חפש בעלונים קודמים

16/08/2007

ש י מ ו ל ב !

עקב תיקון גדול בדוד הקיטור המכבסה לא תעבוד ותאי הכביסה
יסגרו בשבוע הבא, החל מיום ב' 20.8.07 בשעה 12:00
ועד יום ד' 22.8.07 בשעה .12:00

בשכונת שפירא ובמטבח לא יהיו מים חמים בזמנים אלה.

בימים אלה יהיה מחסן הבגדים פתוח
עד שעה 12:00 בלבד.

נא התארגנו בהתאם.

ו ע ו ד -
היום, יום שישי, החל משעה 11.30 יתקיים עישון בחצר הישנה ובמקומות נוספים:
מבנים בפארק הרכבת, הספריה, הארכיון, חדרו של אדם זרטל במשחקיה, במחסן המוצגים של המוזיאון הנמצא במחסן בגדים ובכל במוזיאון.
אנו מבקשים מהחברים להשתדל לא להיות בקרבת המקום בו מעשנים.
מחסן הבגדים יהיה פתוח
עד השעה 13:00 בלבד.

להזכירכם במבנים בהם נערך העישון יוצא עשן בדומה לשרפה בבקשה לא להזעיק את מכבי האש. במידה של אי ודאות בבקשה ליצור קשר עם זיו 052-3796639.

א ת כ ם ה ס ל י ח ה
מחסן הבגדים,מכבסה, יואל והחצר

















































הפרטה
או
הלאמה בוונצואלה

שיחה בין שמרית לסהר סופר אודות מחקרו על המהפכה בוונצואלה במסגרת לימודי תואר שני בדמוקרטיה.

על מה העבודה?
על המשטר בוונצואלה, האם הוא דמוקרטי או לא.

למה בחרת דווקא בנושא זה?
בתקשורת מתארים הרבה מאוד פעמים את וונצואלה כמשטר דיקטטורי. התקשורת נוטה להרחיב על הדיקטטוריות של המשטר, אפילו יותר מאשר על משטרים הרבה יותר גרועים. עם זאת, התמיכה של ההמונים בנשיא היא בלתי מעורערת, וכל שנה הוא זוכה לרוב גדול יותר.

מטרת העבודה היית לבחון את הביקורות שהופנו כנגד המשטר ולבדוק זאת ע"פ ממצאים סטטיסטיים; בדיקת החוקה החדשה והרפורמות שנעשו.
המיוחד בוונצואלה, שלראשונה אחרי קריסת הגוף הקומוניסטי עולה לשלטון משטר שמתנגד במפורש לסדר היום של הקפיטליזם העולמי.
אני חושב שצריך לתת לו הזדמנות להוכיח את עצמו ושחלק ניכר מאוד מהביקורת בא משיקולים לא ענייניים.


מה הייתה מסקנת מחקר, האם המשטר בוונצואלה הוא דימוקרטי או לא?
אחת מהביקורות המרכזיות שבחנתי, כי מדובר במשטר פופוליסטי, שמחלק בבזבזנות כסף לעניים, בעוד שאינו מגלה כל אחריות כלכלית ליציבות המשק. גיליתי על בסיס כל מיני נתונים שנעשו ע"י הבנק העולמי וממחקרים אקדמאיים שנעשו בתחום, שהמדיניות התקציבית הייתה דווקא מאוד מאוד אחראית.
עיקר הכלכלה בוונצואלה מבוססת על נפט, והסיבה למשבר הכלכלי היה, שבשנות השמונים היה חוסר התחשבות של המדינה בסיכויים לצניחת מחירי הנפט.
בניגוד לכך, המשטר הנוכחי מתוקצב לפי מחיר חבית נפט, הנמוך משמעותית ממה שהוא כיום. הוא שומר הרבה מאוד רזרבות למקרה של ירידה במחיר הנפט ומעודד צמיחה של תעשיות שאינן קשורות לנפט, כמוקדים חלופיים לצמיחה.
והתוצאות של המדיניות הזאת היא ירידה משמעותית במספר המובטלים והעניים וצמיחה כלכלית גבוהה מאוד תוך שמירה על יציבות המחירים, ובניגוד לתפיסה הכלכלית הרווחת. מגמות אלה התרחשו בליווי הלאמה של תעשיות ולא הפרטה.
בנוסף לכך, המשטר יצר גם רפורמות פוליטיות יוצאות דופן בתקופה הנוכחית. ישנו ניסיון ברור לדמוקרטיה ישירה, שבה העם קובע ישירות את רצונו באמצעות משאלי עם ובאמצעות חיזוק של קהילות מקומיות (בדומה לקומונות). בניגוד למשטרים אחרים, העם זכאי להדיח את הנשיא בכל עת שיחפוץ בכך.

לפי מה שאתה מתאר וונצואלה פועלת בדיוק ההיפך כמעט מכל מדינות העולם...
כן, זה נכון. בזמן שרוב מדינות העולם עוברות תהליכי הפרטה, בעלי השלכה כואבת מאוד על מרבית האזרחים, וונצואלה עוברת תהליכי הלאמה והתוצאה היא הטבה ברווחת האזרחים.

ישנם דיבורים בזמן האחרון על פגיעה בחופש הביטוי, למשל סגירת תחנת טלויזיה שביקרה את המשטר...
תחנות הטלוויזיה הפרטיות בוונצואלה עשו הרבה יותר מסתם לבקר את המשטר. הם תמכו בניסיון ההפיכה הצבאית שהיה בשנת 2002, ובהם שודרה הפקודה לצבא למרוד במשטר שנבחר בצורה דמוקרטית.

מה עם הביקורת על האנטישמיות של צ'אבס?
הטיעון לאנטישמיות נשמע לראשונה ע"י אלי ויזל, שטען שקטע בנאומו של צ'אבס התייחס ל"אלה שצלבו את ישו ושולטים בכל הכסף שבעולם", אולם בקריאה של כל הנאום, מסתבר שהיהודים אפילו לא נזכרו בו פעם אחת, וצ'אבס למעשה התייחס לאימפריאליזם הרומאי שהתגלגל היום לצורה של אימפריאליזם קפיטליסטי, בלחץ קהילות יהודיות בתוך ומחוץ וונצואלה. ויזל לבסוף חזר בו מהאשמותיו!

ת ו ד ה ל ס ה ר

















מנגל חברים –
הבהרה!
המנגל עומד נעול במחסן חגים.
עקב ביקוש הולך ועולה למנגל, הנכם מתבקשים להזמין אותו אצלי עד יום שישי בצהריים. לא לחכות לשבת.
באחריות המזמין להחזיר אותו בתיאום עם אתי למחסן.
תודה ובתיאבון לכולם.
גלי.




אנו משתתפים באבלה
של שושי כץ ומשפחתה
במות אמה רחל
















החינוך
לקראת
השנה החדשה

בשבוע האחרון סיימנו את השנה במסיבות ופרידות מרגשות. וכבר מתחילה לה שנה חדשה.

כדי להכין כראוי את השנה, נהיה בשבוע הקרוב בחמישה ימי היערכות – ראשון עד חמישי (19.8-23.8). בימים אלה בתי הילדים יהיו סגורים.

בשלושת הימים הראשונים הצוותים ינקו ויסדרו את הבתים. ביום רביעי נקיים קורס עזרה ראשונה, הדרכה ודיון על נוהלים בחינוך, ופגישות צוותים. ביום חמישי ניקח לנו יום חופש.

הבית החמישי לגיל הרך – "גן תלתן" נפתח בשעה טובה. השקענו בו מחשבה רבה ומשאבים גדולים של כסף ועבודה. נאחל לכולנו הנאה ושמחה בבית החדש!

עם פתיחת גן תלתן אנחנו משלימים את התוכנית החינוכית של בית לכל שנתון – עד גן אורן. כמו כן פתיחת הגן תאפשר קבלת אחים ואחיות של ילדים שנמצאים במערכת שלנו, ושעד היום לא יכולנו לקבלם.

צ ו ו ת י ה ח י נ ו ך :
תינוקות:
6 ילדים עד דצמבר 2007, 13 ילדים עד אוגוסט 2008. מובילה ענת גומל (קציר), ליהי רוט (מענית).
חרצית:
15 ילדים. גננת - ענתי קצנלנבוגן, מטפלות: אפרת שמואל, לאה פרוים (חדרה), רבקה טלאור (חדרה), אנה ברומברג.
חמשוש:
15 ילדים. גננת: ליליה גרצמן (חדרה), מטפלות: מירב סטרדינר (תלמי אלעזר), זהר מור עד אוקטובר, אורטל גלעד מאוקטובר.
גן תלתן:
15 ילדים. גננת: אדוה תומר, מטפלות: רקפת לסטון, רויטל דהן.
גן אורן:
25 ילדים. גננת: חלי זהר, מטפלות: שני סיני, הגר משיח, מיכל גולן.
אנפה:
35 ילדים: מובילה: מאיה קנדלקר (מענית), רויטל יוסף (קציר), אסתי שרון (בנימינה), נעמי אלפסה (אור עקיבא).
המרכז הבוגר:
27 ילדים. מובילה: עידית עזר, יונתן מרסמן (גן שמואל).

מטפלות מחליפות:
שמרית ספקטור, זהר משיח, לילך יריב, טלי גרוסמן, ושרונה יעקובוביץ' (פרדס חנה).
בגיל הרך יהיו 39 ילדי חוץ.
ובחברת הילדים 23.

תודה למוסדניקים ולמוסדניקיות שעשו אתנו את הקיץ – עזרתם לנו מאוד!!

נאחל לילדים להורים ולצוותים – שתהיה שנה טובה, מעניינת ושמחה, שנה של צמיחה והתפתחות!

ענת גרוסמן




ת ג ו ב ה

מה שקרה לשוויון ערך העבודה

ע ל ו י ת

הרעיון היפה, ההומאני, החברי, של "שוויון ערך העבודה", מתאים לחיי קומונה.
כשחיים בבית משותף - צריך להבטיח שבזמן שחלק מהדיירים יוצאים להביא כסף הביתה, יהיה מי שיסדר וינקה ויבשל, ויתקן את מה שהתקלקל, וידאג לילדים ולחולים.
הסידור הזה התאים לקבוצה קטנה של אנשים שהרגישו שייכים, שבחרו לחיות חיים משותפים, שהאמינו בחברות ולא היו צריכים חוקים בשביל להגן עליה. הם רצו בכל מאודם לעזור אחד לשני ושמחו לתת מעצמם את כל כוח עבודתם ואהבתם למען הבית המשותף שלהם ולהיות בכל אחד מהתפקידים המועילים.

וכל כך למה?
ראשית, הם היו ברובם צעירים חסרי בית ובודדים וחיפשו את הנחמה שביחד, את תחושת הקרבה וגאוות היחידה שנתנה להם שייכות וביטחון בארץ החדשה הזרה והעוינת.
שנית, הם האמינו שאפשר לשנות את טבע האדם, שאפשר לבטל את הרדיפה אחרי החומר ולמחוק את המעמדות.

אבל חרף רצונם ואמונתם - זה לא קרה; עוד בימים הראשונים של הקיבוץ, היו כאלה שקיבלו יותר וכאלה שקיבלו פחות. חלוקת המשאבים הדיפרנציאלית של אז, אומנם לא התבססה על הבדלים ברמת ההכנסות מעבודה, אך היא פעלה על פי מדדים היררכיים אחרים. כמו למשל: מעמד חברתי, השפעה פוליטית, אפקט הקדוש המעונה, אגרסיביות פסיבית ואקטיבית ועוד ועוד מיני צרכים מיוחדים - "כל אחד לפי צרחותיו".

אם ההתבגרות והצמיחה של הקהילה התחילו השותפים, בעיקר המפרנסים שביניהם (אלה שיצאו להביא כסף) להרגיש מנוצלים, הם שמו לב שלא כולם נותנים את כל יכולתם לבית המשותף, שיש כאלו שרק אוכלים מהקופה המשותפת ולא תורמים לה מכוחם, לא נותנים יד, לא בסדר ובניקיון, לא בהכנת האוכל ולא בטיפול בילדים ובחולים.
הם גם הבחינו שמדובר בתופעה חברתית, שזו לא מעידה זמנית, ולא חולשה פיסית או מנטלית, כי אם מתוך בחירה חופשית לנוח יותר ושמישהו אחר יעבוד ויסדר. בקיצור נהיו לנו כאן טפילים מרצונם החופשי. וזה בניגוד לרעיון שעליו נבנה מבראשית הבית המשותף, הרעיון היפה והחברי שעליו נסמך "שוויון ערך העבודה".

אז מה עושים? חלק מאותם שותפים החליטו שלא מתאים להם להתעמת עם המצב שנוצר, ועזבו את הבית המשותף, הלכו לבנות את ביתם הפרטי במקום אחר. יש גם את אלה שלפעמים מתגרדים אבל הם אומרים שזה לא נורא, שהם התרגלו כבר לחיות עם טפילים, ויש עוד חלק לא קטן, שהחליטו שהם רוצים להישאר בבית אבל לשנות את הכללים, מתוך הכרה והבנה, שכנראה אי אפשר לשנות את טבע האדם, שאי אפשר לכפות חברות, שצריך חוקים והגדרות ברורות של אסור ומותר, ושרצוי וכדאי שהעיקרון המארגן יהיה רציונאלי כי עם כל הכבוד לאמונה, לערכים ולרגשות (ויש כבוד) הם לא יכולים לבדם להחזיק ולהניע ארגון, צריך גם דלק בשביל שהמנוע יפעל.


רשמים
מפגישה
עם יעקב בכר

א ו ר י ת ו מ ר

ביום שבת לפני שבוע, בשעה 13:00 בצהריים תחת שמי מזגן קרירים עם גלידה ואייס קפה, התייצבו במועדון לחבר כ - 30 חברים וצעירים להסכית, לשמוע ולהגיב על הנעשה במועצה ולמה לדעתו של יעקב, יש לעשות פריצת דרך בתחומים רבים בה.

יעקב החל את השיחה דווקא בשאלה למשתתפים: מה הם היו רוצים לשמוע? ומה מעניין אותם בכל הקשור למועצה?
המשתתפים העלו נושאים רבים כמו מצב החינוך במועצה, תעסוקה, מה יש למועצה להציע לצעירים בתחומה? מה דעתו בנושא מבואות-עירון, כיצד הוא חושב שיש לקדם את נושא איכות הסביבה במועצה ובכלל מה יש למועצה להציע לתושבים בתחומה, בכלל תחומי החיים וכמובן כל הנושאים הקשורים לעין שמר...?

לאחר העלאת השאלות, שיתף יעקב את הנוכחים בכך שבמרבית המפגשים שקיים עם תושבים בכל רחבי המועצה עולה השאלה: למה אנחנו צריכים שינוי? הרי המועצה במצב טוב...

מתוך כך, סקר בפני המשתתפים נתונים על המועצה מתוך האתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בעזרתן השווה במספר היבטים - צפיפות תלמידים בכיתה, אחוז השקעה בחינוך, זכאות לבגרות, רמה סוציו-אקונומית של התושבים וצמיחה דמוגרפית - את מצב המועצה עם כלל המועצות האזוריות ועם 27 מועצות הדומות לה.
מהנתונים עולה כי במרבית הפרמטרים שנבדקו המועצה נמצאת בתחתית הרשימה.
לאחר הצגת הנתונים (אשר גם חולקו לאחרונה לתאי החברים), הציג יעקב את מסקנותיו ומה הוא מתכוון לעשות עם יבחר לראשות המועצה.

בין היתר דיבר יעקב על קביעת מטרות ויעדים ברורים לכל מחלקות המועצה, על מנת שניתן יהיה לבחון כל אחת מהן בצורה טובה ושקופה.
בנושא החינוך אמר יעקב כי הוא מתכוון להקים ועדה מקצועית, שתוך שלושה חודשים תגיש את מסקנותיה למליאת המועצה ולאור המלצותיה ומתוך שיתוף הגורמים השונים הרלוונטים לנושא במועצה ובבתי הספר, יוחלט כיצד לנהוג. יעקב ציין גם שדעתו בעניין מבואות עירון ידועה, אך בכל מקרה חשוב לו להגיע להסכמות רחבות לגבי הפתרון שייבחר לבסוף.
בעניין איכות הסביבה טען יעקב שיש הרבה מה לעשות, אך כאן דרושה עשייה עקבית ושיטתית עם סדרי עדיפויות, תוך התמקדות בנושאים אשר השפעתם על איכות חיינו הינה מכרעת.
בנושא תעסוקה גרס יעקב כי ליצר מקומות עבודה ולעודד חברות וגופים שונים לבוא ולהקים מפעלים ומקומות תעסוקה ברחבי המועצה, תוך ניצול העובדה כי כביש 6 צמצם את המרחק מאיתנו למרכז.
לקראת סיום דבריו אמר גם יעקב, כי הוא מתכוון למנות בקר פנים בשכר אשר יגיש את מסקנותיו מעת לעת למועצה ולעומד בראשה, על מנת שניתן יהיה לבצע את עבודת המועצה ביעילות רבה יותר תוך שיפור מתמיד.
בשיחה נדונו עוד נושאים רבים אשר אולי נפרטם בהזדמנות נוספת בעתיד.
השיחה קלחה והייתה מעניינת מאוד, חבל רק כי הגיעו מעט צעירים... אולי בפעם הבאה..

ולסיום - כדאי לכולנו
להתעניין ולבחון מה
המועמדים שלנו מציעים
ומה הם תוכניותיהם
כי הבחירות שיבואו
בהחלט ישפיעו על
איך תיראה המועצה
בשנים הבאות!
אל תיזונו משמועות בלבד
בואו לשמוע את המועמדים
ולאתגר אותם בשאלות
החשובות לכם!

רשם ואכל גלידה
(והשאיר לאחרים ) –
אורי.



























מפגש עם אילן שדה במועדון
שמירה על מירקם היחסים במועצה

רשם עלי אלון
הנחה: נדי מילשטיין

א י ל ן ש ד ה :
יש לי הרבה מה להראות על דברים שעשיתי והרבה תוכניות לעתיד. אתם מכירים את דרכי האישית לעשות את הדברים בשקט - וכך אמשיך.

כבר 10 שנים המועצה שלנו מקבלת פרס על ניהול תקין: תקציבי, אחוז המשכורות וכו'. השנה זכינו בפרס נוסף, מספר מועט של רשויות קבלו את תוו "המועצה האיתנה", אמינה, משלמת חובות וכו'.

בקצרה אעבור על הדברים שעשיתי בשנות כהונתי:
בית ספר רעות עם הפארק הזיאולוגי
בית הספר גוונים
נמצא בהקמה בי"ס לילדים אוטוסטים
אולפן למחול
ספריה ציבורית
כל החינוך המיוחד עבר למועצה אזורית ובמימונה
מגרשי ספורט, אולם ספורט
בית מועצה חדש
מילוא
שירות סוציאלי (שהיה קודם ע"ח הקיבוצים).
קהילה תומכת (שירות חדש לקשישים בביתם).

ת ק צ י ב י ם
תקציבי המועצה גדלו ל80-מליון, 36% מזה לחינוך. קיימת בניה מסיבית של שכונות והרחבות בישובים, כולל מערך של קליטת שפכים. הקמנו 3 מכוני טיהור, הרביעי, הגדול מוקם בעין שמר.
מספר הילדים בתחום המועצה הולך וגדל.
הקמנו בכל הישובים מגרשי משחקים לילדים.
הקמנו פורום נשים ייחודי.
פרויקט עצום בהיקף של 140 מליון ₪ לטיהור מי קולחין והשבתם לחקלאות. ליד כביש 6 ניטעו שטחים גדולים שיושקו במים אלה. נמשיך בנטיעות גם בצפון שטח המועצה. ולכל המועצה יהיו מים בחצי המחיר והמועצה תוריק.

הובלנו מאבק בנושא הח"ץ, מנענו שלתושבי האזור תהיה קרינה מהמכ"ם – ובכך הצלחנו. היום בונים 100 יחידות דיור במאור ולא תהיה להם סכנה.
מדינת ישראל רצתה להעביר לשטח המועצה את שטח שדה התעופה של הרצליה – ללימוד טיסות, רעש בלתי פוסק – הצלחנו למנוע את הדבר.


ל ע י ן ש מ ר
סייענו בנושא תוכנית המתאר, הבאתי את המועצה לעין שמר. נסענו על העגלה של החצר בקיבוץ והועדה התרשמה מהמבנה היפה של הקיבוץ שמתבטא בתוכנית המתאר היפה.
הגעתי להסכם עם ראש מועצת פרדס חנה להרחבת אלונית ומשרד הפנים נתן תוקף להסכם.
סל השירותים לעין שמר הוגדל, כמו לכל הקיבוצים. מכון הטיהור הגדול יוקם על אדמות ע"ש ובהסכם עם המועצה תקבלו 950,000 קוב מים מטוהרים חינם לכל השנים. עין שמר קיבל גם מאגר גדול.

כביש הכניסה הדרומית – הכביש אושר בתוכנית המועצה למשרד התחבורה שיכסה את העלות 2.5 מליון ₪ ובשנת 2008 יהיה הכביש גמור.
כל אלה פעולות שלא נעשו לקראת הבחירות.

מפעל הגומי שעמד להיסגר מחוסר אישורים, לקחתי את האחריות על הנושא והתחייבתי שע"ש יבצעו את הדברים הנחוצים. גם בנושאים כאלה אני רואה עצמי מסייע.

כמה פרטים על המועצה שלנו:
המיוחדות שלנו כמועצה הוא בהרכב של קיבוצים, מושבים וכפרים ערביים, דתיים וחילוניים. ניתן לנהל אותה רק ברגישות, הגינות, יושר וסבלנות. קל מאוד להדליק אש במועצה כזאת. אני הצלחתי לפתח את מרקם היחסים במועצה בין כל המגזרים.

ל ע ת י ד :
חינוך – ראיתי וחלמתי לאחד את בתי הספר העל יסודיים שלנו, מבואות עירון וגוונים ואני מקווה לאחד אותם לא בכוח ובכפייה, אלא ברגישות ומהר,בחיבור בין כל העמדות. מבואות עירון הוא ביה"ס הטוב באזור והוא יתוקצב עם האיחוד – נעשה זאת לקראת השנה הבאה.

אנו נמצאים במהלך תכנון של בי"ס יסודי נוסף.

נקים אזור תעשיה צפונית לבית המועצה שם תוקם גם מכללה טכנולוגית. במסגרת תוכנית המתאר המחוזית הגדרנו שטח בגרנות כאיזור תעסוקה אזורי על 250,000 מטר, בנוי להייטק ומשרדים. ב- 2010 תחל הבניה. בעתיד יהיו לנו אלפי מקומות עבודה בתחומי ההיטק והתעשיות והאזור יראה אחרת מאשר בעבר.

יש לנו בית ספר יסודי מצליח במיסר, ובשנה הבאה יוקם בית ספר תיכון ערבי. במיסר הקמנו תנועת צופים ערבית ובנינו בכל הכפרים בתי הספר הקמנו מועדוני נוער.
אורי פינצ'וק כתב עלי כ"רץ למרחקים ארוכים" עם הרבה ניסיון וקשרים. נבחרתי לראש ועדת החינוך של המועצות האזוריות וכראש המועצות האזוריות באזור, רכז הועדה לתכנון – ובריצה למרחקים ארוכים אני מקווה שתתמכו בי ולא תצטערו.

אביטל גבע:
בעניין קריית החינוך – למה לא התבצע עד עכשיו, מה החזון החינוכי?
א י ל ן :
ראיתי חשיבות במהלך איחוד בתי הספר, כפי שהתקיים ברעות. אי אפשר להרים מהלך חינוכי של קידום, בינוי וחסכון בכסף בלי איחוד. אין הרבה בתי ספר טובים ומיוחדים כמו מבואות עירון. וחשוב שביה"ס יבוא לאיחוד כשהוא חזק ולכן חשוב שיתבצע מהר. אעשה שמיטב יכולתי ואין לי ספק שנגיע לכך.
ב נ י צ מ ח :
פעילות הספורט במועצה אינה מספקת וידוע שילדים העוסקים בספורט אינם מסתובבים ברחוב...
א י ל ן :
ברצוני להגדיל את תקציב הספורט מ- 60 אלף למאה אלף. השנה אנו עוברים בהרבה בתקציב לקבוצת הכדורעף המשותפת את עמק חפר שנותנת רק 30 אלף והיא מועצה הרבה יותר גדולה. גרנות הסכימה לתרום רק חולצות פרי-גת. יש מה לשפר, אבל פיטרנו את רכז הספורט שלא התאים, ועודד נויפלד נכנס לתפקיד במגמה לפתח עוד סוגי ספורט מחוץ לכדורעף.
בכוונתנו לפתח ספורט עממי: פיתחנו מסלולי אופניים, נכנסנו לנושא שיקום נחל חדרה, השקענו 2.5 מליון בשיקום וניקוי המים, יצירת ברכות מים ודגים, שבילי הליכה ואופניים. התוכנית מעגל עד הים. שאר חופי הנחל יובאו בתוכנית. מכוני הטיהור ינקו את מי הנחל.

י ו א ב (מ צ ר)
יושבים פה שבת אחים גם יחד, ערבים, קיבוצניקים, מושבניקים וזה נפלא. היחסים הטובים שאילן ידע ליצור באזור הם ייחודיים.








ת ג ו ב ה
מבואות עירון כמוסד חינוכי

א ב י ש י ג ר ו ס מ ן
אילן שדה מציע להמשיך ולקיים במועצה האזורית שלנו שני בתי ספר תיכוניים. האחד יכלול בתוכו את חטיבת הביניים, ואילו השני יכלול בתוכו את תלמידי המועצה מכיתות י' ועד כיתה י"ב.

הצעה זאת מזכירה לי הצעות שנזרקו לחלל האוויר במהלך הויכוח על הקמת בית ספר תיכון בתחומי המועצה האזורית, בית ספר שאמור היה לבוא במקומו של המוסד החינוכי שלנו, מבואות עירון. כידוע, למרות המאמצים של משרד החינוך בשיתוף עם המועצה האזורית, לסגור את מבואות עירון ולהקים במקומו בית ספר חדש, מבואות עירון משיך לשגשג ולהצליח.

התפיסה החינוכית שעמדה בבסיס תפיסתנו אז, ועומדת בבסיס תפיסתי החינוכית עד היום אומרת, שחיוני ביותר שבית ספר בו ילמדו כל ילדי המועצה האזורית שלנו, ייבנה על בסיס מוסד חינוכי, בו מתקיימת אינטגרציה בין ילדים ונערים בגילאים שונים, ובו נוצרת קהילה של מורים ותלמידים הלומדים ומלמדים במסגרת משותפת תוך יצירת מערכת יחסים שוויונית ומכבדת בין מורים, תלמידים בוגרים ותלמידים צעירים. כדי להגשים מטרה חינוכית זאת, חיוני לקיים את בית הספר שהוא גם בית חינוך, על בסיס מוסד חינוכי שאלה הם עקרונות פעילותו.

רעיון האינטגרציה בין גוונים למבואות עירון המבוסס על רעיון ההפרדה בין שכבה צעירה שתלמד בגוונים ושכבה בוגרת שתלמד במבואות עירון, סותר את המגמה ליצור קהילה חינוכית רב גילית, כפי שמאפשר מוסד חינוכי פנימייתי.

אני מציע לכל מי שאיכות החינוך התיכוני שלנו יקר לו, לדחות את ההצעה שמציע אילן שדה, שעיקרה הפרדה בין השכבה הבוגרת לשכבה הצעירה ולהמשיך לדבוק בתפיסותינו החינוכיות שהוכיחו את עצמן בכל המדדים הלימודיים והחינוכיים.



תודה לסהר – כתבה שמרית











תוצאות הצבעת הקלפי לסעיפי שיחת הקבוץ
מ- 4.8.07

קבלה למועמדות- נורית יריב

בעד- 117 נגד-14

עליזה לוי לועדת הקלפי

בעד- 132 נגד-5

אישור דו"ח המבקר בנושא דיור ושיכון

בעד- 124 נגד-4

אישור עקרונות תכנון בניה חדשה

בעד-100 נגד- 19


























זו לא הפרטה
זהו ג'אז!!!!
לא ידעתי למה לצפות כשהגעתי בערב לחדר האוכל*** והופתעתי לראות עומד שחור אמריקאי התוקע בוירטואוזיות בסקסופון ומולו נערה ממבואות עירון שהצליחה להדהים אותי על התופים בקצב הג'אז המאוד קשה*** ועל כל אלה מנצחים קובי ודוורסקי .
למרות שג'אז היא מוזיקה שלא חונכתי אליה, מאוד מאוד התחברתי וקפצתי משך כל ההופעה על הכסא.

עין שמר זה טבור העולם, אבל מי היה מאמין שערב ג'אז ייחודי כזה מיוצר ע"י מבואות עירון-אמריקה- וקובי מעין שמר.
פשוט ללקק את השפתיים.

ואתם יכולים לקבל את הדברים כפשוטם, לא מתחבא מאחוריהם כל כוונה של הפרטה...
יוסי בן מיור


[
לא יאומן כי יסופר...
השיפוץ הכי ארוך בתולדות עין-שמר הסתיים בשעה טובה – ואנחנו גרים בביתנו המחודש.

למי שנתן חלקו ביצירה: לשאול, לסמר (שנאלץ להחליף 3 פעמים את הצבע) לעימד, למוניר, לאיתי, לאיריס, לנוגה -
לכולם תודה מקרב לב!

המלצות לנגר והתקנת חלונות אלומיניום נשמח לתת לשואלים.
דרורה ושמעון


תקציב אישי
הוצאות דפי התקציב האישי לחודש יולי 2007 תתאחר במקצת.
אנו עושים כמיטב יכולתנו להוציא את התקציב בהקדם.
תודה לחברים על הסבלנות.
צ ב י ה



הפרטת רכב
לפני כחצי שנה זרקנו לפח את תוכנית הפרטת הרכב. כעת הוצאה התוכנית מהפח, נארזה בעטיפה חדשה, ומוגשת לנו בגרסה יותר גרועה.
בכוחנו לזרוק לפח גם את התוכנית "החדשה".
ע י ד ו










לראשונה מתקיימות בחירות למועצה האזורית בסימן התמודדות בין שני מועמדים.
ר פ י
לכאורה, הליך שיש לברך עליו. ייבחר מי שיבחר, הוא ישא על לוח ליבו מחויבות לקהל בוחריו ואת משא האחריות למימוש הבטחותיו וסדר היום אותם הציג בפני הבוחרים.
לא עוד וועדות מסדרות, לא עוד בחירות סקטוריאליות שלא הקפידו בעבר לתהות על קנקנו של המועמד האחד והמוסכם.
חוששני שחלק מהנפשות הפועלות בשטח (ובאמת, אינני יודע אל נכון באיזה "מחנה" נמצאים יותר מידידי) לא תופסות כך את החיוב שבבחירות הקרבות ונוקט בדעות וגישות של דה לגיטמציה למועמד הבלתי מועדף עליהם.
תזכורת קצרצרה על דה לגיטמציות בעברנו: א. בן גוריון וחבריו ממפלגת "רפ"י" השמיעו בפני כל אוזן שומעת וחלקת עיתון פנויה כי לוי אשכול אינו כשיר והוא נושא על גבו מחדל בטחוני נורא ואיום המעמיד את קיומנו כמדינה בסכנה גדולה. תוצאות ששת הימים היוו את התשובה הניצחת. ב. מפ"ם התנתה את הישארותה ב"מערך" במנהיגותו של רבין בלבד. בחירתו, חלילה, של פרס תביא מיידית לפירוק השותפות. ג. בהשראת חב"ד ו"הסכמה כנועה", של ביבי, הוכרז הוא בכרזות בחירות ענקיות ברחבי הארץ כ"טוב ליהודים" בעוד שפרס, "מחלק ירושלים" רע ליהודים. ה"רע ליהודים" הזה ו"מחלק ירושלים" הבוגדני הוא נשיא המדינה כיום.
המשותף לדוגמאות שהבאתי הוא התנהלות על פי הבטן, על פי שנאות וחשבונות שלא ממין העניין.
מה לעשות, כך הורגלנו משחר ילדותנו: לשלול את האחר ולשונאו (וכמובן שגם "האחר" לא נחשד באהבת יתר אלינו), "לבן גוריון יש קדילאק ופוליצ'קה'", "פשפש עולה פשפש יורד, בוז לנוער העובד", או "הצופים הפוצים מן התחת הם יוצאים" ו"השומר הצעיר יש לו תחת חום בהיר" וכמובן "על ראש הגבעה עומדת פרה, בא החזיר הכניס לה גרגיר וככה נולד השומר הצעיר", מספר סיסמאות מכוננות, לצורך ההמחשה.
צריכות לעבור שנים כדי שנכה על חטא היוהרה הזאת של שלילה ודה לגיטימציה למי שאיננו נוטים להסכים עימו.
אז למה, חברים וידידים, להטיל גם על מערכת בחירות זאת את אותו הדפוס? למה לא להיות פתוחים ופחות בטוחים באינפורמציות ודיסאינפורמציות המסתובבות בחצר ופשוט לקרוא, להקשיב ולהחליט בלי להטיל דופי ורפש על האחר.
אמת, אני נימנה על תומכיו של יעקב בכר אבל לא ייאמן, איני נושא בצקלוני שנאות, כעסים מיוחדים או איזה שהם חשבונות עם אילן. אדרבא, יש לי מילים טובות "להגנתו" במישור האישי והערכה למספר פעילויות מוניציפאליות תחת ניהולו. אז מה? האם העדפת המתמודד מולו חייבת להיכנס למשוואת אוהב לא אוהב?



אני בטוח שיעקב בכר שגה בעבר וישגה בעתיד וכמותו אילן, נו, אז מה? נשמת אפו של כל ארגון, מצבא ועד תיאטרון היא ה"ניסוי ותעייה". שבענו כבר "צודקים תמיד".
יש לבחור על פי סדר היום, על פי פוטנציאל הגשמתו ולא להטיל "אימה" מפני סכנות המתרגשות עלינו.
את יעקב אני מכיר משנת 1979 כמחנך ב"טכנולוגי". תמיד השתאיתי מהישגיו הכאילו לא צפויים עד שהבנתי, שמעבר ללהט (המכונה בפי מתנגדיו כוחנות) יש חשיבה אסטרטגית, יש רעיון ודרך, יש נאמנות ויש יכולות. בשורה של תפקידים, החל משליח בשומר הצעיר לאחר שירותו הצבאי, חבר במוסדות התנועה (מאד איכפתניק ומעורב, מה שקרוי בפי מתנגדיו "קולני"), שנוי אמנם במחלוקת בקיבוצו אך מנהיג רפורמות ללא שפיכת התינוק עם המיים (מענית איננו קיבוץ מופרט בתקציב).
בכל תפקידיו אלה כולל הבאים אחריהם בגרנות, קרן חבצלת ויועץ שר הבטחון לא תוכלו למצוא דופי ביושר כפיים או אי נאמנות להשקפותיו (ובחלק מהם גם זכה לשבחים מקיר לקיר).
אז מה הבעייה חברה'? ממתי קול רועם ולהט הם נקודת המשען?
בואו ונחדל מהליכות רכיל, כפי שהחלטנו אנו, קבוצת תומכיו של יעקב כלפי אילן, נעסוק בעיקר, נקשיב, נקרא ונחליט ונברך על המוגמר, יהיה מי שיהיה.

רפי.





המשך קיומו של מבואות עירון כמוסד חינוכי
א ב י ש י

בימים האחרונים קראתי במספר פרסומים שאילן שדה מציע להמשיך ולקיים במועצה האזורית שלנו שני בתי ספר תיכוניים. האחד יכלול בתוכו את חטיבת הביניים ואילו השני יכלול בתוכו את תלמידי המועצה מכיתות י' ועד י"ב.

הצעה זאת מזכירה לי הצעות שנזרקו לחלל באוויר במהלך הויכוח על הקמת בית הספר התיכון בתחומי המועצה האזורית. בית ספר שאמור היה לבוא במקומו של המוסד החינוכי שלנו, מבואות עירון. כידוע, למרות המאמצים של משרד החינוך בשיתוף עם המועצה האיזורית לסגור את מבואות עירון, ולהקים במקומו בית ספר חדש, מבואות עירון ממשיך לשגשג ולהצליח.

התפיסה החינוכית שעמדה בבסיס תפיסתנו אז, ועומדת בבסיס תפיסתי החינוכית עד היום, אומרת שחיוני ביותר שבית הספר בו ילמדו כל ילדי המועצה האזורית שלנו, ייבנה על בסיס מוסד חינוכי בו מתקיימת אינטגרציה בין ילדים ונערים בגילאים שונים, ובו נוצרת קהילה של מורים ותלמידים הלומדים ומלמדים במסגרת משותפת, תוך יצירת מערכת יחסים שוויונית ומכבדת בין מורים, הורים, תלמידים בוגרים ותלמידים צעירים.

השנים הרבות בהן מתחנכים ומחנכים במבואות עירון, הוכיחו שהשיטה החינוכית על פיה פועל בית הספר מאפשרת להגיע לרמת לימודים גבוהה וזאת תוך התייחסות ליחודיות של כל תלמיד. ומעל הכל רוב רובם של התלמידים אוהבים את המוסד החינוכי, באים ברצון בשעריו וזוכרים את תקופת החינוך שלהם בין כתליו כתקופה יפה ומעניינת. כדי להמשיך ולהגשים מטרות חינוכיות אלה, חיוני לקיים את בית הספר שהוא גם בית חינוך על בסיס מוסד חינוכי, שאלה הן המטרות אותן הוא רוצה להגשים. רעיון האינטגרציה בין גוונים למבואות עירון, המבוסס על רעיון ההפרדה בין שכבה צעירה שתלמד בגוונים, ושכבה בוגרת שתלמד במבואות עירון, סותר את המגמה ליצור קהילה חינוכית רב גילית, שקיומה הוא המפתח הכרחי להגשמת מטרות המוסד החינוכי שלנו.

אני מציע לכל מי שאיכות החינוך התיכוני שלנו יקרה לו, לדחות את ההצעה שמציע אילן שדה ולהמשיך לדבוק בתפיסותינו החינוכיות שהוכיחו את עצמן לאורך שנים.


ת ו ד ה
רצינו להגיד תודה לאלו שתמכו, עודדו וטיפלו בשולה באופן ישיר ועקיף בכל השנים ובמיוחד בתקופה האחרונה.
עזרתם מאוד לה ולנו והרגשנו שאנחנו לא לבד.
תודה לכל מנחמינו – התרגשנו מאוד.

משפחת קצנלנבוגן

ידיעות ממילוא
בקרוב מתחילה שנת לימודים חדשה במילוא, חילקתי לתאי החברים את דפי ההרשמה.
שימו לב, השנה הדף חדש וממוחשב, יש בו פרוט החוגים וכל שאר הידיעות החשובות לכם. הנכם מתבקשים לשמור את הדף עד סוף שנת הלימודים, מאחר וכל בירור על החוגים ייעשה בעזרת הדף הזה.
התחלת שנת הלימודים 2.9.07
חוגי השפות יתחילו באוקטובר (לאחר החגים).

אני מאחלת שנת לימודים נעימה לכל המשתתפים
ב ה צ ל ח ה ת ר צ ה
(המקשרת שלכם).








תערוכה חדשה במוזיאון -
"פורס מפה ומקדש"
116 שנים של שולחנות ערוכים בחדרה. לציון 25 שנה למוזיאון "החאן" הופקה תערוכה נודדת שחושפת תצלומים ומתכונים מאוצרות ארכיון המוזיאון החאן בחדרה. פנורמה מרהיבה של משפחות וחבורות סביב שולחנות אוכל באירועים חגיגיים, עליהם מאכלי קהילות ישראל שמהן מורכבת העיר חדרה. מתכונים מקוריים ממאכלי משפחות לאורך 116 שנות חדרה.
אוצרת ומעצבת : רותי בלר – ליובין
לשמחתנו קיבלנו את הזכות להציג את התערוכה אצלנו במוזיאון למשך חודש מ15/9/07 ועד 13/10/2007.
פתיחה חגיגית לתערוכה תיערך ע"י המוזיאון בשיתוף תרבות עין שמר בשבת 15/9/2007 בשעות אחר הצהריים במוזיאון.
בפתיחה אנו רוצים לערוך יריד טעימות מזון של עדות ולאומים המרכיבים את עין שמר.
חברים המוכנים להכין מאכלים ייחודיים לעדה או ללאום שלהם מתבקשים לפנות לטובית.
ח ו פ ש
לחברים שלום
אני יוצאת לחופש מיום ראשון 19.8
עד יום שלישי 28.8.
בענייני ישראכרט דחופים, יש להתקשר לעמי. ובכל מקרה מספר הטלפון שלי הוא מעתה 4503.
חיה חרודי











בריאות
טובה

במהלך התקופה שד"ר נגב בר (כן! כן! זה השם הנכון!) נמצא איתנו – חברים רבים פנו והביעו את שביעות רצונם מיחסו המיוחד.
גם הצוות במרפאה מצא בד"ר נגב שותף מעורב ואכפתי עם תפיסה חדשה ומרעננת לנושא הבריאות בקהילה.
ואכן, הגענו לסיכום שד"ר נגב ימשיך לכהן באופן קבוע כרופא הקהילה בק"ק עין שמר.

לד"ר נגב נאמר "ברוך הבא בשער האבן והדקלים" ולנו נאחל, כמו תמיד, שרק לא נזדקק.

בהזדמנות זו שלוחה תודתנו לד"ר עופרי שגם אם לא הייתה אצלנו תקופה ממושכת, אין ספק שהביאה איתה איכויות של רופאה בעלת איכויות רפואיות גבוהות.






ח ו פ ש
לחברים שלום
אני יוצאת לחופש מיום ראשון 19.8
עד יום שלישי 28.8.
בענייני ישראכרט דחופים, יש להתקשר לעמי. ובכל מקרה מספר הטלפון שלי הוא מעתה 4503.
חיה חרודי


























ביום חמישי במסגרת
מפגשי בוקר
התקיימה פגישה במועדון עם איילת, אילנה וחמי הראשונה מבין שלוש פגישות הסבר לחוברת מודל ההתפרנסות.
לפגישה הגיעו 68 חברים, רובם ותיקים אך לא רק.
במפגיש הוסברו בפירוט עיקרי החוברת שחולקה השבוע ולאחר מכן נשאלו שאלות הבהרה אישיות.

ח מ י ס ל :
נפתח בהיסטוריה. בדצמבר 2005 אושר מודל התפרנסות צוות ההסכמות. בינואר 2007, טרם יישום המודל, הבאנו אותו לשיחת הקיבוץ ולקלפי לאשרור – והמודל לא עבר.
עברה למעלה מחצי שנה מאז, בינתיים עסקנו בנושאים שונים. ניסינו להקים צוותים שמגמתם הייתה להביא הצעה מותאמת יותר, והנה הגענו לתוצאה שהיא הצעה המתקנת את הטעויות שהצביעו עליהן במודל הקודם – עם זאת, שימשיך את רוח צוות ההסכמות. ברור לנו שאף הצעה קיצונית שיתופית, או דיפרנציאלית לא תעבור.
ההצעה היא מכלול שלם הכולל את כל הנושאים. זהו מודל מאוזן שאנו מקוים שיצעיד אותנו קדימה.

לאחרונה יש פעילות של קבוצת חברים גדולה שרוצה לקדם את רשת הביטחון הדיפרנציאלית.
וכך בין שני הזרמים, השיתופי והחדשני, אנו מביאים הצעה מאוזנת ומקוים שתעבור ברוב גדול את הקלפי. אנו מתחייבים – כי לאחר הדיונים, השאלות והתיקונים נביא הצעה ליישום מיידי. בחודשים הקרובים כשנגמור את התהליך ניישם על יבש ואחר כך על רטוב.

א י י ל ת מ ו ז ס :
אני מקווה שכולם קראו את החוברת וכל חבר שרוצה להיפגש איתי – מוזמן.

הסיבה להצעה שמובאת כאן; הנה משום שעם הרבה חברים נעשו הסכמים אישיים בעבר, שיצרו פערים של אלפי שקלים בין החברים.
המודל מבטל את ההסכמים הקודמים, יוצר שינוי בתקציב, מעמיק את ההפרטות, ויוצר קשר בין עבודה ותקציב.

למשל, בנושא התקציב האישי התפתחו בעין שמר 38 סוגי תקציבים ; פעם נסעו לחו"ל, אחרים חזרו מחו"ל, נולד נכד, התבגר... היו הבדלים בין גברים ונשים ועוד ועוד, ואי אפשר לעבור, לחזור ולתקן את כל הפרמטרים.
לכן אנו מציעים לעשות תקציב אחיד לחבר וחברה, או ליחיד.

בעבר לא היה קשר בין התקציב לבין ההתפרנסות ותקציב הילדים היה גדול יחסית לצרכים ולשימושים. על מנת לעודד את ההורים לפרנס את התא המשפחתי, הקטנו את תקציב הילדים.




בשנים האחרונות, הכנסת הקהילה מעבודה הולכת ויורדת. אנו מקוים כי הקשר בין עבודה לתקציב, יגביר את המוטיבציה של החברים להעלות את שכרם. הרציונאל הוא, להגביר את חופש הבחירה על ידי ההפרטה, ולמנוע ביזבוז בקהילה. במודל שלנו אין קיצוץ ואין תקרה. מי שיעבוד יותר – יקבל יותר תקציב.

תקוותנו היא, שהמודל יעשה סדר ויגדיל את תקציב הקהילה ואת התקציבים השוויוניים.

א י ל נ ה ו ו ל פ ס ו ן :
יש לנו פה סל של מרכיבים שבסיכום נותנים תשובה בתקציב האישי. ההצעה בעיני סבירה, מאוזנת ובשקלול הכללי תיתן לחבר יותר חופש בחירה.
אני מדגישה כי המודל הזה הוא יותר פשוט, יותר ברור ויותר שקוף.

לגבי ההפרטה – המייחד את הצעתנו
הוא בכך שעוצבו תקציבים שווים לכל חבר. לגבי עקרונות חלוקת התקציב - בעבר היו אין סוף סידורים ייחודיים – וההצעה שכאן תבטל את כל ההסכמים ללא מלחמות וויכוחים.
כיום יש פירוט יתר בתקציבים ואין אפשרות לבדוק ולעקוב אחרי השינויים שמחייב הזמן. לא פעם סעיף שהיה צריך להתבטל לא בוטל.











קשר עבודה תקציב -
כיום אין קשר בין פרנסה לתקציב והמטרה של הגדלת הכנסות הקהילה לא הושגה.
יש הסכמים שונים עם הרכזים – ואין שום חוק או כלל או נוהג מסודר. מי שיודע ללחוץ יותר – קיבל יותר. לא הייתה שקיפות, לא בקרה ואי אפשר היה להתמודד עם זה.
בהסכמי התקציב והשעות הנוספות היום יש אין ספור הסכמים מיוחדים שהביאו לאי צדק. קשר עבודה-תקציב לעומת שעות נוספות, הוא יותר שקוף וברור.
ההצעה מתייחסת לכל הדברים האלה, יוצאת מחוץ לתבנית מקובעת ותיתן פתרון לבעיות שנוצרו בעבר.
התרומה החברתית המגולמת בהצעה אינה נמדדת במספרים - והיא עצומה.
בעיקרון, ביצירת ההפרטות איננו רוצים להוסיף לקהילה אלא להגדיל את התקציבים.

א י י ל ת מ ו ז ס :
יש כמה סעיפי בריאות שצריך להפריטם כמו: משקפיים, רפואה אלטרנטיבית, שתלים, פזיוטרפיה ותרופות מדף – ההחלטות אינן סותרות את ההחלטות שהתקבלו לאחרונה בסל הבריאות שלנו.

נשאלו שאלות רבות ע"י חברים, רוב השאלות היו אישיות ואיילת הזמינה את השואלים לשוחח עמה אישית.

תודה לעלי אלון על כתיבת התקציר.