כך
לצביה ויסברג או לגיל עמל בהנהלת חשבונות
ולחתום בבנק החדש על הרשאה לחיוב על ידי קיבוץ עין שמר
לפני שסוגרים את החשבון הישן.
תודה צביה ויסברג וגיל עמל


מסידור רכב
מיום שני 20.2.17 עד יום שני 27.2.17
לא אהיה בארץ.
אוריין גנדלמן תחליף אותי בסידור הרכב.
תודה פנינה גלעד

הזמנה
 לערב בנושא שיוך בעין שמר
ביום ראשון הקרוב 19.2.17 בשעה 20:00
אנו פותחים רשמית בשלב ההכנהלתהליך דיון והחלטה על שיוך בעין שמר.
החברים מוזמנים למועדון לחבר לערב הסברה עם דגן הראל, מרכז תחום שיוך קרקעותבתנועה הקיבוצית.
על הפרק:
•           הסבר על תהליך הדיון וההחלטה בעין שמר
•           רקע כללי על החלופות השונות לקליטה ולשיוך
•           סטטוס מול מנהל מקרקעי ישראל
•           הצגת תחשיב כללי לעין שמר לעלות רכישת הזכויות בקרקע בחלופות השונות
         הערב ישודר בערוץ הפנימי - 900
נשמח לראותכם, עומר גבע

ארוחת ערב ים תיכוניתבחדר האוכל
ביום רביעי 22.2.17 בין השעות 19:30-18:00

תיערך ארוחת ערב ים תיכונית בחדר האוכל

בעזרת חברת "זוגלובק" עם השף גלעד דולב

בתפריט:
         שווארמה הודו על מצע סלט חומוס וסירות חצילים
         קציצות בטעם כבש לצד אנטי פסטי
         כדורי בקר בליווי פתיתים
         בורקס פילו במילוי בשר טחון, חמוציות ועשבי תיבול
         לצמחונים שבינינו – שניצל תירס

מחיר ארוחה: 22 ₪ - חיוב בתקציב
בואו ליהנות מארוחה טובה באווירה נעימה
צוות ענף המזון

פותחים שבת
  השבוע, מראות וקולות בשירים. על פרשת "יתרו" מירב חופי.
  בפינת ה-90: עשרת הדיברות מהתנ"ך מול עשרת דיברות השומר.
--------------------------------------------------------------------------------------
לפני שבוע ערכנו קבלת שבת לכבוד ט"ו בשבט, הדובר היה (כמיטב המסורת שלנו)
יוסי בן מיור.  יוסי ייחד הפעם את דבריו למסלולי טיולים ושמורות טבע שבאזורנו.
אמר שהשבתות עכשיו מאוד יפות וארץ ישראל כולה פורחת... לא כדאי לנסוע רחוק...
הוא הציע מספר מסלולי טיולים ומקומות מומלצים הקרובים מאד אלינו, הבטיח שיכתוב עליהם בעלון המשק, לכן אמנה רק את שמות המקומות עליהם דיבר: מוזיאון רקאנטי בקיסריה, תל תנינים, בריכות התמסח, שמורת נחל תנינים, הבוסתן של אברהם חסידים, שמורת רמת הנדיב, ומערת כבארה.
יוסי סיפר שבמערת כבארה הפרהיסטורית נמצאו 3 שלדים של האדם הניאנדרטלי, כמו כן נמצאו בה הרבה שלדים של בעלי חיים שבאמצעותם נערך מחקר גדול ומקיף(שנמשך כ - 50 שנה) על בעלי החיים שהיו קיימים בארץ ישראל.
אמר שאם תבקרו במערה ותפעילו מעט את דמיונכם, "תפגשו" שם את האדם הניאנדרטלי, אל תחליפו איתו גֶנִים, זה כבר קרה לפני 40.000 שנה... (ארץ ישראל הייתה מקום שבו נפגשו בני אדם מודרניים קדומים עם הניאנדרטלים שהיא אוכלוסייה שהתפתחה באירופה)
לבסוף, הציע יוסי להשקיף על הנוף הנהדר הנשקף מאזור המערה, אזור שהיו בו בעבר ביצות גדולות. (ביצות כבארה).תודה ליוסי על המלצותיו החמות והמשכנעות לטייל בארצנו היפה.
-----------------------------------------------------------------------------------------
בפינת ה-90 הוכרזו בחגיגיות באמצעות שירים שמות שש הקבוצות החדשות של חברת הילדים בעין שמר. ואלה השמות שהקבוצות בחרו בהם:  רימון, דרור, דקל, גולן, ליצ'י ואלון.
בשם ההורים בירכה גלי יגודה. היה חגיגי ושמח!ענה.

הצגות לילדים

"שימי בממלכת הפחים"
במסגרת שבוע הסביבה תתקיים
אצלנו הצגה מקסימה לילדים.
ביום שני 20.2.17 בשעה 17:00
במועדון לחבר
כניסה חינם!









"לקוף יש בעיה"
הצגה מקסימה לילדים
"איך יידע הקוף מי זו אמא שלו?"
ביום רביעי 22.2.17 בשעה 17:00
מחיר 30 ₪ לילד, הורה בחינם
נתראה, ליאור בורלס

לשבוע איכות הסביבה -– הרצאה מומלצת במיוחד
כיצד אנו עורכים את הקניות שלנו?
מה קובע היופי או האופי?

אנו שמחים להזמינכם לשני מפגשים בחממה

מפגש עם ח"כ עמיר פרץ

ביום שישי 17.2.17 בשעות 9:30-11:00


מפגש עם חברת הכנסת
 יעל כהן פארן
יום ראשון 19.2.17 בשעה 20:30
המפגש יתקיים במסגרת אירועי שבוע הסביבה והחקלאות במנשה

כולם מוזמנים לשמוע ולהשמיע
  על כוס קפה/תה מחמם!
המשך שבוע גשום, צוות החממה

תמונות מהשבוע האחרון
עוד רגע זה כאן!
והשנה
פורים שנות ה-90!!!
יום שישי 10.3.17 בחדר האוכל
אז כמה עניינים רשמיים:
         כל חברי הקיבוץ, כל הבנות והבנים (י"ב ומעלה), התושבים, אלו שבתהליך קליטה, חיילים, שנת שירות, עצמאות כלכלית, בני קיבוץ שגרים בחוץ, צעירים ומבוגרים, חברי ובני עין שמר בעבר – כולם יחד לערב אחד (נכנסים חופשי כמובן)!
         ומה עם בני זוג? גם הם נכנסים אתכם למסיבה (עם צמיד כמו שלכם)!
         ומה עם חברים נורא נורא טובים? כל אחד מאתנו רשאי להזמין אורח/ת אחד בתשלום מראש, מעל גיל 18 כמובן (70 ₪ בחיוב בתקציב). הרשמה תלויה בחדר האוכל ואפשר גם לשלוח לי סמס (052-3795049) שארשום אתכם. צמידים יחולקו לתאי הדואר (שלכם או של ההורים) יום לפני המסיבה. אנחנו לא מתעסקים עם כסף במסיבה! לא רוצים קומבינות!
         אתם י"בניקים? יופי. ברוכים הבאים! אם בן/ת הזוג שלכם מעל גיל 18 הם יכולים להצטרף אליכם ללא תשלום. תעודות זהות ייבדקו בכניסה. אבל אתם לא רשאים להזמין אורחים נוספים בתשלום.
אפשר לפנות אלי (גלי יגודה) בכל שאלה או בקשה נורא מיוחדת...
סיימנו עם הבירוקרטיה? כן.
תחרות תחפושות יש? כן! תחשבו שנות ה-90....
רעיונות?




עלון 5 (2017) (6095) יד שבט תשע"ז


כל הג'אז הזה
סנונית ליס מספרת על ספרה החדש "כל הג'אז הזה" // עינת תומר


פעילויות חוץ של השבוע

טיול חורפי בפארק השרון עם ראובן כהן
יום שבת 11.2.17 בשעה 9:30 מחדר האוכל

09:30 - נוסעים בהסעה? יציאה בשעה 9:30 מחדר האוכל

מגיעים עצמאית? בבקשה להגיע עד השעה 10:15 לחניון ליד תחנת הדלק "דור אלון" הראשונה מדרום לחדרה, על כביש 4 (הכביש הישן)

10:30  - יציאה לטיול בפארק השרון כ-שעתיים וחצי. קל, פשוט ונינוח במסלול מעגלי: יער חדרה, חורש פארק אלוני התבור, מערבה למרחבי החולות ועצי החרוב וחזרה לנקודת היציאה.

הסיום  - ביער אקליפטוסים בסמוך לחנייה
והמשך בילוי עם פיקניק צהריים בין העצים

 ציוד - נעלי הליכה, מים, כובע, אוכל לפיקניק צהריים
(פירות יבשים וקפה עלינו!)
להתראות ראובן כהן וגלי יגודה

נסיעה למוזיאון תל אביב
בהדרכת צילה ליס
יום שלישי 14.2.17 בשעה 16:00 מחדר האוכל
מקבץ תערוכות מעניין ומגוון
הודעות ושונות

הצבעת קלפי
הצבעות קלפי בנושא
תקציב עין שמר לשנת 2017
יתקיימו:
יום ו' 10.2.17 בחדר האוכל: 11:30 – 12:30
יום א' 12.2.17 בחדר האוכל: 11:30 – 13:00
יום א' 12.2.17 בבית המשרדים: 17:30 – 18:30


שיחת קיבוץ
שיחת קיבוץ הקרובה תתקיים:
ביום שני 13.2.17 בשעה 20:30 במועדון לחבר
על הפרק:  תקנון קליטה - המלצת ועדת קליטה והנהלת הקהילה לשינויים בתקנון.
לפני השיחה תתקיים אסיפת חברי אגודת "שמר" בנושא שינויים בתקנון "שמר".
הצבעות קלפי
יום ו 17.2.17 בחדר האוכל: 11:30 – 12:30
יום א' 19.2.17 בחדר האוכל: 11:30 – 13:00
יום א' 19.2.17 בבית המשרדים: 17:30 – 18:30
 מרב הדר פרומר


הידעת?
ט"ו בשבט הוא יום ההולדת של הכנסת - שתחגוג השנה 68.
בט"ו בשבט תש"ט – 14 בפברואר 1949 – נפתח המושב החגיגי הראשון של האסיפה המכוננת. את הישיבה הראשונה ניהל הנשיא הזמני, ד"ר חיים ויצמן, והשתתפו בה הרמטכ"ל,אלופי צה"ל, הרבנים הראשיים, שופטים ונכבדים נוספים. הטקס התקיים בבניין המוסדות הלאומיים בירושלים, והוא נפתח בהדלקת נרות נשמה לזכר חללי השואה ומלחמת העצמאות. היושב ראש הנבחר, יוסף שפרינצק, קיבל את פטיש העץ, ושלוש הַקָשׁוֹת פתחו את טקס ההשבעה. במעמד זה אישרה האסיפה המכוננת את חוק המעבר שקבע כי
האסיפה המכוננת תיקרא "הכנסת הראשונה"

משל לאדם שהיה הולך במדבר
והיה רעב ועייף וצמא
ומצא אילן שפירותיו מתוקין
וצלו נאה ואמת המים עוברת תחתיו.
אכל מפירותיו ושתה ממימיו וישב בצילו
וכשביקש לילך אמר:
אילן אילן, במה אברכך?


הכרזת שמות הקבוצות בקבלת שבת חגיגית
קבלת השבת שתתקיים השבוע, ביום שישי 10.2.17 בשעה 20:15
תהיה חגיגית ומגוונת בנושא ט"ו בשבט והכרזה חגיגית על שמות 6 הקבוצות החדשות שלחברת הילדים בעין שמר, לראשונה מזה כ-20 שנה!
יהיו חידות מוזיקליות בהן יצטרכו הילדים (והקהל) לנחש את שמות הקבוצות הנרמזות בתוך השירים, ילדי הקבוצות יוזמנו אל מול הקהל, תהיה ברכה של ההורים ויחד נשיר כולנו את "ואלס להגנת הצומח" ..
מוזמנים כולם!!!
גלי יגודה וענה ששון




הודעה מהחינוך לגיל הרך
הורים יקרים החלה ההרשמה לגני הילדים בעין שמר.
הורים שממתינים ללידה או שנמצאים בבתים
 ועוד לא נרשמו בבקשה פנו אלי להירשם.
אין הרבה מקומות פנויים בבתי הילדים.
לכן בבקשה אל תמתינו לרגע האחרון.
תודה עלי וורבוף, מנהלת הגיל הרך


מוזמנים לבוא להדרן
והפעם כדאי במיוחד:
כריות חימום מכוסמת וריחניות מלוונדר
כובעים חמים ויפים וכמובן עוד מציאות.
ל ה ת ר א ו ת

כל הג'אז הזה

סנונית ליס מספרת על ספרה החדש "כל הג'אז הזה" // עינת תומר


ברכות על הספר החדש. למי שלא הספיק לקרוא, תספרי את תמצית הספר:
  תודה! הספר מביא את סיפורה של צעירה בשם עליזה (ליזי) פיין, בת קיבוץ שגרה בתל אביב. יום אחד דירתה של ליזי נפרצת, המחשב שלה נגנב ובו חומרים חשובים לה מאוד, שאין להם תחליף. הגניבה מאלצת את ליזי לחזור לבית הוריה בקיבוץ בדיוני. כמה ימים לאחר מכן היא מקבלת מכתב סחיטה מאדם זר שקנה את המחשב שלה בחנות יד שנייה ומחזיק, לדבריו, בחייה הווירטואליים. הסוחט, שמכנה עצמו "מישו", מחזיק בזיכרונותיה של ליזי כבני ערובה ודורש שתכתוב לו תמורתם 40 מכתבים בהם תספר לו על עצמה ועל קורותיה בכנות מוחלטת. הוא מאיים שאם לא תיעתר לדרישותיו, הוא ימחק את הזכרונות היקרים ביותר ללבה. התכתובת ביניהם חושפת את חייהם, אירועים לא פשוטים שחוו, דמויות משונות, אהבות, אבדן וגם סודות אפלים.
בסיפור שזורות חוויות אישיות שלך, אמנם בצורה סמויה. מדוע היה חשוב לך לשתף את הקוראים בחוויותייך?
האמת היא שכמעט כל החוויות בסיפור לא קרו לי, לשמחתי הרבה. אמנם גנבו לי מחשב, פעמיים, דבר שהעניק השראה לספר, אבל לשמחתי לא סחטו אותי. ליזי היא צעירה שעברה תאונת דרכים קשה שבה איבדה את חברתה הטובה ביותר, המכונה ג'אז. בעקבות התאונה היא מתמודדת עם פוסט טראומה ועם התקפי חרדה קשים ומתאבלת על חברתה. דבר מזה לא קרה לי לשמחתי הרבה. אמנם חוויתי באופן אישי אירוע שהגביל אותי בגיל צעיר (פציעה בגב), אבל ההתמודדות שלי הייתה עם מגבלה גופנית, ולשמחתי לא חוויתי פוסט טראומה, אובדן של אדם קרוב או חרדה. את התיאורים שקשורים לכך ביססתי על לימודי הפסיכולוגיה שלי ועל תחקיר מעמיק בנושא. בספר משולבות זירות שאני מכירה היטב, כמו קיבוץ או תל אביב, לצד מקומות וזמנים שבהם לא הייתי, כמו ניו יורק ותקופת קום המדינה. אני משערת שרוב הכותבים משלבים בעלילות שלהם מקומות, זירות והתמודדויות שמוכרות להם ושהם יכולים לתאר בצורה אמינה, יחד עם דברים בדיוניים לחלוטין. הכל מוקצן לצורך היצירה, נלקח למקומות לא מציאותיים, בתוספת אירועים דרמטיים, רגשות קיצוניים, קונפליקטים ותפניות שלא התרחשו בחיים ונחוצים כדי לבנות סיפור מעניין.

האם לכך שגדלת כילדה בקיבוץ הייתה השפעה על כתיבת הספר?
בהחלט! מיקמתי חלק מהעלילה בקיבוץ בדיוני, כי לדעתי זו אחת מהחברות המרתקות בעולם והתמזל מזלי להיוולד ולגדול בה. אני חושבת שחיי הקיבוץ מזמנים זירות שהן מובנות מאליהן כשחיים אותן ביומיום, אבל מרתקות למי שלא חווה אותן. זו גם סביבה שאני יודעת לתאר בצורה אמינה. אני מכירה את השפה ואת היסודות שלה. אם הייתי מנסה למקם את העלילה במאה שערים, למשל, כנראה שלא הייתי קולעת לניואנסים. הספר עוסק גם ביחסים בעידן האינטרנט. הניגוד שבין הקרבה האנושית שברעיון הקיבוץ, לבין הריחוק שביחסים וירטואליים, נראה לי מעניין.
מתי החלטת לכתוב את הספר וכיצד הוא קרם עור וגידים?
 החלטתי לכתוב ספר בגיל 8 כנראה. הייתי אחד מאותם ילדים שתמיד כותבים.עם השנים כתיבה גם הפכה למקצוע שלי, והיה לי ברור שכתיבת ספר היא השאיפה הגדולה שארצה להגשים יום אחד. לפני בערך 10 שנים, בן זוגי גבע ואני התעוררנו ב-5 בבוקר, כשבדירה שלנו איש זר שברח עם המחשב הנייד שלי, שעליו הייתה עבודה סמינריונית שעמדתי לסיים והמון חומרים לא מגובים. האירוע הזה גרם לי לחשוב על האדם שבצד השני, שמוצא חיים שלמים במחשב, והרעיון לעלילה התחיל להתגבש. לפני כארבע שנים, אחרי שבני הבכור תום נולד, הבנתי שאם לא אתחיל לכתוב עכשיו, החיים יעברו ולא אגיע לזה לפני הפנסיה, אז התחלתי להקדיש לזה זמן בקביעות.

באיזו הוצאה הופץ הספר ומי עיצב את העטיפה?
בהוצאת חברת התוכן שלי, "סנונית תוכן". בחרתי להוציא את הספר בעצמי, כדי שאוכל להפיץ אותו כמו שאני רוצה, גם באינטרנט, בליווי מהלך וירטואלי מיוחד.את העטיפה עיצבה מאיירת מוכשרת בשם דניאל פלג עמה עבדתי על הקונספטבמשך כמה חודשים.

לאיזו אוכלוסייה מיועד הספר?
הסיפור מוצג כתכתובת אימיילים, ולעולם האינטרנט יש חלק משמעותי בו. הוא מכיל שפה צעירה, ולכן אני חושבת שעשויים להתחבר אליו קוראים מגיל צעיר, 16, מבוגרים צעירים, וגם קוראים מבוגרים יותר שיוצא להם לגלוש באינטרנט ומתחברים לשפה ולאופן התקשורת בזירה הזו.

האם התנסית בעבר בכתיבה?
כתיבה היא תחום העיסוק שלי. בעבר עבדתי כעיתונאית והייתי מבקרת מוזיקה וכתבת טכנולוגיה ב"נענע 10", ב"עכבר העיר" ובעוד אתרים ומגזינים, ניהלתי זירות תוכן ואינטרנט לחברות שונות. עם הזמן העסק התרחב ובשבע השנים האחרונות אני מנהלת עם בן הזוג שלי, גבע, את חברת התוכן שלנו, "סנונית תוכן" (ותודה לאמא על בחירת השם שכבר לא היה צורך להחליף). אנחנו כותבים ומנהלים פעילות ברשתות חברתיות לחברות כמו yes"", "בנק הפועלים", "אסותא", "אמריקן לייזר" וגם לעסקים בינוניים. ולפעמים אני עדיין כותבת למגזינים, אם יש הצעות מעניינות.
 כיצד שילבת בין כתיבת הספר, לעבודתך, להיותך אמא לשני ילדים קטנים?
 בעזרת הרבה מאוד תכנון ומעט שעות שינה. נערכנו כמשפחה לכתיבת הספר  וגבע האלוף פינה לי את ימי שישי בבוקר מעסקים ומילדים.

איך התחושה לכתוב ספר משלך?
זה תהליך ארוך מאוד. בסופו של דבר, מדובר בעבודה, שצריך לעשות באופן מאורגן ומתוכנן, כמו כל פרויקט אחר. אני שמחה שהצלחתי לעמוד במשימה הזו, אבל מטבע הדברים גם קצת חוששת בשלב הזה. שוק הספרים מורכב מאוד ולא פשוט להגיע לקוראים. החנויות, רשתות הספרים, כלי התקשורת שמסקרים – לכל אחד מהם יש שיקולים משלו. אני מקווה שהספר שלי יצליח להגיע לקוראים, ושהם יחשבו שהוא היה שווה את הזמן שלהם.

אילו תגובות קיבלת על הספר?
בינתיים, לשמחתי, התגובות מאוד טובות. אפשר לקרוא כמה מהן באתר הספר, בכתובת זו: http://allthatjazz.co.il/readers-write/

האם בעידן האינטרנט, מחשבים, אייפונים, טבלטים וכו'... יש עוד מקום לספר אמיתי כמו של פעם?
זו שאלה מצוינת שהעסיקה אותי רבות ושהשתדלתי לתת לה מענה. אני לא מתייחסת לספר כאל מוצר מודפס, אלא כאל סיפור, ומזמינה כל קורא לחוות אותו באופן שמתאים לחיים שלו. הספר מלווה בעולם וירטואלי שהקמנו לו, שאפשר לגלוש בו בקישור: http://allthatjazz.co.il
  דרכו אפשר לקנות את הספר בדפוס, בדיגיטל, או להירשם ולקבל אותו לפי פרק, מהדמויות עצמן באימייל, בקצב התרחשות העלילה. המטרה שלי היא שכמה שיותר קוראים יקראו את הספר, כל אחד מהם באופן שמתאים לחייו. מצד שני, אני בהחלט חושבת שהספרים המודפסים לא חלפו מהעולם. ישנם אנשים רבים שעדיין חיים ונושמים ספרים, מעודכנים בכל ספר שיוצא ומכורים למוצר המודפס. יש לקוראים היום יותר דרכים לצרוך סיפורים. בעיני, האתגר העיקרי של סופרים כיום הוא להצליח לספר את הסיפור שלהם באופן מגוון יותר, להתאים את עצמם לרוח הזמן, וזה מה שאני מנסה לעשות. מקווה שהצלחתי.


המסע השומרי לאתיופיה // אורי זהר סל 
השנה אני בשנת שירות ב"שומר הצעיר", אני גר בקומונה בקיבוץ שריד ופועל בקיבוצי הגלבוע: מסילות, בית אלפא וניר דוד ובנוסף גם בקיבוץ קדרים. כחלק מהשנה הזו התמזל מזלי לקחת חלק במסע ראשון מסוגו, "משלחת השומר הצעיר לאתיופיה".
כבר מספר שנים שהתנועה עובדת על הפרויקט הזה והשנה סוף סוף הוא יצא לפועל, תחת הסיסמה: "מרחיבים את האתוס הציוני". יצאנו 18 קומונרים וקומונריות מכל הארץ, חלקם מהעדה האתיופית, שתי מדריכות בוגרות מהתנועה ושני מדריכים ישראלים יוצאי אתיופיה. מטרתנו הייתה לפגוש את ההיסטוריה היהודית המקומית, אך כשמגיעים לאתיופיה כמעט הכל נשכח, והיופי האפריקאי נמצא בכל מקום, התרבות האתיופית היהודית והלא יהודית כאחד מהפנטת והטבע משאיר ללא מילים.
ובכל זאת, קצת היסטוריה: את התחלתה של יהדות אתיופיה אתם בוודאי מכירים כסיפור מלכת שבא. באלפי השנים שעברו מאז, עברה העדה טלטלות רבות, אך שימרה כל העת את השאיפה הגדולה של חזרה ל"ירוסאלם"- ירושלים. בנוסף, במהלך המסע עסקנו קצת באתיופיה כמדינה, בתקופתה כקיסרות, במהפכה הקומוניסטית שעברה ובאופייה היום. דיברנו על הסיפור הכלכלי של העולם השלישי ועל ההבדל בין עוני לדלות. הופתענו לגלות את היחס של התושבים לפשטות אורח חייהם. הם לא מכירים מציאות אחרת ולכן לא רואים עצמם כעניים אלא דווקא שמחים בחלקם. על התובנה הזאת - ההבדל בין עוני לדלות, דיברנו במהלך המסע. בנוסף, גילינו שהפערים הכלכליים במדינה נמוכים מאוד, אפילו יותר קטנים מבישראל.
ואז היהדות חשפה את פניה. אמנם, יהודי אתיופיה, המתקראים "ביתא ישראל", עלו כולם לארץ ובאתיופיה נותרו רק כעשרים אלף אנשי "זרע בית ישראל" ("פלשמורה"), אך למרות שמדובר במספרים כה קטנים (במדינה שמונה כמעט 100 מיליון איש), היהדות נמצאת בכל פינה באתיופיה - מגיני דוד, ציורים של שלמה המלך וכתובות "גור אריה יהודה". במהלך המסע פגשנו מקומות הקשורים בהיסטוריה היהודית ולמדנו עוד על "ביתא ישראל" שתמיד נשארו אדוקים ביהדותם והחלו כבר לפני יותר מ- 150 שנה בניסיונות לעלות לארץ ישראל.ניסיון העלייה הראשון מאתיופיה לישראל התרחש כבר בשנת 1862 ומאז היו ניסיונות עלייה גם בשנים 1934ו- 1955. בשנת 1979 נפתח הסכר בזכותו של פרדה אקלום, מורה אתיופי שעשה את הדרך לסודן ויצר קשר עם מדינת ישראל, כך בעצם, במעשה של ציונות אמיתית וכנה, החלו "ביתא ישראל" לעלות לארץ דרך סודן, מסע זה גבה נפשות רבות, והיה קשה, מורכב וטרגי.
כפי שאמרתי בהתחלה, הסיסמא של המשלחת הייתה "מרחיבים את האתוס הציוני".  אחת המטרות של המשלחת הייתה ועודנה להפוך את הסיפור של העדה האתיופית לחלק בלתי נפרד מהאתוס הציוני שלנו. אחת הדרכים להמחיש זאת הייתה העובדה שהוריהם וסביהם של חברי המשלחת הגיעו מכל ארצות העולם.
כשמסתכלים על המציאות הישראלית מבינים שאפלייתה של העדה האתיופית היא חלק ממציאות רחבה יותר של פילוג ואי שוויון מעמדי, של העדפת סיפורם של מעמדות מסוימים על פני סיפורים אחרים. השסע המעמדי והרחקת האתיופים מן האתוס הציוני קשורים זה בזה,  והם חלק מהתופעה של "מגזור" - חלוקת החברה למגזרים ותתי-חברות המתרחקים ומתפלגים ביניהם. זהו תהליך רחב שפוגע בנו יום-יום ופוגע בנו לטווח הארוך. עם וחברה שלא ישימו את האדם ושוויון ערכו במרכז אלא את ההון והאינטרס האישי-מקורבי-שבטי יחדלו מלהיות חברה מלוכדת ומאוחדת, וסלחו לי שגלשתי לנושא כה רחב, כי המשלחת לאתיופיה יושבת על כל התוכן הזה.
טסנו לאתיופיה כדי לראות, להעמיק ולחקור. הסיפור של "ביתא ישראל" והסיפור של אתיופיה כמדינה הם סיפורים מדהימים שיש ללמוד ולהעריץ (ולא דיברתי על הכפר "אורה אומבה" שהוא מעין קומונה שוויונית מרתקת ועל זרע בית ישראל שגם הוא סיפור כביר בפני עצמו). אבל העבודה והתוכן המשמעותי ביותר נמצא במציאות הישראלית. כמחנך וכאיש  "השומר הצעיר", לצערי ולשמחתי אשאל שאלות ואעביר ביקורת על המציאות מכל נושא תוכן כזה או אחר, קצת חבל לי שמה שכתבתי במקום לספר על המסע עצמו הפך לדעותיי בעקבות המסע, אתם יותר ממוזמנים לקרוא את הכתבה באתר ynet-קיבוץ "השמוצניקים באתיופיה" שבו ממש מתואר מה חווינו כל יום ויום ובצורה הרבה יותר מפורטת ומדויקת על הפרטים והמידע וזה חשוב בהחלט!
ולסיום - איך אפשר שלא - הפינה ה"עין שמריסטית":בלילה האחרון שלנו באתיופיה עליתי על מיניבוס שייקח אותנו לארוחה החגיגית לסיום כשלפתע עולה מיכל לרר שמתנדבת ומטיילת באתיופיה. הפגישה, גם אם הייתה קצרצרה הזכירה לי שבכל מקום בעולם הבית האמיתי נמצא בעין שמר, מה שנקרא עין שמר-טבור העולם.


פותחים שבת
השבוע, קבלת שבת חגיגית לכבוד ט"ו בשבט עם יוסי בן מיור. בפינת ה-90 הכרזה
 חגיגית בשירים על שמות שש הקבוצות החדשות של ילדי המרכזים בעין שמר.
--------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שבוע דיברה צילה ליס על הצייר משה גרשוני שהלך לעולמו בימים אלה והוא בן 80.וכך סיכמה צילה את דבריה:
משה גרשוני זוכה פרס ישראל לציור שנת 2003. אמן יחיד ומיוחד.
בחייו ובדרכו האמנותית עובר תהפוכות, ובורא עצמו מחדש.
ראשית דרכו האמנותית בשנות ה – 70  כאמן מושגי היוצר מייצבים ועבודות בעלי אמירה פוליטית נוקבת נגד הכיבוש.
בשנת 1980 מייצג את ישראל בביאנלה בוונציה.
לאחר מכן חל מהפך בחייו הוא יוצא מהארון וחושף את זהותו המינית, ובמקביל יוצא לדרך חדשה באמנותו. הוא מצייר ציורים אקספרסיביים בצבעוניות עזה, המדמה הפרשות גוף. עבודותיו מכילות מוטיבים הלקוחים מעולם היהדות ומעולם הנצרות תוך שילוב טקסטים כתובים מהמקורות בעיקר מטקסי הלוויה – קדיש ותהילים, משירים ומהברית החדשה.
בעבודותיו  מבטא בעוצמה את חוסר התוחלת במותם של חיילים בקרב, ויוצר אנלוגיה בין מות החיילים לעקדת יצחק.
המוטיבים העיקריים בציוריו הם: מגן דוד, צלב, צלב הקרס, עץ עקור ההופך ללהבה, דגל מתנופף ברוח, פרחי רקפות מדממות ודמות חייל. החייל כמושא הומואירוטי וכקורבן, זרים שהם זרי ניצחון ההופכים לזרי אבל, ומוטיבים מהציור הנוצרי.
השילובים מבטאים עומק תרבות היסטורי ומורכבות. דרך עבודתו הישירה בידיים ללא אמצעי תווך מביאה לעוצמת ביטוי וזהות מוחלטת בינו לבין יצירתו.
משה גרשוני בכיר אמני המודרנה הישראלית ומטען חורג שלה, אישיות יוצאת דופן, עולם לעצמו.  יהי זכרו ברוך!

תודה לצילה על ההיכרות המעמיקה והמקרבת שערכה לנו עם עולמו האמנותי הייחודי
והמורכב של הצייר משה גרשוני.ענה.




הוקרה לנהגי המועצה // עינת תומר

ביום שישי האחרון ערכו ועדי ההורים של בתי הספר: "רעות", "ניצני רעות", "שבילי רעות" ו"נטעים"מפגש הוקרה לנהגי הסעות התלמידים במועצה.זו השנה השנייה שנערך מפגש שכזה. המפגש נערך בבניין המועצה בשעה 8:30, לאחר שהנהגים סיימו את סבב ההסעות לבית הספר. הנהגים הגיעו נרגשים למפגש, שם חיכה להם כיבוד כיד המלך, מעשה ידי הורים מתנדבים. את המפגש כבדו בנוכחותם ארבעת המנהלים של בתי הספר וראש המועצה, אילן שדה אשר נוכחותם תרמה לחגיגיות האירוע.  נציגת ועד ההורים, גלי יגודה הקריאה ברכה מרגשת בשם ההורים. כמיטב המסורת, הוועד נעזר ומפרגן לעסקים מקומיים. הפעם מור עוגות בוטיק מקיבוץ מגל,  שהשקיעה והכינה מאפה שמרים אישי לכל הנהגים. תודה גדולה! הנהגים בהחלט שמחו והתרגשו מתשומת הלב והוקרת התודה שקיבלו באותו היום.



הקרנת הסרט על נשות ליבריה במקום של יוגה
תנועת נשים עושות שלום שמחה להזמין אתכן (ואתכם) להקרנה של הסרט"גרשו את השטן בחזרה לגיהינום"  סרט המתעד את מאבקן הנחוש והאמיץ של נשות ליבריה שהביאו להפסקת מלחמת האזרחים ולהפלתו של הרודן צ'ארלס טיילור.
ההקרנה תתקיים במוצ"ש, 25.2.17, בשעה 20:00, ב"מקום של יוגה", קיבוץ עין שמר.
בסוף ההקרנה ייערך דיון בהשתתפות הקהל בהנחיית יעל טריידל, נציגת נשים עושות שלום.

ארוחת ערב ים תיכוניתבחדר האוכל
ביום רביעי 22.2.17 בין השעות 19:30-18:00

תיערך ארוחת ערב ים תיכונית בחדר האוכל

בעזרת חברת "זוגלובק" עם השף גלעד דולב

בתפריט:
         שווארמה הודו על מצע סלט חומוס וסירות חצילים
         קציצות בטעם כבש לצד אנטי פסטי
         כדורי בקר בליווי פתיתים
         בורקס פילו במילוי בשר טחון, חמוציות ועשבי תיבול
         לצמחונים שבינינו – שניצל תירס

מחיר ארוחה: 22 ₪ - חיוב בתקציב
בואו ליהנות מארוחה טובה באווירה נעימה
צוות ענף המזון



ברכת מנהלות החינוך לט"ו בשבט
נאחל לקהילת עין שמר
שבחינוך כמו בעץ השדה
ששורשיו ימשיכו להיות ערכיים
 וטמונים עמוק באדמות אבותינו.
עם גזע איתן שיעמוד
 מול אתגרים חדשים
 ורוחות סוערות
ענפים מתחדשים המניבים
 פירות ועלים.
ומשלוב כל אלה
 נקבל אלומה בוהקת
 וגאה מכל אשר נעשה.
עלי וורבוף ועידית יוקר קמינר

ט"ו בשבט בחממה

השבוע יתקיימו שני אירועים בחממה