חפש בעלונים קודמים

עלון 40 (2014) (5986) ל תשרי תשע"ד

שעון חורף


שעון חורף 2014 ישתנה ביום ראשון בתאריך 26.10.2014.
כלומר בין יום שבת (25.10.14) ליום ראשון (26.10.14) השעון יוזז שעה אחת אחורה כך שבלילה זה  (בין שבת לראשון) השעה שהייתה שתיים בלילה הופכת להיות אחת בלילה.
ריאיון עם הדס זרטל
שעולה להצבעה לחברות בשבוע הבא // עינת תומר

קצת עלייך: 
 אני בת 37, נשואה לנבות שהוא חבר קיבוץ כ-8 שנים, עובד במטעים כמנהל השקיה ומאוד אוהב את עבודתו. אני אמא ל-2 בנות פז בת 10 ושי בת 6, גרה בעין שמר 6 שנים, מתוכן 4 שנים כמועמדת. גדלתי באילת עד גיל 10 ולאחר מכן עברנו לגור ברעננה. יש לי אחות אחת בשם הגר שגדולה ממני ב-3 שנים, אני בקשר מאוד הדוק גם עם אמא שלי, אנחנו משפחה קטנה אך מאוד מלוכדת.
הקשר לקהילה: 
 בזמנו כשעליתי למועמדות היה חשוב לי להתקבל לקהילה ולהיות רכזת תרבות. אני באה מתחום התרבות, אני אדם קהילתי. הייתי רכזת תרבות כשנתיים, זה עזר לי מאוד להתחבר לקהילה, להכיר את חברי הקיבוץ ולהבין את התמונה הכוללת. עד היום אני חלק בלתי נפרד מהתרבות: שרה באירועי התרבות ועוזרת בכל דבר שמתבקש.
משיכה לעולם היופי והבמה כבר מגיל צעיר: 
כבר מגיל 16 למדתי את תחום בניית הציפורניים. אמא שלי בשנות ה-80 הביאה את המקצוע לארץ ופיתחה מאוד את התחום. בצבא שירתי בנח"ל כמ"כית בנים וסמלת מחלקה, סיימתי שירות צבאי מלא. לאחר הצבא נסעתי והרחבתי את לימודיי בניו יורק ועסקתי בתחום היופי ותחום הבמה. הופעתי כזמרת בבמות של קהל ישראלי שצמא לשירי ארץ ישראל. כשחזרתי לארץ למדתי 3 שנים רפלקסולוגיה בווינגיט.
"הדסי" מכון בריאות ויופי:
לאחר שסיימתי את תפקידי כרכזת תרבות החלטתי לפתח את המקצוע שלי- טיפולי בריאות ויופי. פתחתי מכון יופי בשם "הדסי כשבריאות ויופי נפגשים" בקיבוץ לפני כ-3 שנים. המכון התפתח הוא מצליח וממשיך להתפתח. יש לי חוג לקוחות קבוע ותמיד מצטרפות חדשות.
בנוסף לכך, יום בשבוע אני עובדת במכון המשפחתי ברעננה עם לקוחותיי הקבועות והנאמנות מזה שנים.                                                                                                                                 
הכנסת לימודי הבריאות והיופי לבתי ספר תיכוניים, למניעת נשירת תלמידות:
במקביל לעבודתי עסקתי בפרויקט של נערות בסיכון ופתחתי מגמת לימודיי יופי בתיכון ברעננה בשיתוף משרד החינוך. המטרה הייתה למנוע נשירה של בנות מתקשות ממערכת החינוך, להכניס לתיכונים תחום נוסף שיעניין אותן ויגרום להן להישאר. לימדתי עיצוב גבות, בניית ציפורניים, שילבנו את תחום הבריאות עם תחום היופי. כרגע העברתי את השרביט למורות נוספות כדי להעמיק ולהרחיב את העסק שלי.
 איך את מרגישה בקיבוץ? 
אני מרגישה טוב מאוד בקיבוץ, שמחה בחלקי אוהבת את משפחתי. נהנית לגדל פה את בנותיי, מאושרת שהבנות זוכות לחיות בקאנטרי הקסום הזה. אני מאוד מעריכה את האפשרות שהקיבוץ מעניק לאנשים לחיות בכבוד. אני מיודדת עם רוב אנשי הקיבוץ ומרגישה בקיבוץ בבית. כמשפחה אנחנו אוהבים לטייל בשדות ובפרדסים, לנסוע לאילת יחד אבל הכי אוהבים כדברי השיר של אריק איינשטיין, פשוט להיות בבית.

הודעות ושונות
שיחת קיבוץ הקרובה                                              
תתקיים ביום ראשון בתאריך - 26/10/14
בשעה 20:30 במועדון לחבר.

חברים שלום,
שרות החלפת מסנני סילפוס (אבנית)  בדודי השמש  על ידי יואל גרוסברג ממשיך...
עלות החלפת מסנן הינה – 80 ₪ לשנה.
כל מי שאינו מעוניין בשירות  מתבקש להודיע לי בהקדם על מנת שלא נחליף אצלו.
תחילת הטיפול הקרוב הינה בחודשים דצמבר – ינואר.
תודה,
סיגל יגודה, בניין ותשתיות
052-3796645

ממחסן הבגדים
שוב אנחנו רוצות להזכיר להקפיד לסמן את הבגדים. 
מתאספים אצלנו הרבה בגדים לא מסומנים,
בבקשה להקפיד לסמן ולבוא לחפש בגדים לא מסומנים.
את הבגדים הלא מסומנים אנחנו מעבירות תוך שבועיים לנזקקים
  ולא יהיה החזר של בגדים אבודים לא מסומנים.
שינוי קל (לטובה) בשעות הפתיחה של מחסן הבגדים:
ימים א'-ב': 14:00-6:00
יום ג': 16:00-6:00
ימים ד'-ה': 14:00-6:00
יום ו' וערבי חג: 13:00-8:00

מבצע הקש בדלת 2014
ביום ראשון 26.10.14 ייערך מבצע הקש בדלת לטובת המאבק בסרטן.
המבצע ייערך בחדר האוכל בשעות ארוחת הצהריים.
האגודה למען הסרטן הינה ארגון מתנדבים ששם לו למטרה לצמצם את התחלואה והתמותה ממחלת הסרטן ולאפשר את איכות החיים של החולים המחלימים ובני משפחותיהם.
התרומות יאפשרו להעמיק את המודעות למחלה, לממן מחקרים נוספים לגילוי גורמי המחלה ולפתח תרופות מתאימות.
תודה מראש על תרומתכם,
יונתן קרני מנהל מחלקת סניפים ומבצע "הקש בדלת"

ביום א', ה- 26/10 בשעות אחר הצהריים יעברו ילדי כיתה ו'
בבתי החברים להתרים ל"הקש בדלת".

הקרנת סרט
בתאריך 29.10 יום רביעי  יוקרן הסרט "המשרת"
ההתחלה בשעה 20:30 במועדון.
פרטים  על הלוח בחדר האוכל.

בואו ליהנות
א.ש. הפקות

בשבת הקרובה 25.10.14
 ייערך בביתה של ג'ין מהשעה 10:00 בבוקר. 
תימכר תכולת הבית בכסף מזומן בלבד. 
מוזמנים לבוא. 
פרטים נוספים אצל ניבה גולן

אור בקצה המנהרה...

ב-6.10.14  השתתפנו, שגית ולגה ואני בטקס פריצת סוף מנהרת שפיר.
הטקס התקיים באתר בעמק הארזים, מצפון להר המנוחות בכניסה לירושלים.
מנהרת הTBM  (המנהרה הנחפרת על ידי מקדח ולה סיפקנו אטמי גומי) מסתיימת כקילומטר לפני היציאה מההר ובהמשכה יש מנהרה שנבנתה בשיטת היציקה, הטקס היה בחיבור בין שתי מנהרות אלו.
רגע מרגש של סיום פרויקט לאומי אדיר זה (ראשון אחרי 2000 שנה ...).
ורגע של גאווה על חלקנו בפרויקט באורך כולל של כ- 30 ק"מ מנהרה אשר עמדנו בו בהצלחה ללא תקלות, תוך הספקת מסגרות אטמים לחברות "שפיר"  ו"מנרב", עמידה בלוחות זמנים ועמידה בדרישות האיכות.
תוך כדי תנועה ביצענו מעבר ליצור בקו החדש בקצב יצור כפול , הקמת מערך חיתוך וסימון, קליטת  מכונות להזרקת פינות, תבניות חדשות לפינות, הקמת צוות עובדים, ביקורת איכות ואריזה.
על כל אלו מגיעה לנו טפיחה עצמית על השכם.
כל הכבוד לכולם, וישנם רבים שהיו שותפים להישג זה.
שנה טובה .
חגים ומועדים לשמחה וששון
אורי ליס
משולחנה של ועדת צעירים, מס' 14

שנה חדשה היא בהחלט סיבה טובה לעדכן בנושאים שעל שולחנה של ועדת צעירים. במיוחד אחרי קיץ קשה, ששיתק את כולנו בדאגה וכאב.
את סיומו של הקיץ הקשה הזה, חגגנו במופע סטנד-אפ מצחיק של יונתן ברק, על כוס בירה צוננת בגוס-פאב; בשי קטן לראש השנה (מטען חירום לסלולארי); ובמפגשים עם קבוצות הגיל השונות (טיול הקיץ "המסורתי" נדחה לחורף. שימרו על כושר).
את המפגשים ערכנו בפאב, והזמנו אליהם את הצעירים לפי קבוצות גיל: מסיימי יב' וחיילים, צעירים אחרי צבא (עד גיל 25), וצעירים וותיקים. רצינו באופן הזה להצליח לשמוע צעירים רבים, בלי ליצור את הלחץ שאולי מעוררת פגישה אישית. לצערנו הגיעו מעטים, ובסה"כ נכחו בכל שלוש הפגישות יחד פחות מ- 15 צעירים.
עיקר השיחה עסקה בבדיקת התוכניות האישיות של הצעירים בתחומי לימודים ועבודה, מתוך רצון לחבר בין צעירים לקראת לימודים או בלימודים וכאלו המחפשים עבודה, לבין ענפי הקיבוץ ומוסדותיו.
מיד נחזור לנושא מרכזי זה, אך קודם אנחנו רוצים לשתף אתכם בתחושות ומחשבות נוספות שעלו בשיחות:
•           העובדה שהוחלט על בניית בית כתנאי לקבלה לחברות בקיבוץ, גורמת לצעירים רבים שידם אינה משגת לבנות בית, לחוש שהקיבוץ לא רוצה אותם ודוחף אותם החוצה.
•           אלו שנשארים בכל זאת לגור בשכירות, לא רואים שום סיכוי לשדרג את רמת הדיור שלהם בעתיד.
•           בחלק מהענפים המשכורות נמוכות מאוד, גם בהשוואה לקיבוצים בסביבה (עיין ערך: מענית), וגם בהשוואה לענפים אחרים בקיבוץ (פערים של פי שניים: 25 ₪ לשעה בחינוך, לעומת 45 ₪ בגד"ש. תנחשו לבד על איזה מהם אנחנו מכריזים שהוא הכי חשוב, ואיפה עובדות בנות ואיפה עובדים הבנים).
•           בענפים לא נותנים עדיפות בקבלה ובשכר לצעירים מעין שמר על פני צעירים מבחוץ.
•           בגלל שבני הקיבוץ לא עובדים כמו פעם בענפים, לא נוצר שום חיבור או קשר לקיבוץ.
•           התחושה הכללית של הצעירים בקיבוץ, היא לא חמה ומזמינה.
בעקבות השיחות בגוס, התכנסה ועדת צעירים לדון בדברים שעלו. בישיבה החלטנו לקדם פתיחת ארבעה מסלולים לצעירים בעין שמר:
א.         מסלול לימודים – התנסות בעבודה באחד מענפי הקיבוץ, יציאה ללימודים מטעם אותו ענף, קשר עם הענף במהלך הלימודים, והתחייבות לשנת עבודה באותו ענף לאחר סיום הלימודים תמורת מלגת לימודים.
ב.         מסלול עבודה – השתלבות בענף בקיבוץ בתנאי שכר מועדפים.
ג.          מסלול ניהול – הצטרפות להנהלה משקית, הנהלת קהילה או דירקטוריון, תמורת התחייבות לנוכחות סדירה ולאחר תאום ציפיות.
ד.         מסלול יזמות – קידום יזמויות עצמאיות של צעירים, בעזרת צוות ליווי ותמיכה שיסייע בשירותי הנה"ח, פטור משכ"ד בשנה ראשונה, בדיקת התכנות כלכלית ועוד.
בימים הקרובים נכנס ישיבה של צוות מש"א, מנהלי ענפים, מנהלת קהילה, מזכירה ועוד, על מנת לקדם את ההצעה. בהמשך נזמין את הצעירים לפנות להשתלב במסלולים השונים.

נושאים נוספים בהם עסקנו:
•           ערעור על קדימות בתור דיור לצעירים עם ילד – לא התקבלה עדיין החלטה.
•           טיפול ועדת צעירים בבנים תושבים מעל גיל 30 – בטיפול.
•           ערעור על תשלום מס קהילה בעת נסיעה ארוכה לחו"ל - הוחלט לא לקבל את הערעור, משום שמס הקהילה הוא חלק מהתשלום עבור הדירה שהצעיר ממשיך להחזיק בה באותו הזמן, ומשום שמידת השימוש אינה קריטריון לחישוב המס.
•           הצעה להסדר שיפוצים בדירות משפחות צעירים עם ילדים. אושרה ההצעה בלשון זו:
בעקרון, אנו מעדיפים כי פתרונות דיור למשפחות אלו, ייעשו באמצעות מעבר לדירה זמנית משודרגת, ולא באמצעות שיפוץ הדירה הקיימת.
במידה ולא נמצא פתרון ברוח האמור לעיל, יתאפשר לצעירים לשפץ את הדירה בה הם גרים, לאחר חתימה על הסדר זה ועל כל ההתחייבויות שנדרשות בעין שמר בהקשר לשיפוצים (ביטוחים, אישורים, מימון וכו').
שיפוץ הדירה על ידי הצעיר, אינו מחייב את הקיבוץ להחזר כספי כלשהו במידה וכאשר יידרש הצעיר לצאת מהדירה.
ועדת צעירים תסייע למימון בניית חדר נוסף, בסך של 5,000 ₪. סיוע זה לא יינתן לכל סוג אחר של שיפוץ, כגון מטבח, מקלחת, מרפסת וכו'.
בעת כתיבת דברים אלו, עומדת להצבעת קלפי ההחלטה על בניית הצעירוניות. נאחל להן להתקבל, להיבנות במהרה ובסטנדרטים גבוהים, להביא רווחת-מה בתחום כאוב, ולהיות סמל לקליטה חמה ומוצלחת של צעירים בעין שמר.

שנה טובה, ועדת צעירים.

פותחים שבת
השבוע, שירים מן התיבה, על פרשת "נח" סיגל דקל.

לפני שבוע פתחנו את העונה בקבלת שבת של בראשית. פסוקי הבריאה נאמרו בחגיגיות ע"י חופי והשירים נשזרו ביניהם. את פרשת "בראשית" דרש אדם זרטל - הוא בחר להתמקד בסיפור בריאת העולם. לדעתו, סיפור זה הוא הסיפור הכי מרתק, הכי מסובך, והכי מלא ברבדים מבין סיפורי המקרא.
לא רק שהסיפור מכיל שני סיפורי בריאה שונים, אלא שגם בתוך שני הסיפורים מובלעים ניגודים וסתירות לא מעטות.
אדם עמד על ההבדלים השונים בין שני הסיפורים: בפרק א' שֵם הבורא הוא אלוהים ובפרק ב' הוא קרוי יהוה אלוהים. בסיפור הראשון הכל נברא במאמר ובשני במעשה.
התהליך של הבריאה שונה - בראשון ה' מכריז על הדבר שהוא עומד לברוא, בורא אותו, רואה כי טוב ונותן לו שמות, ובשני הוא פשוט יוצר את הדברים.
לא כל הדברים הנבראים בפרק א' מוזכרים בבריאת העולם של פרק ב'. גם סדר הבריאה שונה לגמרי בין שני הפרקים. בפרק א' האדם נברא אחרי החיות, ואילו בפרק ב' לפניהן. האישה בפרק ב' נבראת בסוף. אומרים שמי שנברא בסוף הוא נזר הבריאה...
בבריאת האדם ההבדל בין שני הפרקים הוא מהותי ביותר: בפרק א' בורא אלוהים את האדם בצלמו כשהוא ערוך ומוכן לחיים, "זכר ונקבה ברא אותם". בפרק ב' יוצר ה' את האדם מן האדמה, מן העפר, יצור אנדרוגינוס שרק מאוחר יותר מופרד לאיש ואישה. (זה מאד מזכיר את המסורות הבבליות והשומריות - גם שם נברא האדם מן העפר, גם שם הוא מופיע בתחילה כאנדרוגינוס המתפצל מאוחר יותר לשני המינים(
בספר איוב השתמר לנו תיאור נוסף של בריאת העולם. איוב קורא תגר לאלוהים. בין טענותיו הרבות מתלונן איוב גם על בריאת העולם ומפקפק בכדאיותה, אומר שבעולם הזה אין צדק ולכן חבל שנברא. אלוהים כועס על איוב: "איפה היית ביסדי ארץ?" איזו זכות יש לך לבוא אלי בטענות, אתה לא היית שם.
איוב הוא היחידי שמעז להתווכח עם ה' ולהטיל ספק בטעם הבריאה, עובדה המעלה עוד יותר את חשיבותו של הספר הפילוסופי הייחודי הזה. אז מהי מהות הבריאה?
הבריאה מתחילה בעצם מכאוס, תהו ובהו, שאלוהים מסדר אותו. זהו תפקידו בכל התרבויות –להיות המסדר הגדול של אי הסדר הקוסמי. סכנת הכאוס קיימת כל הזמן, וזה מביא אותנו לסוגיית המפץ הגדול. בעצם יש קונצנזוס שהעולם נברא במפץ אחד אדיר הדומה לבריאת העולם בתנ"ך, תהו ובהו שמתוכו הכל התחיל. לאחר מכן יתכן שהיה תהליך אבולוציוני, אבל ההתחלה נובעת ממפץ גדול.
מסתבר שהתפיסה הדתית די מתקרבת אל התפיסה המדעית של בריאת העולם, אך עדיין אין לנו תשובות על השאלות מה היה קודם, לפני הבריאה? כיצד כל זה קרה?
שני הסיפורים הללו רבי הרבדים באים לומר לנו שלכל סיפור פנים רבות. הסיפור לא קורה רק בצורה אחת - זוהי דיאלקטיקה. בכל דבר יש יותר מאמת אחת, יש יותר מהיבט אחד, הרשומון היפני הוא בעצם חזרה על התפיסה המקראית.
גם לבריאת העולם יש מספר היבטים, הרבה דעות, והרבה מסורות, ואין מסורת זו פוסלת את זו. זהו אחד הלקחים היפים מדרך סיפורית זו.
דבר נוסף הוא הגיוון: הסיפור הוא לא חד ערכי, יש התפתחות, אולי קרה כך או קרה אחרת. לדיאלקטיקה זו יש חשיבות עצומה. כל התלמוד בנוי על הסתירות הפנימיות, אף פעם אין דעה אחת, ונשמת היהדות היא הויכוח.
סיים בסיפור על שיחה בין הקיסר הרומאי אדריאנוס ועקילס (בן למשפחה רומאית מכובדת שהתגייר). פעם אחת אמר עקילס לאדריאנוס: "רוצה אני להתגייר ולהיעשות ישראל".
אמר לו אדריאנוס: "מה ראית בהם (ביהודים) שאתה רוצה להתגייר?
אמר לו: "הקטן שבהם יודע היאך ברא הקב"ה את העולם..."
תודה לאדם על הדרשה היפה עתירת הידע והעניין. תודה לחופי על הקריינות המשובחת.
ענה.


ניחוחות של קבלת שבת קייצית// עירית שפירא
תחת עץ האנטרילוביום,
השבת מקבלת ניחוחות חדשים
תחת עץ האנטרילוביום
השבת לוקחת אותי את מחוזות אחרים.
העץ הסוכך עליי ומעליו
כיפת שמיים זרועה כוכבים,
הגלריה הפתוחה והמוארכת
מזמינה אותך כבחבליי קסמים.
בוא ותציץ ותגלה את הפנים
שם המוזות שולטות, האומנויות מחליפות גוונים.
כאן פתוחה הבמה לכל היוצרים,
אומני הסביבה והמקומיים.
פסליו של אמרי גלעד מלאי ההשראה והיופי,
מפנים מקומם בשבת אחרת לסדנא של סהר עם הסבריו של חופי.
תחת עץ האנטרילוביום הורים וילדים מתכנסים.
על המסך מראות וקולות של פעם נשמעים ונראים.
"בעקבות התרנגולות", "המבוקשים" וניחוחות הפרדסים.
על המלאכה בשקט מנצחים שני העתטרים (עתר גבע ועטר שנפלד) הנמרצים.
תודה, תודה
ולהתראות בקיץ הבא!

היחידה לקידום מעמד האישה מגישה
שתי סדנאות מומלצות
מחשבות והרהורים  מבית חולים
סגירת מעגל  
 כשתינוק נולד מלווים אותו בדאגה ובאהבה אין קץ. ולבריאותו עוטפים אותו בחיתולים, יש מצבים שאתה כאדם מבוגר נקלע למצב קשה, חוזר במחילה מכבודך ועטוף במה? בחיתולים. לא תיארתי לי כשפתאום גל רך של "יציאות" פורץ לפתע והוא כה חמים ונעים, ושוב יד רכה ואוהבת, רוחצת מנגבת מלטפת והכל טוב ויפה כבתחילה.
הכל אנשים.. 
הופתעתי בכמה אהבה ואכפתיות הוקפתי לפתע. חברים שהתעניינו, עובדי התעשייה שעזרו, צוות בית דורות שנענה במאור פנים, צוות המרפאה כולו שעקב, דאג ונרתם לקדם עניינים. ואשתי שתחיה צביה, עיקר העומס, הדאגה והטרחה  על כתפיה, הצליחה לשלב טיפולים ועבודה. ילדיי שנרתמו יחד עמה למשמרות סביב השעון, ללוות אותי בכל צעד ושעל בבית החולים על  אף שהם בעליי משפחות ועובדים לפרנסתם (דרוש לכך גם שיתוף פעולה מצד בני ובנות זוגם). ההפתעה הגדולה, עצמת האהבה והדאגה מצד הנכדים. הביעו זאת לא מעט ע"י ציורים וברכות ויצירות קטנות, והכל כדי לשמח את סבא. (מצורפת בזה דוגמא לציור וברכה של נכדתי בת 10, מאיה). מה אגיד לכם, על כולם תבוא התודה והברכה.
מעין צוואה ובקשה 
ששוכבים בבית חולים ומחכים לניתוח מתגנבות גם מחשבות על המוות, ובכן בקשה קטנה לי, מעין צוואה. כשתהיה הלוויה יום אחד שיקברו אותי ליד בתי רונה (וישאירו גם מקום לצביה), שישמיעו על קברי את השיר שהשמיעו בלוויה של רונה. השיר Suicide Is Painless  מתוך הסרט מ.א.ש. זה סרט שמדבר על המוות אבל יש בו גם הרבה שמחת חיים.
כשיינשאו הספדים, שיהיו קצרים כדי לא לייגע את הקהל. כל הרוצה לדבר ולהגיד הריי זה משובח, אבל לאחר מכן במועדון לחבר.
שלכם משה ויסברג

החממה בניו-יורק
החממה הוזמנה על ידי המרכז היהודי הקהילתי בניו-יורק (JCC)  להציג את הרעיונות שפותחו בה לאורך 37 שנות פעילותה, בתחומי החינוך, הסביבה, החקלאות, האמנות והשילוב ביניהם.
הקמנו תערוכה בעזרת גלעד גורן ועטר שנפלד, שהפליאו לעשות. את התערוכה אצר עתר גבע, שגם ניהל את הקמתה וארגן את כל הלוגיסטיקה, ויחד הקימו מיצג מדהים. הצגנו בשלושה מתחמים עיקריים: הראשון, בלובי הבניין, מיצג חי ובו מערכות גידול ועליהן נבטי חיטה בירוק עז, בריכות ומתקנים לגידול אצות מבעבעות, קיר גדול ושקוף של ביו-פילטר שעליו מפל מים עדין, הסברים, תמונות וסרטונים של תלמידי החממה. הרעיון היה להביא ללב מנהטן טעימה מהמחקרים והפרויקטים בהם עוסקים התלמידים בחממה
השני, ברחוב(!), בפתח הבניין על רחוב אמסטרדם במנהטן, סוכה קטנה אשר קירותיה עשויים מבקבוקים מבעבעים בהם גדלות מיליארדי אצות. סוכה זו משכה את תשומת הלב של מאות העוברים והשבים, שנעצרו, שאלו, צחקו, התרגשו, התפלאו והתעניינו, וחלקם אף מצאו בה מנוחה לרגליהם וחברים לשיחה ולמפגש.
השלישי, סוכה גדולה על גג הבניין, אותה הקים צוות החממה בעזרת ילדים הלומדים במרכז הקהילתי היהודי במנהטן. בסדנאות הכין כל ילד "בקבוק אצות", רשם את שמו על הבקבוק ושב כל יום לבדוק האם המים נעשו ירוקים יותר, כלומר האם האצות משגשגות ומצליחות להתרבות! במהלך סוכות נערכו כאן מספר רב של אירועים לחברי הקהילה.
על רקע התערוכה התקיימו שני אירועים בהשתתפות אמנים, רבנים, אנשי ציבור, אמנות, חינוך, חברה וסביבה.
באירוע הראשון שהיה קשור לשנת השמיטה, לקחו חלק ארגונים העוסקים בקיימות ואיכות הסביבה מארה"ב, ודוברים מטעם החממה, שהציגו את רעיונותיה המגוונים בתחום הקיימות, החינוך והאמנות.
האירוע השני, שנשא את השם: "צומחים יחד", עסק בחיפוש נרטיב מתחדש ואתגרים משותפים לחברה הישראלית, שיאפשרו לנו לצמוח יחד לעתיד ירוק. פתח את הערב דיויד ברוזה בביצוע מרגש לכמה משיריו הנפלאים. וכן נשאו דברים נציגים של ה – JCC, פרופ' יולי תמיר, שרת החינוך לשעבר והיום נשיאת מכללת שנקר, גארי ג'ייקובס, יזם ותורם בתחומי החינוך והחברה ומייסד רשת בתי הספר High-Tech-High, עו"ד מאי פונדק, פעילה חברתית העוסקת בנושאים הנוגעים לזכויות אדם, זאביק שפריר, יו"ר עמותת החממה, עתר, שהיה כאמור אוצר התערוכה, ונועם, שהוא כיום מנהל החממה. את הערב הנחה ג'ו פרלוב, נשיא חברת IsraelExperts, איש חזון ושלום.
באירוע הוקרן הסרטון "צומחים יחד" אותו צילם וערך חיים חננאל, ומשמש לגיוס משאבים לקיום תכניות חקר משותפות לתלמידים יהודים וערבים בחממה. תכנית כזו בהשתתפות שני בתי ספר ממנשה (אחד מהם הינו בי"ס "רעות") ושני בתי ספר מבקה אל גרבייה, קיימנו בשנה שעברה ואנו פותחים קבוצה נוספת ביום חמישי הבא.
התערוכה והאירועים משכו אליהם אלפי משתתפים וזכו לתגובות נלהבות ומתעניינות! ביניהם היו גם כאלה שהיו באולפן בעין שמר, וזכרו חלק מהחברים הוותיקים, ישראלים יורדים, יהודים אמריקניים שרבים מהם התעניינו "איפה זה עין שמר" ו"האם אפשר להתקבל לקיבוץ"... והיו גם תגובות בכתב כמו (בתרגום): "היה לנו לעונג ולכבוד להיות מעורבים וקשורים לפרויקט חשוב כל כך. תודה לכם שפתחתם את הדלת לפנינו", או: "הפרויקט שלכם מעורר השראה גדולה ואני מאחלת לכולכם הצלחה בהפצת הרעיונות שלכם. אני מקווה להיפגש שוב במהרה..."
כחלק מהאפקט שהושג בפרויקט, החליטה אוניברסיטת MIT כי תרחיב את פרויקט ההתמחות של בוגריה בחממה, ובינואר הקרוב אנו צפויים לארח 4 סטודנטים בחממה, אשר ינחו פרויקטים של בני הנוער מבתי הספר הלומדים בחממה
אנחנו מודים לחברי עין שמר שתמכו, התעניינו ופרגנו לנו. ולכל מי שתמך, סייע וליווה, מהארץ ובארה"ב, דרך הרשתות החברתיות, בתערוכה ובאירועים בניו-יורק!
צוות החממה


מוסף תרבות
30 שנה בגן אורן
בהוקרה לחלי זוהר
30.10.14 יום חמישי
בשעה 20:30
במועדון לחבר
החברים מוזמנים